Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (498)

tron 

všechny recenze uživatele

Paráda. Mne sa to páčilo. Bolo to chytľavé, zábavné a kvalitné. Nie som si istý, či som pochopil všetky drobnosti a súvislosti (nedá sa síce povedať, že je to najtwistovejší film desaťročia, ale ku koncu je tam ozaj dosť veľa nečakaných zvratov), no musím priznať, že sa mi režisérov štýl strašne páči a teším sa na jeho ďalší horor. Sympatický kasting, perfektne tiesnivá atmosféra amerického letoviska, ktoré vyzerá skôr ako nočná mora, než zhmotnenie vašich najtajnejších snov, plno parádnych alebo brutálnych (alebo aj parádne brutálnych) scén, skvelé nápady, slušné dialógy, dobré postavy, šokujúce momenty a geniálna hudba, ktorú som si okamžite zamiloval. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží zdejší pohrdání druhého filmu Jordana Peele. Po až příliš zdlouhavém začátku, kdy jsem se teprve rozkoukával, jsem se cca po hodině naladil na strunu krvelačného zabíjení a odhalování záhady a výborně jsem se bavil. Přijde mi to lepší než Uteč. Tam mě taky více bavila atmosféra než onen vyzdvihovaný politický komentář a kdybych si měl mezi těmi dvěma vybrat, co si znovu pustím, budou to My (akorát ten název mě irituje čím dál tím více). Ano, je to o něco víc doslovné, než by mohlo být, ale na to, že se příliš nevyžívám ve slasherech, jsem byl překvapen jistou rukou režiséra, a samozřejmě profíky, jež měli na starost mix zvuku a střih. Audiovizuálně se jedná o nádherné dílo, které zase jednou zbořilo pokladny kin. A já se těším, s čím dalším novopečený rejža přijde dále. PS : zajímalo by mě, jestli tvůrci notnou dávku humoru zamýšleli nebo byli v kině sami překvapení reakcemi diváků. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncept v ještě lepším obalu (hudba, kamera, režie, herci = orgáč). Bohužel si film trochu podráží nohy v závěru, kdy naruší tak pečlivě budovaný alegorický odkaz celého filmu. Kdyby nebylo této vady na kráse, bez váhání absolutní hodnocení, takhle bohužel "pouze" silné čtyři, přičemž stejně nadhodnotím, jelikož jak je zde u hororů zvykem (viz. Hereditary, Apostle nebo Ghostland), i tento je v mých očích podhodnocenej (jak prase). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

70 minut divácky protrpěných, doslova protrpěných, se vším negativním, co tohle slovo přináší. A přitom to začalo tak slibně, první tříčtvrtěhodina se mi líbila dost, nepostrádá tajemství, Peele si tam vystačí s málem, šikovně pracuje s náznaky. Ale pak Lupita v červeném otevře hubu, začne sípat jak tuberák, právě propuštěný po operaci z ORL a VŠECHNO dobré JDE DO PRDELE!! Před 56 lety nás Hitchcock napadl s ptáky a bylo to fajn. Dnes na nás podnikají invazi Peelovy figurky v červeném pyžamu, pitvoří se u toho jak Pepa Náhlovský a má to být strašidelné. Nic tu nedává smysl, všechno se hraje jen na efekt a to hraní je jak s amatéry z oblastního přeboru. Jedno je jisté – kdyby za zády neměl Peele předchozí finanční sukces a dnes tak všemocný, politicky korektní black empowerement, tak ho po předprojekci tohoto dílka studioví pohlaváří pošlou do hajzlu a už si ani neškrtne. Nevím, na co si Peele hraje, ale pro mne je jeho film dokladem velké autorské sebestřednosti, toho, čemu kritik Andrej Stankovič říkal "geniálničení". Neomylný tvůrce hrne do díla, co se mu v hlavě zrodí, nechť divák žasne. Nedává to smysl? Pak je to určitě podobenství. Nudí to? Určitě v tom bude nějaké poselství. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo docela hodně, určitě víc než Peelův předchozí Get Out. Zajímavej a napívanej příběh, sympatičtí hrdinové a ty dvě hodiny odsejpaly možná rychlejc, než bych si přál. Občas jsem se u toho i zasmál (ten dvojník malýho kluka, co furt kmital po čtyřech jak pes a u toho vydával zvuky jako mops, nahláškovanej otec). Žádný poselství jsem v tom moc nehledal a skvěle se u toho odreagoval. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Jméno nejmladšího člena rodiny Jasona (Evan Alex) je odkazem na jiného Jasona, zabijáka Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, který také nosil masku. (NiWi)
  • Natáčelo se v Kalifornii (Santa Cruz a Los Angeles) od 30. července do 8. října 2018. (MeanWhile)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama