Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, jde pokud vím o jediný film který zpracovává epizodu 2. sv. války, kdy se v roce 1943 dostaly do křížku italské a německé jednotky na Kefalonii a okolních ostrovech a Italové skončili přesně tak, jak to snímek ukazuje. Co se týče knižní předlohy - film se s ní nedá srovnat a to je "Mandolina" ve srovnání s ostatní Berniéresovou tvorbou celkem "všedním" příběhem. Hrozím se toho, co by vzniklo třeba po zfilmování jeho jihoamerické trilogie. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nic nového a objevného pod sluncem. Můj oblíbenec Nicolas Cage je sice Ital asi jako já Keňan, ale svou roli odehrál ještě celkem slušně, ikdyž má spoustu zapamatovatelnějších a lepších rolí ve svém hereckém inventáři. Věřím, že knížka je určitě zajímavější a obsáhlejší a myslím si, že ve filmu je z toho jen zlomek a možná i proto působí trochu tuctově a lacině. A hlavně - je bez emocí a jakékoliv větší milostné jiskry. A to je u romantického filmu docela problém. ()

Reklama

D28 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom pre mňa je postava lekára a hlavne John Hurt,ktorý ju krásne zahral a tak nejak stmelil celý príbeh.Napriek tomu, že je inšpirovaný skutočnými udalosťami /tragédiami/, pôsobí dosť nepravdepodobne.Nerozumiem tým, čo kritizujú výber hercov vzhľadom na obsadenie do postáv rôznych národov-veď Nicolas má talianskych predkov , Penelope akoby sa na tomto nádhernom ostrove narodila, a Christian zahrá všetko.Nedokážem však pozerať film v pôvodnom znení kvôli tým divotvorným prízvukom úplne všetkých zúčastnených.Ale dabovaný, s jedným okom prižmúreným, a ak ste fanda niektorého z hlavných predstaviteľov a romantiky, za pozretie isto stojí. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám rád, ale tady se stejně jako u filmu Pearl Harbor jedná hlavně o romantiku. Té zde na můj vkus bylo hodně, ale i tak musím uznat, že tenhle film se mi líbil. Skvělí herci a pěkné zachycení historických událostí, které by neměli být zapomenuty (poprava italských ustupujících jednotek). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velkolepá, ale taky dost přeslazená romance, jaké už se dneska moc netočí. Milostnej trojúhelník mezi Cagem, Christianem Balem a Penelope Cruz mě moc nevtáhnul, ale líbily se mi nádherný lokace a atmosféra. Bavil mě Cage a ta jeho četa italskejch pohodovejch vojáků, co dle vlastních slov neviděli nikdy válku ani z dálky a na ostrov Keffalénie si přijeli spíš jen užívat života, takže tam furt chlastaj, tancujou a válej se na pláži. Nejlíp to zahrál asi John Hurt jako otec Cruz a místní lékař, kterýho tam všichni respektujou. Ty jeho moudra jsem mu docela žral. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • V posledním záběru filmu Notting Hill si Hugh Grant čte Berniéresův román „Mandolína kapitána Corelliho“, který měl v plánu Roger Michell zfilmovat. Jelikož ho ale sklátil infarkt, nahradil ho režisér John Madden. (Aknah)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama