Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, u kterého hodně záleží s jakým rozpoložením k němu jdete a jak přistoupíte na jeho hru, jelikož osud hlavního hrdiny a jeho osobnost je tak sladkobolně pozitivní až to může většinu lidí iritovat. Opravdu je až s podivem, jak mohl takovýto člověk existovat. Všechno jde ale stranou, když podlehnete sympaťákovi Tomu Hanksovi. Troufám si tvrdit, že s kýmkoliv jiným v hlavní roli bych šel s hodnocením možná i o dvě hvězdy dolů. Mně to zrovna rozpoložením sedlo, ale dokážu si jednoduše představit, že to někoho jiného bude štvát. Proto je zde hodnocení takové, jaké je. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Mám rozečtený ten sáhodlouhý text, jenž odhaluje pozadí (ne tamto pozadí!) slavného amerického Strýčka Jedličky, abych pronikl (ale no tak!) do problematiky onoho nekonečného dobrodiní přátelského chlápka ze sousedství. A je to vskutku interesantní čtení. Rozhodně o dost poutavější než tohle uondané, sladkobolně patetické mrzení. Takže furt lepší Jim Carrey v hrsti než Tom Hanks na střeše. A já si jdu dočíst ten článek. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemal som problém s dokonale dobrosrdečným Hanksom. Verím, že taký ľudia existujú a dúfam, že je ich čo najviac. Sralo ma ale, že postavu Rogersa spoznávame cez postavu reportéra, ktorého príbeh ma absolútne nebavil a od prvých minút ma neskutočne nudil. Fakt som mal problém to dopozerať. Hanks ako vždy skvelý, ale vďaka forme akú zvolili autori, to pre mňa bola neznesiteľná nuda. 3./10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Beautiful Day In The Neighborhood" považujem za ďalší prínosný film. Myslím si, že v čase, keď je vo svete obrovská dávka násilia, nenávisti a veci, ktoré nás rozdeľujú je príjemné stretnúť niekoho, kto naopak by videl v každom človeku len obyčajného človeka. Bez akýchkoľvek predsudkov alebo negatívnych emócií. No na druhú stranu poviem, že ak chcete vidieť film, ktorý sa reálne venuje Fredovi Rogersovi, tak odporúčam pozrieť minuloročný dokument "Won't You Be My Neighbor?". Pretože napriek tomu, že je Tom Hanks na všetkých posteroch, reálne to nie je jeho film. Ako to myslím? Film sa viac venuje osobe, o ktorej chce Fred Rogers rozprávať. Novinárovi, ktorý o ňom mal napísať článok menom Lloyd Vogel. Človek, ktorý má veľmi problémový vzťah so svojim otcom, zvyká si na to, že sa sám stal otcom a sám nevie ako sa k tomu všetkému správne postaviť. A jeho život je veľmi emocionálny a hlavne plný strachu a hnevu. Ktorého sa nevie zbaviť. Pravda je taká, že Lloydov príbeh je skvelý. Matthew Rhys podal vynikajúci výkon a plne som mu všetky scénky veril. Myslím si, že najlepšie momentky filmu sú práve keď sa s ním začnú rozprávať Fredove bábky a keď sedia s Tomom Hanksom oproti sebe a majú minútu ticha. V tých dvoch scénkach sú všetky potrebné emócie, ktoré tento film potreboval. A všetky scénky s Tomom Hanksom sú skvelé. No keď sa dostaneme do rodinných problémov Lloyda, trošku film stráca tempo a nadobúdam ako divák pocit, že by som chcel vidieť viac Toma Hanksa. A najmä ak chceme hovoriť o vzťahu otca a syna, tak oveľa viac ma emocionálne vždy zasiahne "Big Fish". Tam to pre mňa funguje stopercentne. Aký je ale celkový dojem z filmu? Podľa mňa veľmi dobrý. Som rád, že som ho videl. Myslím si, že Tom Hanks nádherne stvárnil Freda Rogersa a prial by som si, aby som ho mohol vidieť viac. Hodnotenie: B+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers. Za oceánem modla. Pro miliony Američanů příjemné vzpomínky na dětství. Rogers byl televizní hvězdou, loutkařem, hudebníkem, producentem a především moderátorem dětského pořadu, který bavil přes tři dekády a u kterého opakovaně sedávalo hned několik generací diváků. Zejména těch předškolních, u kterých cílil na rozvíjející se psychiku a pocity i smysl pro morální a etické uvažování. Hlavně byl osobností, ze které stříkal pozitivismus na všechny strany. Jenže právě za oním oceánem. Potíž je, že Středoevropan o žádném takovém dobrosrdečném pánovi neslyšel. I když (pro srovnání) vzpomenout si třeba na náš Malý televizní kabaret plný příběhů a písniček s Jitkou Molavcovou, Josefem Dvořákem nebo Štěpánkou Haničincovou nebude tak obtížné. Tak či onak, děj se motá okolo novináře a čerstvého otce, který (ač má úplně jiné zaměření) o Rogersovi chystá menší článek. Materiál bude nakonec čítat několik tisíc slov a hlavně jednotlivá setkání novináři docela překopou vlastní život plný nevyřčeného: nejen k umírajícímu otci, ale i k manželce. Celé je to pochopitelně limonádové a zcela přizpůsobené Tomu Hanksovi, který sympatie, laskavost a charisma může přehazovat lopatou. Tvůrci nicméně tu a tam předvedou docela sebevědomý moment, takže rozhodně nejde jen o dojímání se a umělé emoce. Jen to vyžaduje krapet víc divácké trpělivosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama