Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když poslední díl seriálu strčí do kapsy všechny tři poslední Star Wars filmy dohromady. Není to přitom nějaký úžasný příběh bez logických lapsů, ale jsou to prostě Star Wars. Kombinace starých známých postav (které jsou takové, jak si je pamatujeme a nikdo se nesnaží o žádné nesmyslné twisty) s novými funguje skvěle, fan service je dávkována tak, aby to nebylo otravné, ale hlavně atmosféra a feel jsou 100% Star Wars, což Epizodám VII, VIII a IX prostě chybělo. Je tu vidět obrovský rozdíl mezi sice skvělými režiséry, ale "obyčejnými" fanoušky Star Wars, kteří se navíc do filmu snaží otisknout něco ze sebe a perou se o směřování a vyznění filmů jak malí kluci (sorry ale myslím vás Abramsi a Johnsone) a skutečnými milovníky a znalci Star Wars, kteří spolupracují na tom, aby skutečně rozvíjeli svět Star Wars a vyprávěli ho fanouškům. Protože to je to, co skutečně chceme. Nechtěli jsme předražené blockbustery, chtěli jsme jen staré dobré Star Wars s mixem nových a starých postav, nové planety, nové příšery a nějaký originální nový příběh. Bylo to přesně naopak a Mandalorian je první hrané dílo od Star Wars VI, který nám to dal a díky moc za to patří hlavně dvojici Favreau a Filoni, kteří to na rozdíl od výše jmenovaných skutečně zvládli! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, kdy řveš jak malej kluk a přitom ti je třicet pět. Neskutečná jízda se strhujícími výkony protože na konci přijde i samotný .... ! Něco, co tu od Impérium vrací úder nebylo. Totální kulervoucí jízda s lahůdkovým Giancarlem Espositem! Doufám, že ho ještě budeme potkávat, protože to, co tu předvedl, je paráda. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zcela parádní zakončení série, která odsýpala razantně, měla jedinou nevýhodu že po shlédnutí předchozích dílů jsem na ni musela čtyři dny čekat, ale stálo to za to. Gina Carano teďy v druhé řadě dost přibrala, ale u téhle žoldačky to ani nevadí, je vidět že ji zápasy MMA hodně zocelily a navrch je na ní vidět jak si to opravdu užívá. No a sympaťák Pedro, ten hubený policista z Narcosu se svou ostře řezanou tváří, který přibral svalovou hmotu a nějakou vrásku, i když byl málo vidět, ta jeho tvář stejně byla v mojí mysli. Užila jsem si to, od triků až po závěrečné malby v titulcích a doufám, že tvůrci budou pokračovat, neboť TO JE CESTA! ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě dost překvapilo a nečekaně rozsekalo. Jeden díl lehce pitomoučké série dokázal totálně přebít, ztrapnit a zadupat do země nekompatibilní tři nové celovečerní epizody. Jak tam ten jeden jedi rozseká padesát dark trooperů, jako by to byli hadrový panáci, přitom z předchozího průběhu víme, že jsou to nepřemožitelné stroje. Netušil jsem kdo to tam takhle nakráčel se zeleným mečem, a pak po tom odhalení tváře jak se mi rozsvítilo, nojo vždyť to by mohl dokázat jen jediný jedi. Ten nejslavnější. Fakt krása podívám se určitě víckrát. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • V úvode sa dozvieme, že Cara Dune má vytetovanú slzu ako spomienku na zničenie jej domovskej planéty Alderaan. (ČSFD)
  • Keď Din Djarin (Pedro Pascal) porazí Moffa Gideona (Giancarlo Esposito), vezme mu Darksaber, ktorý svojmu vlastníkovi dáva právo vládnuť na Mandaloreom. Keď ho chce darovať Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), Gideon mu povie, že ona ho nemôže prijať ako dar, musí ho vyhrať v boji. To však spôsobilo určité nejasnosti, nakoľko v seriáli Star Wars Rebeli (2014) ho Bo-Katan prijala ako dar od Sabine Wren. Jedným z dôvodov, pre ktoré ho možno teraz nemôže znovu prijať ako dar, je, že oň prišla, čím sa stala nehodnou vlastnenia Darksaberu. Keby ho získala späť v súboji, dokázala by, že si ho zaslúži. (ČSFD)
  • Jediná epizoda v celé sérii, která má potitulkovou scénu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama