Reklama

Reklama

Mladý Jacob (Luke Prael) se dostane do sanatoria po sérii incidentů, které už rodiče nezvládají. Je to tak lepší pro všechny strany. Ředitel Sherman (Will Patton) a jeho žena (Tammy Blanchard) se zdají jako ideální dvojice na spasení ztracených duší. Jenže po několika záhadně nevysvětlitelných úmrtích přijde Jacob se svou kamarádkou Christine (Sterling Jerins) s děsivým odhalením! Nic není, jak se na první pohled zdá... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Viac ako polovicu snímku, nič nenasvedčuje tomu, čo sa bude diať poslednú tretinu. Spočiatku zdĺhavá dráma bez akejkoľvek šťavy, vypálila v celkom vydarenú, dobovú "school" šialenosť. "Boarding" nie je žiadna pecka na pohľadanie, no vďaka onomu "záveru", si celkom slušne zdvihol reputáciu. Zrejme zaslúžené "3", i keď pochybnosti zostávajú .. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to chvílema působí příjemně argentovsky.. Na stranu druhou to smrdí ne úplně dobře vykalkulovaným kalkulem :D Ve výsledku jsem z toho měl pocit, že celý film vzniknul jen na základě něčí představy chlapce v ženských šatech, stojící nad mrtvolou. "Jó, to bude vypadat cool.. a ten děj okolo toho už nějak splácneme, naroubujeme a obšlehneme.." ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Frustruje mě, že se tohle někdo nepokusil zpracovat seriózně, protože ústřední koncept, jehož podstata je odhalena až těsně před koncem, je výtečný. Z Boarding School mohla být nová hororová klasika, drtivá a sociálně relevantní. Jen to chtělo pojmout úplně jinak. Yakinův film je nakonec jen cheesy béčkem, které se utápí v mnoha nakousnutých motivech (řada jich vyplyne do prázdna, plno scén je ve filmu úplně zbytečně, jsou tam i náckové a holocaust - nekecám!), po povrchu klouzajícím scénáři a plochém herectví. Pár věcí je pak na filmu vyloženě příšerných, jako třeba maska popáleného chlapce. Celou dobu je to naštěstí dostatečně bizarní a wtf, že mě zajímalo, co se z toho nakonec vyklube (někdy tak bizarní, že mi připadalo, že si z toho tvůrci dělají srandu). Rozuzlení pak, jak už jsem zmínil, přináší další plusový bod. A taky dojem propálené příležitosti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záliba v nošení dámských šatů po zesnulé babičce dovedla třináctiletého klučinu do velmi podivné internátní školy, kde má vše pod palcem podivínský působící ředitel a jeho žena. Vrcholem je pak osazenstvo třídy, která sice čítá jen sedm žáků, ovšem jejich abnormálnost je opravdu zatěžkávací zkouškou. Dlouhou dobu snímek postrádá hororový rozměr. Sice občasně zmizí znenadání ze scény nějaký ten žák, i tak jsem stále čekal na to, až se pozvolné dění překlopí do hororové části. K tomu nakonec pochopitelně došlo, načež ta neunáhlenost měla svůj smysl.Dokonce došlo i na jakýsi pokus vykreslit v rámci možností charaktery vedlejších účastníků Boaz Yakin se pustil do hororu, produkoval první dva Hostely, nenatočil toho zrovna málo, na horor si troufl až nyní. A rozhodně příjemně překvapil. Jeho dílko totiž nese stopy inovačních postupů. Ty nejzásadnější trumfy si schoval až do finále. A vyšlo mu i herecké obsazení. O teprve začínajícího Luka Praela se sice režiséři nepoperou, je ale nutno vyzdvihnout, že jeho zákonní zástupci neomdleli hrůzou, když zjistili, jakou roli v jeho věku mu režisér přisoudil. A i ostatní zástupci omladiny na tom nebyli nijak lépe. Hrát doživotně zohyzděného kluka, kterému se "griloval" obličej, jiný kluk byl stižen Tourettovým syndromem, a holčina, se kterou mlátí pubertální hormony i vražedné choutky, je solidní soda. A Yakin se toho nebál. A k tomu přihodil skvěle hrající dospělé herce, mezi nimiž vyniká veterán Will Patton. Film má svá nenadálá překvapení, výživné gore, kterým ale neplýtvá. Ačkoliv trvá bezmála dvě hodiny a celý se odvíjí v pomalejším chodu událostí, je neotřele natočen a vyvinul úsilí zaujmout. 8/10 ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Jacob je podle anotace poslán do sanatoria po sérii incidentů, které už rodiče nezvládají. No, podle mého toho zase tak moc neprovedl, ale budiž. Převléká se do ženských šatů, je tudíž jiný a ti, co by chtěli mít svět plný nejvydařenějších lidských stvoření, budou chtít eliminovat. Co myslíte, zvítězí "čističi" nebo nedokonalé děti? - Mohlo to být propracovanější, ale od shlédnutí své blížence neodrazuji. Nečekejte však krvavej horor se zombíky nebo s motorovou pilou. Jedna část publika bude tudíž poměrně spokojená a další budou nejspíše nechápavě vrtět hlavou. Je možný, že různí diváci uvidí jiný film, záleží na jejich osobnosti, vkusu, očekávání a schopnosti některé věci vnímat a být jim otevření. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama