Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Něco tak odporně, bizarně (ne)příjemného už jsem dlouho neviděl. Ještě teď mi z toho filmu hučí v hlavě. Originální, s překvapivým rozuzlením a některými opravdu hodně syrovými scénami, které se mně jako starému barbarovi vesměs líbily. Chápu, že tenhle film není pro všechny, ale to na štěstí není můj případ a kdyby byl příběh maličko ucelenější, možná bych šel i do plných. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Trailer mi přišel zajímavý, ale samotný film mě nebavil a ke konci jsem už jen útrpně vyčkával, kdy naběhnou titulky. Postrádal jsem tam nějaký poutavější příběh, který by si více získal pozornost. A celkově jsem si k tomu nenašel cestu a přišlo mi to nesympaticky bizarní a místy dost nechutné - pár lidí se v jistém momentu zvedlo z kina a vůbec jsem se jim nedivil. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Impozantní film o tom, kterak trollové na severu Evropy nevymřeli. Ono o trollech se všeobecně ví snad jen to, že jsou tupí jako sedlo od koně a smradlaví jako CH3(CH2)2COOH vylitá v květináči. Co se skutečně nevědělo, bylo to, že troll-samec má vagínu a trollice-samice má chuj podivného vzezření. Rovněž se doposud netušilo, že troll (bez ohledu na to, zdali má vagínu či chuj podivného vzezření) disponuje vlastnostmi mozkomora ergo vycítí pocity u člověka-netrolla. Nezapomenutelný a současně silně znepokojující film. 85% Celosvětový příjem k 6. 3. 2019: $944,990 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Detektivní schéma, vychýlené festivalovým bizárem s různorodým myšlenkovým klíčením. Přes zdánlivé prvky fantasy zůstáváme pevně v realitě - a o to děsivější a znepokojivé. Tvůrce ji nazývá “Nordic realism”. Psychologický, fyzický, místy pro někoho možná až odpudivý zážitek, vždy ale společensky reflektující a ze všech uhlů pochopitelný. A navíc jednohumorně odlehčený - pokud tedy záměrně. Nejsem si jistej. [Cannes] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama