Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co bylo horší, jestli film nebo ten nesmyslný fotbal na pozadí. Ale pak jsem dospěl k závěru, že fotbal byl opravdu katastrofa. Bylo fajn vidět ve filmu tým z PL a jejich starý stadion, ale to je tak všechno. Za mě akce obstojná, ale film jsem si pustil kvůli Brosnanovi, a ten tam skoro vůbec nehraje a ten jeho konec je sice překvapivý, ale o to tristní. O Bautistovi raději ani nemluvit při rvačkách fajn, ale nejde 104 minut jenom bojovat. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Kópia starej vandammeovky, akurát o chlp lepšia. Davea Bautistu som si vždy spájal iba so zápornými ulohami, preto som sa obával, či ma film, ktorý stojí na "jeho pleciach" bude baviť, ale našťastie boli moje obavy neopodstatnené. On zvládol svoju úlohu dobre a jeho vtipný pomocník Fasil ma bavil tiež. Horšie to už ale bolo s otravnou neterou. Brosnanova účasť viac-menej iba kvôli tomu, aby ho mohli capnúť na plagát. Srandovná bola (tiež okopírovaná) bitka v kuchyni, pri ktorej som zistil, že oproti Martynovi Fordovi vyzerá aj megakorba Bautista ako chlapec od susedov... 40 % ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Béčko každopádně. Některé akční scény jsou originální a pokud jde o likvidaci lidí, tak vždy přímočaře a často brutálně. Bautista podle mě nebyl tou nejlepší volbou a Brosnan zbytečný. Závěrečné "vyústění z krize" lacině úsměvné. Ale dobrá, akce byla od začátku do konce a bez poločasu. Takže na pobavení stačí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nepriznany remake Van Dammovej Nahlej smrti. Len hokejovy stadion vymenili za futbalovy. To je teda velka zmena. Je tu bitka v kuchyni, nahanacka na strecha a finalny velky vybuch. Fakt prakticky uplna kopirka Nahlej smrti. Ale vysledne kvality su na rovnako nizkej urovni. Cele to prilis nedava zmysel. Akcnych scen vela nie je a su na mizernej urovni. V bitkach 90% uderov padne mimo zabery kamery, takze to vyzera tak, ze sa dvaja chlapici potacaju jak ozrati a predstieraju zapas. Pri nejakej ten nahanacke alebo skoku zo strechy sa dockame ocividnych trikov pred zelenym pozadim a CGi megavybuch je na urovni produkcii od Asylum. Nezachrania to ani herci. Bautista je sice namakane hovädo ale vlastne je uplne bez charizmy a hodi sa maximalne na nabuchanych poskovov. Hlavnu ulohu v ziadnom pripade neutiahne. Stevenson si vybral slabsiu chvilku a Brosnan je klasicky ojeb na divaka, aby mali nejake hviezdne meno na plagat. Ja som sa nudil rovnako ako pri Nahlej smrti. Koho ale bavila, tak snad si vychutna aj tento remake.Jednu hviezdicku davam za bitku vo vytahu, ktora je v komedialnom Chanovskom style, kedze sa pri suboji dvoch drsniakov snazi ich uderom neustale uhybat jeden ubohy chlapik. Pri tej scene som sa trochu zasmial. 2/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ale sakra proč by ne? Já se bavil, jen jde prostě o to, přistoupit k celé této podívané jako k naivnímu, nenáročnému akčnímu béčku, a myslím, že pak se divák snad ani nemůže nudit. Samozřejmě to je tuctové, nepřekvapivé a v závěru hloupoučké a kýčovité, až až, ale zároveň se tomu nedá vytknout prakticky nic, proč by to jako právě zábavné, přímočaré béčko nemohlo fungovat. Zápletka je sice předvídatelná a výsledek jasný od prvních minut, ale zároveň jde o svižnou, chvílemi napínavou, v závěru slušně vygradovanou a docela často i akční podívanou, kde ona akce navíc působí dynamicky, našláple a nejednou dokonce i dost nekompromisně a krvavě, jen tedy škoda její nepřehlednosti, ale i tak dobrý. Obsazení je pak také těžké nějak vyloženě kritizovat, Bautista je hora masa, která sice možná neumí moc hrát, ale své charisma a sympatičnost má, Stevenson se v těch záporácích vyžívá a divák mu je věří a Brosnan je tam jinak spíš jen jako lákadlo do titulků, ale co na tom, i ostatní jsou výrazní týpci, co filmu rozhodně přispívají. Navíc tu nechybí ani momenty humoru, které dopadli též vesměs fajn a v neposlední řadě určitě musím jako obrovský fanoušek fotbalu zmínit i prostředí, kde a na pozadí čeho, se film odehrává, což ve mně také neskrývaně vyvolalo ještě o něco pozitivnější dojem. Finální zúčtování mě tak zkrátka upřímně bavilo, a to i přestože nejde o nějakou akční pecku, jízdu, či nářez, ale prostě jako příjemná, nenudící filmová zábava to funguje vážně dobře. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Zmíněná ruská republika „Sukovia/Sakovya“ ve skutečnosti neexistuje. V Ruské federaci je 22 republik, počítáme-li i ilegálně anektovaný Krym. (Toshio)
  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)

Reklama

Reklama