Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (498)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy + čtvrtá za nečekanou vtipnost (přičemž jde o menší a šikovně umístěné fórky, které fungují naprosto bezchybně). Jinak se k tomuhle kočkopsovi neumím moc dobře postavit. Pokud ho člověk bere vážně (což by neměl), pak je samozřejmě celý děj enormně stupidní. Na poli metafor/satiry/alegorie/kdovíčeho mi zjevně něco částečně unikalo, což bez boje přiznávám. Výhodou je, že i díky tomu je celý film dost nevyzpytatelnou, napínavou a zábavnou podívanou, zvlášť pokud máte slabost pro mindfucky, jež se vás snaží přechcat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Odsýpá to a příliš nenudí, protože Peele vytváří velmi originální koncept a hru s očekáváními, ale bohužel, tenhle žánrově neuchopitelný mišmaš svým ambicím komediálního sociálního hororu v závěru ani v průběhu moc nedostává. Get Out bylo konzistentně budovanou paranoiou, kde humor působil jako skoro vítané odlehčení, Us je přesycený myšlenkami, vtípky a rádoby šokujícími zvraty, takže se divák nemá šanci na příběhu pohodlně svézt, vychutnat si koncept nebo se upřímně bát. A ne, nemám tentokrát pocit, že napodruhé by se zážitek změnil k lepšímu.. 60% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ujetá zápletka. No a co? V dnešní době sequelů, prequelů, remejků, rebůtů, spinofů a bůh ví čeho ještě, je každá originální zápletka osvěžující. Navíc je to i velice dobře udělané a humorné vložky sedly. Chápu, že tím básník chtěl asi říct víc, než jen užijte si to. Přiznávám, že jsem hlubší poselství ignoroval, a je mi to šumák, protože jsem se celou dobu doopravdy bavil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží zdejší pohrdání druhého filmu Jordana Peele. Po až příliš zdlouhavém začátku, kdy jsem se teprve rozkoukával, jsem se cca po hodině naladil na strunu krvelačného zabíjení a odhalování záhady a výborně jsem se bavil. Přijde mi to lepší než Uteč. Tam mě taky více bavila atmosféra než onen vyzdvihovaný politický komentář a kdybych si měl mezi těmi dvěma vybrat, co si znovu pustím, budou to My (akorát ten název mě irituje čím dál tím více). Ano, je to o něco víc doslovné, než by mohlo být, ale na to, že se příliš nevyžívám ve slasherech, jsem byl překvapen jistou rukou režiséra, a samozřejmě profíky, jež měli na starost mix zvuku a střih. Audiovizuálně se jedná o nádherné dílo, které zase jednou zbořilo pokladny kin. A já se těším, s čím dalším novopečený rejža přijde dále. PS : zajímalo by mě, jestli tvůrci notnou dávku humoru zamýšleli nebo byli v kině sami překvapení reakcemi diváků. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Trailer neskutečně navnadil, bohužel ve výsledku je film spíše zklamáním. Herci výborní a hudební podkres včetně písničkového soundtracku se opravdu podařily./// Peele zručně rozehrává úvodní děsuplnou sekvenci, v níž zároveň nechybí humor. Nejde však o stupidní fórky ve stylu série Scary Movie, ale celkem dobře zvládnutá odlehčení vyplývající z otcova chování, který je takovým křečovitě pohodovým rodičem. Jakmile ale zjistíme, o co dvojníkům jde, mizí stísněnost rodinného domu a přichází nebezpečí ve větším měřítku, které však nikdy není pořádně ukázáno. Film navíc lenivě pracuje s naznačenými motivy – dvojníci vědí, jak se chovaní jejich předobrazy, tudíž je má být složité porazit. Peele s tím však příliš nepracuje, rodince se celkem překvapivě daří bránit./// Režisér je rozhodně poučený tvůrce žánru a pracuje s klišé typu „postavy se chovají hloupě a nevolají policii“, do toho nás ještě zásobuje popkulturními narážkami na série Sám doma nebo Star Wars, ale čím víc se stopáž blíží je ke konci, tím víc nastupuje pocit, že jde o dílo až příliš ambiciózní, které ale nedokáže využít svůj potenciál. [Kino] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Když jede celá rodina autem, tak Gabe (Winston Duke) pustí v rádiu píseň „I Got 5 On It“ od Luniz, kterou si následně začnou zpívat. (Yoshimitsu)
  • Při natáčení na Santa Cruz Beach Boardwalk na všech atrakcích seděly figuríny a později tam byli hýbající se lidé doplněni skrze vizuální efekty. (hansel97)
  • Ústřední rodina se jmenuje Wilsonovi. Spisovatel Edgar Allan Poe napsal v roce 1839 povídku „William Wilson“, kde titulní postavu pronásleduje jeho dvojník. (Amras)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama