Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze uživatele Johgas k tomuto seriálu (4)

Královnina smečka psů (útržek anglický) (1994) (E01) 

Tak tohle bylo něco. Absolutně statické představení, během hry udělají postavy asi tak 10 kroků. Nicméně, to napětí, co herci dokázali vykouzlit - klobouk dolů. Konverzační hra, plná intrik, určité břitkosti, kdy nikdo nezná pozice a pravé názory toho druhého...z postavy královny čiší osamění a nastupující stáří, Jana Štěpánková to zahrála velmi dobře. Když se dozvěděla o předem připravených rozsudcích, tak v průběhu jediného dlouhého němého záběru dokázala zestárnout asi tak o 50 let....mistrovské. Velmi chválím za výběr herců i scénář. ()

Jeden den velkokněžny (útržek ruský) (1994) (E03) 

To je vaše sklenice, kněžno? Ano. Já jen, jestli z ní nepil nějaký komorník. Skvělá konverzační hříčka, plná ironie, stojící na Zuzaně Bydžovské. Neméně dobře je zahraný pomatený carevič v podání Jaromíra Hanzlíka. ("Pověsil jsem tu krysu, co zabila dva mé vojáky ve stráži, u sebe na lustr. Přijďte se podívat"). ()

Dva pokoje ve Versailles (útržek francouzský) (1995) (E04) 

Pro mě nejslabší díl z cyklu, a to hlavně kvůli pojetí. Přehrávanému, afektovanému, trpnému a beze špetičky humoru. Výborný byl pan Poloczek, ale on sám to nemohl zachránit. Dialogy by celkem ušly, ale ne v tomto hereckém obsazení. ()

Záskok pro Sissi (útržek rakousko-uherský) (1995) (E06) 

Dokonalé. Pro mne asi nejlepší část Hříček o královnách. Divadelní konverzace, kostýmovka, dvě excelující herečky....přemýšlela jsem, kdo bude v roli stárnoucí Sissi (herecké obsazení jsem dopředu neznala) - Jana Hlaváčová v této roli velmi mile překvapila. A vůbec - jaképak císařovny a herečky- kuplířky to byly:-) Jen je vše velmi decentní. Velmi rafinované. Jako ty krajky, co měla paní Maciuchová na sobě....takovýto soubor hříček dnes už žádná televize nenatočí. ()

Reklama

Reklama