Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (75)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhovor dvou stormtrooperů v úvodu nejen předčasný vrchol epizody, ale i jeden z fanouškovsky nejvděčnějších a nejvtipnějších momentů celé série. Taika Waititi a jeho cit pro perfektní humor všeho druhu se prostě nezapře. Zbytek epizody na úvod navázal dobře, ale ne skvěle. K plusům patřily nové informace o stavu, osudu a způsobech Mandalorianů, Mando prošel závěrečnou fází polidštění, které logicky navázalo na jeho všechny předchozí zkušenosti (znovu se mi potvrdila důležitost vedlejších misí, problém u nich tak nebyl s nedostatečným posunem příběhu, ale se zpracováním), několik chvil bylo slušně napínavých, potěšil i cool design únikové trasy a nakonec přišlo i nějaké to emotivní loučení. K mínusům - Tempo bylo naneštěstí tentokrát docela kolísavé a i přes obětavou snahu to trochu škodilo katarzi, ústřední střet mezi lovci a troopery sice svým způsobem velkolepý, ale až na jeho stylový úvod (nápaditá a sakra dynamická scéna) a silný závěr (v obou případech vypomáhalo zase moj.. totiž Mandovo dítě) dost mdlý a nudně natočený. Objevilo se také několik situací a momentů, nad kterými člověk nesměl moc uvažovat. O tom, jak otravný byl novej padouch se svým expozičním dialogem a neopodstatněnou nafoukaností nemluvě. Sice bylo pochopitelné, proč to tam bylo, ale šlo to podat mnohem lépe bez toho aniž by tak hlasitě šustil papír. Oproti klientovi zatím rozhodně o třídu slabší postava (i přes ty jeho cool udělátka). Baby Yoda zažil v celé sérii takové situace, které by nemělo zažít žádné ubohé rozkošné malinkaté zelené děťátko - jestli se mu to bude dít i příště, tak si tvůrce najdu! 7,5/10 Mandalorian isn't a race, it's a Creed. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaměnitelný rukopis Taiky Waititiho finále neuvěřitelně sedl. Úvodní rozhovor scout trooperů byl prostě geniální. Celkově má finále výborný timing. Celá epizoda má perfektně vyvážený humor, akci i takovou tu finální osudovost. Navíc velmi cením konec, který je decentní s žádným přehnaným cliffhangerem, ale má zároveň i příslib do budoucí druhé série. ()

Reklama

Sam_Hawkens 

všechny recenze uživatele

To jako vážně??? Robot zabiják se chová lidštěji než člověk, je schopen uzdravovat a sebeobětovat se??? Stormtroopeři co netrefí ani vrata od hangáru a těch patetických keců na každém kroku při útěku...rozhovor dvou plechovek na začátku epizody tomu taky nasadil korunu. Velký zklamání a ujištění, že Disney neumí zakončovat příběhy aniž by se vyhnulo klasickým Hollywoodským nešvarům. 8 díl pohřbil jinak velmi slušnou serii. Tohle se fakt nepovedlo. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že z minulého dílu jsem byl nadšený o něco míň než většina lidí, mě závěr řady velice příjemně překvapil. Potěšily především: část s kovářkou, plavba po lávové řece s trošku nabušenějším bratrancem R2, sebeoběť IG-11 nebo poletování kolem s jetpackem. Na druhou stranu jsem moc nepochopil chování imperiálů při obléhání kantýny. Na co proboha čekali? Měli venku desítky vojáků, včetně několika Death trooperů. Mohli úplně normálně vlítnout dovnitř a postřílet je. Nejvíc mě dostalo, když postavili ten slavnej kanón (vypadal hodně podobně jako ten, se kterým stříleli v ANH po Falconu v hangáru v Mos Eisley), vyhlásili ultimátum do setmění, i když bylo zmíněno, že je můžou pomocí děla rozstřílet mávnutím ruky. No, když jsem později viděl jeho palebnou sílu, nepoznal jsem moc velkej rozdíl oproti bambitce Cary. Třeba by ale aspoň dokázal prostřílet mříž do stok, která byla nejspíše vyrobena z adamantia. // Konečně bylo zmíněno Mandovo jméno (které jsme však znali z rozhovoru s Pedrem Pascalem), méně mě už potěšilo odhalení tváře (kterou jsme ale taky znali). Doufal jsem, že s tím počkají na později. Alespoň jej ale neviděla „žádná živá bytost“. Snad odhalování nezavedou jako tradici. Mando s permanentní maskou se mi hodně zamlouvá. // S obléháním mám ještě jeden menší problém - flashback z dětství byl na můj vkus příliš dlouhý - venku stojí armáda, mířící na ně zbraněma a Mando začne detailně popisovat své dětství? // Na závěr potřebná zmínka o Gideonovi. Sice moc nechápu, jak mohl přežít „another happy landing“, ale beru to, pokud se ukáže, že používá Sílu. To by dávalo smysl, když už používá slavnej Darksaber, asi 1000 let starej relikt, vyroben Tarrem Vizslou, Mandalorianem, který se zároveň stal Jediem. Předpokládám, že Mandův cíl bude zabít Gideona a navrátit tak meč do rukou Guildy ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Za záchranu malého Yodu je Mandalorian ochotný obetovať aj svoj život. našťastie je v obklopení priateľov, ktorý mu neváhajú pomôcť aj v zdanlivo bezvýchodiskových situáciách. Prevedenie: Prvý raz sa Mando odhelmoval na plátne a prvý raz som súcitil s robotom a jeho obetavosťou. Veľmi dobrý diel. Dávka humoru, akcie ale aj emócií na veľmi vysokej úrovni. 95% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno