Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (497)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny stopáže jsem měl z druhého filmu Jordana Peela "plnější" hororový zážitek než z jeho prvotiny Get Out. Mát to špičkové řemeslo, skvělý námět, výborné herecké výkony v čele s Lupitou Nyongo a rovněž lépe začleněné humorné vložky, které tentokrát vůbec neruší. My sahali po nadšené pětihvězdě, zvlášť když i ten sociální přesah o jakési vzpouře těch přehlížených a méně šťastných z nás je navýsost aktuální. Bohužel ke konci film vyjede z tratě. To závěrečné mytologické vysvětlování tam buď nemělo být vůbec (tak, aby dvojníci fungovali v ryze alegorické rovině), anebo mělo být neprůstřelnější, protože v téhle podobě akorát tak vybízí k vrtání se v různých praktických detailech fungování dvojnického světa, což je cesta do pekel. A úplně poslední zvrat to ještě víc zamotává. Bezprostředně po projekci si nejsem jistý, jestli jím snímek ze své smysluplnosti náhodou dost neztratil. Zároveň se ale těším, až si film někdy v budoucnu pustím podruhé, a budu se znalostí jeho vypointování sledovat, jestli smysl dává, nebo ne. Každopádně na "pitvání" My poskytují materiálu fakt dost, takže nějakou chvíli mi v hlavě určitě vydrží. A to se cení. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Výborné řemeslo, špičková muzika a výtečný námět, ale zato také notná dávka nefungujícího humoru a napětí. Vtípky jsou zde totiž tlačeny na sílu podobně jako v nejnovějších marvelovkách a spolehlivě zabíjejí téměř každou zajímavou nebo napínavou scénu. Ach jo… Paradoxem je, že nemám moc v oblibě snímky, při kterých si musím řadu věcí domýšlet a hledat skrytý význam a smysl, ale Us nám poskytlo takové množství odpovědí, že při vší té překombinovanosti a doslovném vysvětlování veškerý smysl absolutně postrádá. V tomto případě bych se tedy za ponechání více mystična a prostoru pro lidskou fantazii vůbec nezlobil. 6/10 ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky. Jordan Peele se bohužel nepoučil ze svého předloňského selhání a opět diváka trýzní svým hororovým břídilstvím, nyní dovedeným do samotné krajnosti. Třebaže režisérův debutový snímek Get Out s postupující stopáží nabývá kontur hororového braku, můžeme v jeho úvodu pocítit alespoň jemné vibrace paranoie. Tentokrát však Peele na práci s atmosférou či stupňování napětí zcela rezignuje. Půlhodinové video z dovolené u vody. Střih. Home invasion. Jakožto zdejší hororový expert zřejmě vůbec nemusím dodávat, že obdobné antiklimatické skoky nejenže diváka nevtáhnou do děje, nýbrž dokonce vyústí v jeho totální znudění. Toto gigantické fiasko je dokonáno užitím situační komiky (pro hororový žánr vysoce nevhodným), prostřednictvím které režisér velmi okatě maskuje svou tvůrčí bezradnost. Snímek Us pochopitelně hodnotím odpadem a tak trochu naivně věřím, že se Peele nebude řídit rčením "do třetice všeho dobrého a zlého". ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Peele je pan scénárista a baví mě. Jeho tvorba je jako závan čerstvého vzduchu, který potřebujeme jako sůl. Takhle originální horor jsem dlouho neviděl a hodně jsem si to užíval. Srovnávání s Get Out je úplně mimo mísu, je to jako srovnávat dvě tarantinovky jen proto, že to napsal a zrežíroval stejný člověk. My jsou sice pro lehce náročnějšího diváka, ale přesně tohle v kině dlouhodobě chybí. Na vysvětlení bychom potřebovali další film, ale aspoň máme o čem přemýšlet, nebo vlastně nemáme, protože to bylo úplně jasný, ne? Ne? Má to pár hustých momentů, úžasný hudební doprovod, skvělou Lupitu v dvojroli a mix žánrů. A ačkoli nejsem fanda humoru v hororech, tady to byla naprostá pecka a já se bavil. A finální zápletka už je jen třešničkou na dortu jinak setsakra sytého menu. Těším se na další kousek! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo docela hodně, určitě víc než Peelův předchozí Get Out. Zajímavej a napívanej příběh, sympatičtí hrdinové a ty dvě hodiny odsejpaly možná rychlejc, než bych si přál. Občas jsem se u toho i zasmál (ten dvojník malýho kluka, co furt kmital po čtyřech jak pes a u toho vydával zvuky jako mops, nahláškovanej otec). Žádný poselství jsem v tom moc nehledal a skvěle se u toho odreagoval. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Ze začátku filmu je z televize slyšet, že se bude konat akce „Ruce napříč Amerikou“. Jedná se o reálnou akci, která se konala v USA 25. května 1986. Šlo o pomoc pro bezdomovce a lidi bez domova, výtěžek z této akce šel na pomoc těmto lidem. (Yoshitsune)
  • Pro hlas dvojnice Red se Lupita Nyong'o inspirovala hlasem Roberta F. Kennedyho Jr., který trpí spastickou dysfonií. (hansel97)
  • Ústřední rodina se jmenuje Wilsonovi. Spisovatel Edgar Allan Poe napsal v roce 1839 povídku „William Wilson“, kde titulní postavu pronásleduje jeho dvojník. (Amras)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama