Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze uživatele Aky k tomuto seriálu (7)

Královnina smečka psů (útržek anglický) (1994) (E01) 

Tohle Oldřich Daněk umí dokonale. Najít v nekonečném množství příběhů dějin právě ten zajímavý uzlík, ze kterého vytvoří a dotvoří dech beroucí mini drama se zajímavou pointou. ()

Nevěra po císařsku (útržek římský) (1994) (E02) 

Daňkův text i režie jsou obvykle dokonalé, Tereza Brodská je pro mne nečekaně dobrá a všechno povyšuje Luděk Munzar v herecké poloze pro něj ne zrovna typické, ale skvěle zvládnuté. ()

Jeden den velkokněžny (útržek ruský) (1994) (E03) 

Skvělý Daněk se skvělou Bydžovskou, jíž ostatní už jen sekundují a moc jí to nekazí. O Rusku si zřejmě všichni Češi myslíme přibližně jedno a to samé. Zde se to podává s velikým šarmem a nadhledem. ()

Dva pokoje ve Versailles (útržek francouzský) (1995) (E04) 

Z "Hříček" asi nejslabší, zejména díky nejslabším hereckým výkonům. Ona ani zápletka není z nej, a když nesedlo obsazení, prostě to nevyznívá tak dokonale jako ostatní části cyklu. ()

Císařovna na chvíli (útržek pruský) (1995) (E05) 

Vždycky když vidím další z Hříček, říkám si: tato je nejlepší. I zde se mi to stalo. Daňkovsky povedené rozjímání nad vznikem sjednoceného silného Německa. ()

Záskok pro Sissi (útržek rakousko-uherský) (1995) (E06) 

Oldřich Daněk se vším všudy. Nádherné dialogy, bonmoty, překvapivé zvrat y v příběhu. S minimálními prostředky se dostavuje maximální zážitek. ()

Vzpomínka na Hamleta (útržek norský) (1995) (E07) 

Skroro se mi chce vznosně říkat, že tak jako je Hamlet králem dramatu, je tento útržek norský korunou celé série Hříček o královnách. Je to prostě parádně napsané, provedené - a ten Vinklář a Preiss... ()

Reklama

Reklama