Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (497)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele svým groteskně vychýleným hororem jak vystřiženým ze Zóny soumraku potvrzuje svůj post zářného talentu na poli žánrových filmů. Kdo chce, může v jeho novince vidět provokativní paralelu k základnímu principu kapitalismu, jímž je domnělé právo na privilegovanost a život na úkor někoho jiného a který z lidí vytahuje jejich temné stránky. Ale současně je to prostě skvělý originální horor, který se nespokojí s prvoplánovými triky, kterými je zaplevelená většina současných příspěvků žánru. --- více v recenzi a následné debatě pro pořad Reflexe: Film ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Z obav jsem odkládal tenhle snímek, byť film Uteč se mi líbil.Očekával jsem průměrný film z ranku home invasion, a hle, to byl jen začátek. Noční můry se ukrývají většinou ve stínech, není divu, když se stín zhmotní, že noční můry překoná. Fajnový odkaz na Alenku, zrcadlo, králíka, tedy králíky, potěšil. A v průběhu filmu se ukázalo, že jde v podstatě o sci-fi thriller s hororovými prvky. Snímek, o kterém je lepší dopředu nic nevědět, mě utvrdil v tom, že Jordan Peele v budoucnu možná opět překvapí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

My (2019) obsahuje značnú porciu scén (predovšetkým s blížiacim sa koncom), ktoré sú veľmi WTF, majú pravdepodobne nejaký skrytý zmysel a pravdepodobne o nich má divák premýšľať a niečo si z nich vyvodiť. Ale ja som si z väčšiny z nich nedokázal vyvodiť vôbec nič, aj keď som sa veľmi snažil. Sú to veci ako - Králiky - Vo filme sa v mnohých scénach vyskytujú živé králiky aj figúrky králikov. Dcéra hlavných hrdinov má na tričku vietnamský nápis, ktorý znamená "králik". Potom napríklad častý výskyt pavúkov,... rôzne postavy v roku 1986 a 2019 na sebe majú tričko kapely Black Flag, ..v roku 2019 má na sebe malý chlapec novo vyzerajúce tričko s motívom filmu Čeľuste (1975) ...rôzne odkazy na biblický verš Jeremiáš 11:11. ..Potom prečo nožnice? .. Prečo červené kombinézy? .. Okrem toho ma v My naozaj veľmi iritovala hudba, ktorá miestami kopíruje hudbu z klasických Hitchcockových filmov, bez toho, aby dávalo nejaký zmysel, prečo ho kopíruje. O filme My sa toho naozaj nedá veľa napísať bez zásadných spojlerov. Je vidieť, že Peel do istej miery vedel, čo robí a úspešne svoj film graduje od štandardného hororu až k niečomu veľmi WTF. Ale nejako sa mi nepodarilo v tom stupňovaní nájsť dostatok niečoho zaujímavého, čo by mi na tie dve hodiny v kresle vydržalo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy + čtvrtá za nečekanou vtipnost (přičemž jde o menší a šikovně umístěné fórky, které fungují naprosto bezchybně). Jinak se k tomuhle kočkopsovi neumím moc dobře postavit. Pokud ho člověk bere vážně (což by neměl), pak je samozřejmě celý děj enormně stupidní. Na poli metafor/satiry/alegorie/kdovíčeho mi zjevně něco částečně unikalo, což bez boje přiznávám. Výhodou je, že i díky tomu je celý film dost nevyzpytatelnou, napínavou a zábavnou podívanou, zvlášť pokud máte slabost pro mindfucky, jež se vás snaží přechcat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Že právě Peele přijde po přeceňovaném Uteč s filmem, který rozdělí diváckou obec a u kterého budu bez problémů chápat libovolnou volbu na hodnotící škále, to je překvapení, které mě zaskočilo slušně nepřipraveného. A že právě já budu onen snímek vychvalovat téměř nejvýš? Nevěřil bych. Jenže My jsou pravou ukázkou kombinace nervy drásajících situací, husí kůži vyvolávajících momentů a humoru, který nehraje na první dobrou a naopak výborně doplňuje náladu, navíc ve většině případů i zcela nenásilnou formou. Sociální problematika je tentokrát přítomna tak akorát a navíc skrytě, tudíž je potřeba se k ní (dobrovolně?) prohrabat po svém a ne jí být fackovaný každých pár minut jako se to stálo právě u Get Out. První pointa mě příjemně překvapila tím, jak se žánrově nedrží nijak zpátky, druhá, která některým připadá zbytečná a degradující, u mě naopak ideový veletoč roztočila dvojnásobnou rychlostí. Pátou hvězdu si snad i vzhledem k občasné brutalitě a celkové bezútěšnosti nechávám na teoretické druhé zhlédnutí. Jakkoli mi bylo při sledování téměř celé dvě hodiny tuze ouzko, je souboj na pozadí skladby Pas de deux neslýchanou ukázkou souladu hudby s obrazem, kterou budu chtít vidět znovu. Vytvarovaná hračka, které se nedá nefandit. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • V domě sousedů se pokusí jeden z členů rodiny prostřednictvím hlasového ovládaní zavolat policii a spustí skladbu „Fuck the Police“ od N.W.A. (Yoshimitsu)
  • Píseň, která se rozezní v čase 1:41:42, je směsicí klasické hudby s názvem „Pas De Deux“ od ruského skladatele Petra Iljičiče Čajkovskijho a rapové skladby „I Got 5 on It“ od rapového dua Luniz. (Mahriz)
  • Film otevřel filmový festival South by Southwest 8. března 2019 ve meště Austin v Texasu. (MeanWhile)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama