Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Frantíci tyhle filmy umí a já si zase po delším čase pošmáknul . Mám rád tu starou Paříž s ulicemi plnými nepořádku, s domky všelikých tvarů a namačkaných pater s čadícími komíny nalepenými na sebe... Ty průhledy na rozestavěný vítězný oblouk... A pak ta chátra v ulicích i kočáry těch, terým se vyhnula gilotina... Vincent je pro tyhle role také jako stvořený, takže bylo jisté, že se nudit nebudu. Freya Manor je pro mne hoooodně příjemným objevem :-). Potěšila i účast Olgy, od té bych se věru nechal nechal postřelený ošetřovat opiem v její posteli na jejím zámku... Kdo ale trochu zapátrá v paměti, jistě si vzpomene, že jméno Vidocqa i jeho činy mu nejsou neznámé. Věnoval se mu totiž jeden z dílů našeho předlistopadového výborného seriálu  Dobrodružství kriminalistiky. Já jen doufám, že se tento film dostane do červených čísel, protože si to dle mého názoru naprosto zaslouží.  Dávám za 4 rolničky na cvičném paňákovi. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov z poslednej doby s V. Casselom - pointa pekná, no dejová linka ma zvyčajne moc nezaujme. Po obsahovej stránke to škrípalo aj v tomto prípade. Niektoré momenty sú až moc zjednodušené, iné zase až príliš prekombinované so zbytočnými artovými vsuvkami, čo len uberá na tempe príbehu. No na druhú stranu treba uznať, že atmosféru sa tu podarilo docieliť prvotriednu - miestami pochmúrne, miestami slnečné... presne prispôsobené aktuálnej situácii postáv, nádherné kostýmy, slušná hudba... A jednotlivým postavám sa podarilo vdýchnuť jedinečný charakter - dobrých si rýchlo obľúbite, zlých zase rýchlo neznášate... Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek robustnej dvojhodinovej dĺžke (ktorá nemá konca kraja napriek slušnému, hoci krátkemu, akčnému finále) pôsobí scenár strašne skratkovito a zároveň epicky a pritom zmätene, čo je fakt zvláštny paradox. Laikovi, ktorý nie je expert na Vidocqua (čo v našich končinách nie je skoro nikto), nebudú jasné ani len základné veci, napr. prečo celý Paríž o hrdinovi hovorí ako o žijúcej legende, za čo sa Vidocq vlastne chce (a komu) pomstiť (toto je vážne čudné, lebo miestami to pôsobí dojmom, že by to chcelo byť novým Grófom Monte Christo) a načo tu je Olga Kurylenko (a jej orientálny sluha). Napriek nude a sklamaniu nemôžem dať len 2* kvôli peknej atmosfére, výprave starého Paríža a solídnemu Vincentovi Casselovi, ktorého mám rád už od Purpurových riek (a ktorý tu vyzerá ako Wolverine). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot do Dobrodružství kriminalistky? Proč ne. Vládce Paříže je akční, svižný, výpravný, výtečně natočený, skvěle napsaný, s výbornou atmosférou a s mimořádným Vincentem Casselem v hlavní roli. V hlavní roli Vidocqa, jehož život je dostatečně nosný a zajímavý, navíc tenhle díl se odehrává v mezidobí jeho zločineckou a detektivní kariérou, Paříž je krásně dobová a navíc je to mnohem, mnohem lepší, než jsem očekával, takže jsem náramně spokojen. Je to tady brutálně podhodnocený, neexistuje jediný důvod, proč by tento profil neměl být červený. Doufám, že bude dvojka. PS: Fantom Paříže mně bůhvíproč strašně nebavil, ale tohle je docela jiné kafe! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že mě více než samotný Vidocq zaujal jeho parťák Le duc. Ten zde má ovšem podstatně menší prostor, i když jeho chvíle přijde hned několikrát, zřejmě právě to stačilo. Třeba taková akce v podzemních chodbách je dokonalým vrcholem filmu a jeho výstup v ní je vlastně nezapomenutelný, ať už si o něm myslím cokoliv... totiž, chování postav mi v mnoha případech přišlo dost nadsazené, přehnané. Tenhle moment byl jedním z nich, přesto s ním problém nemám, jednoduše tam sedl dokonale a to je hlavní. Navíc celá scéna je, co se akce týče, velmi poutavě (dobově) natočena, má solidní kameru a především atmosféru, což nakonec platí pro celý nádherně špinavý film. Vidocqův příběh je i přesto, co jsem psal v úvodu komentáře, velmi zajímavý, o to víc, když ho výborně "tvrďácky" hraje Vincent Cassel. James Thiérrée se mu ovšem minimálně rovná, nakonec obsazení celé party je dokonalé. A co teprve různí zločinci, především typově velmi dobře vybraní. Přes to všechno se ale nemůžu zbavit pocitu, že jsem viděl výborný pilot televizního seriálu, co už. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama