Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (75)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stormtroopeři NETREFÍ, bad-ass kovářka, supercool IG-11, Mando versus TIE fighter, nádherně naznačená zápletka pro druhou sérii a THIS IS THE WAY, kterou Disney nenašel ve filmový trilogii. Gigantický univerzum SW skýtá nekonečný množství potenciálních příběhů a pokud někdo jednou za čas vypotí podobnou desperátskou perlu, nebude to nikdy na škodu. Snad se tvůrci v budoucnu rozmáchnou ještě víc, jelikož víc epických putování po roztodivných světech by určitě Mandalorianovi během pátrání po "nepřátelských mudrcích" slušelo. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může být! Takto jsem si to představoval! Temná strana je zpět, Manda zůstává sám, ale síla se probouzí! Vyvrcholení se vším všudy! Navíc bych chtěl vyzdvihnout boží konverzaci stormtrooperů hned ze startu! A spoiler - celkem mě mrzí, že jsme přišli o dvě zajímavé postavy - prcka opraváře a jeho droida; obzvláště droid nabízel ve vztahu k Mandovi velmi dobrý potenciál... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl. Vyvážený mix humoru, akce, výborného finále a lahůdkového nalákání na další sérii, která může být zcela jistě mnohem epičtější a okázalejší, než zemitá jednička. Vlastně osmička je několk highlightů sestříhaných za sebou do jednoho celku. Waititi na to jde chytře a s citem. Funguje mu vše. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší díl série. Příběh má konečně nějaký smysl a odvíjí se dál. Seznámení s postavami mohlo být klidně delší. Bohužel scénář a logika děje má stále hrozné díry. To si v Disney myslí, že diváci mají v průměru 6 let nebo jsou tak hloupí scénáristi? :( SPOILER: proč jim dávají čas na útěk? proč se vykecávají při útěku? jednu umírá a za 10s je zazračně uzdraven? a držet se stíhačky bez inerciálních tlumičů je najednou pohoda ENDSPOILER Sundání helmy jsem fakt nečekal. Vibročepel na konci super. zase je to jako Pejsek a Kočika (vařili dort, dali tam plno dobrých věcí, ale celek se moc nedá konzumovat) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhovor dvou stormtrooperů v úvodu nejen předčasný vrchol epizody, ale i jeden z fanouškovsky nejvděčnějších a nejvtipnějších momentů celé série. Taika Waititi a jeho cit pro perfektní humor všeho druhu se prostě nezapře. Zbytek epizody na úvod navázal dobře, ale ne skvěle. K plusům patřily nové informace o stavu, osudu a způsobech Mandalorianů, Mando prošel závěrečnou fází polidštění, které logicky navázalo na jeho všechny předchozí zkušenosti (znovu se mi potvrdila důležitost vedlejších misí, problém u nich tak nebyl s nedostatečným posunem příběhu, ale se zpracováním), několik chvil bylo slušně napínavých, potěšil i cool design únikové trasy a nakonec přišlo i nějaké to emotivní loučení. K mínusům - Tempo bylo naneštěstí tentokrát docela kolísavé a i přes obětavou snahu to trochu škodilo katarzi, ústřední střet mezi lovci a troopery sice svým způsobem velkolepý, ale až na jeho stylový úvod (nápaditá a sakra dynamická scéna) a silný závěr (v obou případech vypomáhalo zase moj.. totiž Mandovo dítě) dost mdlý a nudně natočený. Objevilo se také několik situací a momentů, nad kterými člověk nesměl moc uvažovat. O tom, jak otravný byl novej padouch se svým expozičním dialogem a neopodstatněnou nafoukaností nemluvě. Sice bylo pochopitelné, proč to tam bylo, ale šlo to podat mnohem lépe bez toho aniž by tak hlasitě šustil papír. Oproti klientovi zatím rozhodně o třídu slabší postava (i přes ty jeho cool udělátka). Baby Yoda zažil v celé sérii takové situace, které by nemělo zažít žádné ubohé rozkošné malinkaté zelené děťátko - jestli se mu to bude dít i příště, tak si tvůrce najdu! 7,5/10 Mandalorian isn't a race, it's a Creed. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno