Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh Vidoqa je predovšetkým vďaka V. Cassel dobre zahraný, ale nie dobre natočený a režírovaný. Klasické „klišé“ šablóny, dej bez väčších neočakávaných scén. Záver pre mňa bol trošku sklamaním. Veľmi malá a prakticky nevýrazná rola pre O. Kurylenko. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když postavy v historických filmech smrdí z plátna. Tady se povedlo. Bombarďák Cassel je pro mě adekvátní náhradou za Rösnera, kterého jako Vidocqa miluji od dětství. Příběh parádní, zpracování kvalitní, scény chvílemi kostrbaté, někde toho bylo moc, jinde se jede o zlomkrky, ale celkově mě film potěšil. Atmosféra dokonalá, výprava, kostýmy, nádherná hudba. Líbilo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vcelku je zřejmé, že se Francouzi po vzoru Hollywoodu snažili rozeběhnout historicko-dobrodružnou ságu. Jenže divákům se na temnou dvouhodinovou expozici Vidocqových osudů nějak moc nechtělo a film propadl. Je to trochu škoda, protože závěr láká na další díl s triem Vidocq - Fouché - baronka na pozadí napoleonských válek. A to by nemuselo být špatné. Jenže ta expozice je opravdu občas dost zdlouhavá, a i když je finále pojaté ve velkém stylu, celé je to, i přes tu výpravu, takový dvouhodinový pilot k seriálu. A pilot do kina nepatří. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přímočarý tvrdý a nekompromisní příběh. Samozřejmě s klasickými klišé, hrdě přiznanými. Atmosféra skvěle vtahuje do děje, nepropadáme žádné naději a tak je to taky v pořádku. Povedlo se zkrátka natočit poctivý imperiální akční snímek, šerm i střelba z pistolí jako bonus. Naprostá spokojenost, napětí až do konce. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama