Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (74)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jon Favreau je dobrý režisér, ale jako scénárista? Tak hloupoučkej scénář bych čekal od patnáctiletého nerda, který má pokoj přecpaný plastovými hračkami s motivy SW. Chápu, že jde o fanservice, ale proč proboha na úkor logiky? Zabít, nezabít, počkat až se rozmyslí, živého prcka, mrtvého prcka, chráním prcka, chráním mandaloriana, nezvládnu to, umřu, zvládnu to a běhám jako čipera... to je prostě strašná slátanina. Chápu, proč tady všichni slintají blahem, ale tato epizoda byla opět vlastně o ničem...jen se pomrkávalo na odkazy ze SW universe. Nevím jak moc velký přínos měl Waititi...všichni mají pocit, že za vtípky stojí on, ale ty byly nejspíš už ve scénáři a nejsem si jistý, jak moc by si do něj nechal Favreau kecat. Každopádně úvodní scéna se stormtroopery byla vrcholem nejen celé epizody, ale bohužel celé řady. To je taková škoda, že bylo tolik prostředků a snahy promrhaných vlastně jen na vytvoření postavy Baby Yody...což se sice studiu bohatě vrátí na hračkách, ale náročnější fanoušek SW, může leda tak zamáčknout slzu. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have suffered damage to your central processing unit." "You mean my brain." "That was a joke. It is meant to put you at ease." Áno, malo to niekoľko klišé a záverečnú scénu som presne očakával, ale ono sa na to celkovo tak krásne pozerá, že tomu nemôžem dať menej ako plnú paľbu. Úvodná scéna so scout troopermi bola božia. Svižná akcia, stále rovnako roztomilé The Child aka Baby Yoda a niekoľko emotívnych momentov. Sila Star Wars je tom, že dokáže diváka citovo pripútať aj k droidovi. Táto schopnosť súcitiť s (aj neživými a nie ľudskými) postavami žiaľ posledným filmom chýbala, no seriál to zvládal dokonale. Už sa teším na pokračovanie... ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se mezi zdejšími komentáři opakovat... ale prvotní scéna se stormtroopery je dokonalá. Nejdokonalejší, co jsem kdy viděl. Nejen, že nic netrefí - to je vesmírný evergreen... ale ještě jsou správně vtipná. Správně -vtipní, ne trapně "vtipní", jako byl "humor" ve filmech 7-9. Přestože pohled na vytlámeného baby Yodu při "projížďce" městem byl fascinující, celá ta následující bojová scéna působila trapně. Velmi trapně a levně. Opět jsem ztratil iluze o nějakém věrohodném světě. Supermani kosí impérium. A proč zrovna plamenometník je jediný voják, kterého nedokážou jednoduše sejmout tomu také nepřidává. Ale to největší zklamání ze všech, bylo odmaskování Manda. Přesto mě překvapuje, že se zřejmě poměrně často holí a udržuje. Což je fascinující.  Scéna s Mandalorkou byla fajn, ale celý konec byl zase zbytečně trapný. Předvídatelný a zcela viditelně levný. Také si nejsem jistý, že by vibročepel uměla prořezávat slitiny na stíhačce Tie jako světelný meč. Poslední scéna filmu ukazuje hlavního záporáka, kterak stojí jako velký frajer. Ale přitom celý díl nám ukázal, že on i celá armáda jsou jen tuctové nic neschopné jakéhokoli úspěchu Za mě je tohle ten nejslabší díl celé série. Škoda. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro Pascal ukázal na 10 vt svou tvář ale stejně zdaleka byl až čtvrtou nejlépe hrající postavou po Gině Carano, Wheatersovi a bojovém droidovi. Asi nejlepší akční scény celé série a zase musím konstatovat, že kde díly je delší čas na rozvoj postav jsou prostě lepší. Nechápu proč ze začátku byly díly jen 30 minutové. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaměnitelný rukopis Taiky Waititiho finále neuvěřitelně sedl. Úvodní rozhovor scout trooperů byl prostě geniální. Celkově má finále výborný timing. Celá epizoda má perfektně vyvážený humor, akci i takovou tu finální osudovost. Navíc velmi cením konec, který je decentní s žádným přehnaným cliffhangerem, ale má zároveň i příslib do budoucí druhé série. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama