Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám šílený nutkání dát 5 hvězd, ale na to je to přece jenom moc jednoduché a hloupé, JENŽE! V tom nejlepším slova smyslu. Mandalorian během 10 minut dokáže, že je absolutní borec a sympatičtější postavu v helmě jsem neviděl. Oproti první sérii posun, Favreu už přesně ví, jak dávkovat jeho hlášky a Pascal zase jak je odříkat. Baby Yoda nevyužitý, ale i tak funguje jako komická vložka. Marshal je boží a doufám, že se s ním ještě potkáme. Příběh je vážně jednoduchý, jenže přichází to, co si může tvůrce dovolit jen ve SW universu. Hlubší prozkoumávání již objeveného. Takže Tatooine, Tuskeni, píseční draci. Ano prosím, tohle chci od seriálu téhle značky! Prozkoumávat universum. No a triky? Nemám slov. Absolutní bomba. Kloubí se s dechberoucí kamerou a perfektní hudbou. ÚŽASNÝ! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa seriálová udalosť roka. V prvej sérii som sa do Mandaloriana zamilovala, pre jeho retro feeling a epizódne dobrodružstvá, vďaka ktorým sme len spoznali postavy a mnohé planéty a druhy. Z tohto seriálu mám jednoducho čistú fanúškovskú radosť. Teším sa, že druhá séria pokračuje vo svojej sci-fi western jazde, pridáva vymakaný vizuál a pár minút stopáže, a že opäť netlačí na pílu s posunom v príbehu. Neviem ako ostatní, ale ja sa nikam neponáhľam :) ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný začátek sezony, zatím nedojde k ničemu extra objevnému (nepočítaje poslední záběr + pár perliček, kdy fanouškovské srdíčko zaplesá), ale pokud to je dostatečně vtahující, vůbec mi nevadí vidět ani Mandaloriana při tradiční práci lovce odměn. Při čemž dostaneme vhled do fungování Tatooinu a života na něm, jak toho inteligentního, tak toho zvířecího. Příjemně to rozšiřuje záběr celého vesmíru, stejně jako kvalitnější vedlejší questy ve videohrách. PS: 50 minut uběhlo ani jsem si nevšiml, to taky něco znamená.. a tempo vyprávění i prokreslení postav nebude tolik trpět. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to sice opět epizodní zápletka jak z počítačové hry: Chceš mou zbroj? Tak pro mě musíš něco udělat. I když se to nese v takovém naivním duchu, tak je to stále super Star Wars. Tolik odkazů ve správně provedené formě jsem už dlouho neviděl. Boba, Cobb Vanth, Banthové, Tuskeni, Tattooine a spoustu dalších drobných odkazů, které v epizodě jsou. Já byl spokojený! Některé scény sice stále vypadají nevěrohodně (špatné nasvícení, hluchá místa v hudbě), ale snad se to časem zlepší. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vyjma ohrané zápletky a pocitu, že až na finální záběr, úvodní epizoda příběh nijak neposunula, se nedostatky nacházejí jen stěží. První sezónu sice nepovažuji za jeden z nejlepších seriálů loňského roku, ale i tak mě na Mandalorianovi nesmírně bavil neokoukaný pohled na známý filmový svět, ústřední postava, která dokáže oplývat charismatem i přesto, že zásadně nesundává helmu, jeho dětský zelenkavý svěřenec a na seriálovém poli jedinečná řemeslná a vizuální stránka. Všechny vyjmenované aspekty jsou zpátky a já po následujících sedm týdnů bude s nadšením vyhlížet další pátek, kdy vyjde nový díl. 8/10 Více v mých prvních dojmech na Fandíme Seriálům. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama