Reklama

Reklama

Mladý Jacob (Luke Prael) se dostane do sanatoria po sérii incidentů, které už rodiče nezvládají. Je to tak lepší pro všechny strany. Ředitel Sherman (Will Patton) a jeho žena (Tammy Blanchard) se zdají jako ideální dvojice na spasení ztracených duší. Jenže po několika záhadně nevysvětlitelných úmrtích přijde Jacob se svou kamarádkou Christine (Sterling Jerins) s děsivým odhalením! Nic není, jak se na první pohled zdá... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Spíš než Boarding School je to děsně Boring School. I přes to, že nemám rád horory, kde jsou děti, tak i přes hodinu jsem tomu stále dával šanci, ač se nic neudálo, ale bohužel. Malej, hnusnej retard, co se obléká do hadrů své mrtvé babky, very cool a 12. letá holčina, která by si už nejraději zapíchala, very, very cool. O ostatních retardech ani nemluvím. Nehororová, nezáživná trapnost s dětma. Hvězda za toho retarda alias Tourettův syndrom, to jsem se aspoň zasmál. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Osobitý prístup režiséra ma celkom zaujal, pretože nie je veľa originálnych hororov, a nakrútiť takúto podivnosť o jednom malom faganovi v ženských šatách sa nevidí často. Skupinka asociálnych freakshow-deciek v súkromnej škole, ktoré začnú umierať za záhadných okolností, do toho starý Igor Hnízdo, hlavný detský hrdina s homosexuálnymi sklonmi a jeho (asi) vraždiaca sadomaso "priateľka", no čo z toho mohlo vzniknúť? Celkom ma zaujímalo, akým smerom to režisér v záverečnej tretine vyhrotí. Konečný dopad mohol byť síce ešte vyostrenejší najmä po tej psychologickej stránke (pretože s ohľadom na okolnosti sa z toho malého buzerantíka mohol vyvinúť ešte omnoho väčší magor), ale zaujímavý film to rozhodne je. Len v poslednej dobe mám pocit, že všetky horory odohrávajúce sa na tých odľahlejších miestach, ako kliniky či internátne školy, musia skončiť požiarom. Tento je už v poradí minimálne tretí za rok. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo je Jacob (Luke Prael) poslaný do internátnej školy, zisťuje, že jeho školský rok nebude jednoduchý. Má totiž len šesť spolužiakov, ktorí nie sú úplne obyčajní. Nie je nadšený ani z vedúceho ústavu Dr. Shermana (Will Patton), ktorý má extrémne prísne metódy vyučovania. Na Jacoba čaká odhalenie mnohých otázok, ktorým bude musieť napriek mladému veku čeliť. - Asi prvý horor, ktorý ma nalákal výlučne svojím posterom a kvôli nemu som si ho bez akýchkolvek informácií pozrel. Nevedel som totiž, či je to chlapec alebo dievča. No a po dopozeraní z toho veru nie som o nič múdrejší. To ale vôbec nevadí, pretože ide o vynikajúcu záležitosť. Príbeh je ako keby z pera Ryana Murphyho, ktorý zatial ako jediný človek na svete dokáže vytvoriť funkčnú kombináciu LGBT a hororu, ktorá je vhodná aj pre ludí, ktorí nie sú zaslepení modernými agendami. Výkony detských hercov sú excelentné a ich podanie dialógov je nesmierne chytlavé. Divák sa dočká viacerých twistov, prekvapení a opatrných odhalení, ktoré napriek dlhej stopáži fungujú a neustále ma nútili rozmýšlať, kam to vlastne celé smeruje, pretože musí byť každému jasné, že sa to neskončí nejakým klasickým hororovým koncom. Jednoznačne jeden z najlepších tohtoročných nezávisláckych hororov, ale odporúčania sa radšej zdráham, pretože sa podla mňa nenájde vela ludí, ktorým tento štýl bude sedieť. Mne ale sedí ideálne, takže mi tento horor v hlave bude prebiehať ešte pekných pár týždňov. Zatial tomu dám tri a podla toho, ako velmi ma to prinúti zamýšlať sa nad významom všetkého, čo sa na obrazovke odohralo, hodnotenie možno zvýšim. EDIT: 23.9.2020 - Dva roky sa mi čas od času tento film vynáral v mysli a dnes som si ho konečne zopakoval, za čo som velmi rád. Za mňa jeden z najpríťažlivejších indie snímkov posledných rokov, ktorý je tak zvláštny, že sa k nemu určite vrátim opäť. + herečka z World War Z, The Conjuring a The Conjuring 2 + herečka z Here Alone + herec z Hide and Seek + herečka z The Invitation + herečka z Wildling ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Jacob je problémové děcko co se obléká do ženských šatů a chová se jak retard (nejspíš i je). Jednoho dne dojde jeho rodičům trpělivost a dají ho do ústavu kde je spolu s dalšími 6 pacienty (jeden co pořád nadává, jakýsi retardovaný tlusťoch co se posrává, dva jacýsi Indové nebo co to bylo, holka co zabila své rodiče a bratra a dělá jí dobře, že ji někdo mlátí a kluk, který je znetvořený po požáru). Jednoho dne tam začnou umírat a Jacob se snaží zjistit kdo to dělá. Hororem bych to nenazval jelikož celý film sledujeme bandu retardů a jejich problémy a něco s začne dít zhruba 20 minut před koncem. Do té doby sledujeme kluka co se líčí jako holka a chodí v ženských šatech pak holku co tomu klukovi pořád říká, že není kluk, ale holka a zbytek je výplň snů o jakémsi náckovi, který našel ukryté Židy a jeden z nich ho asi zabil (pokud jsem to pochopil dobře ten konec). Optimálně je to 40 procent , ale nemám rád retardované filmy co se tváří jako něco víc (například Visit) takže zaokrouhluji směrem na 0. Nejlepší hodnocení LIVINGDEAD ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kluci v sestavě přiteplalá transka-spálený ksicht-Tourettův syndrom-tlustý mentál-divná indická dvojčata, holčičí prvek zastupovalo sadistické děvče a výchovný personál se sestával z ředitele viktoriánského střihu a jeho vyšinuté asistentky. Tohle muselo dopadnout dobře a taky to dobře dopadlo. Předně mě bavil vývoj. On si člověk myslí, že ví, kam to celé směřuje, ale pak to vezme několik překvapivých obratů a všechno je rázem jinak. Vydařila se i atmosféra ústavu, za kterou by leckterá duchařina dala nevímco. A nakonec potěšili dětští herci. Vedle Lukea Praela v hlavní roli ještě zaujali představitelé Fredericka a Elwooda, u nichž jsem si pro jistotu musel ověřit, že opravdu netrpí daným postižením. Naopak zbytečné mi přišly noční můry hlavního hrdiny, bez nichž by se film klidně obešel. Ale dovedu si je představit jako námět na samostatné duchařské béčko, takže přeci jen byly k něčemu dobré. Yakin potěšil. 80% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama