Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

mentolka 

všechny recenze uživatele

Záměr natočit český western, zprvu vypadal velmi zajímavě, bohužel tomu tak nebylo. Již název "Zloději zelených koní" napovídá co se bude asi ve snímku odehrávat, první třetina filmu úvodu do děje, je v několika scénách zbytečná, jelikož je nám jasné co bude následovat. V tomto duchu pokračuje i zbytek děje, téměř každá scéna je více než předvídatelná. Neurčitost hlavní postavy respektive nevykreslení hlavní postavy způsobila že zde jsou 3 to má za následek, že jsem se nedokázala sžít a ztotožnit ani s jednou. Efektní dynamická kamera je sice líbivá, avšak postrádá význam. Například konkrétně "objížděni" Kači kamerou dokola, stejný prvek, který byl použit i v maďarském snímku Dealer, (kde ale podpořil bezvýchodnost situace a zoufalství) je zde pouze efektní prvek bez hlubšího zamyšlení. I přes to oceňuji snahu o český western a ukončení snímku, které alespoň nechá divákovi trochu představivosti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Wlodarczykova dosavadní režijní filmografie by ve mně sama o sobě moc důvěry nevyvolávala, a i z jiných důvodů jsem byl k tomu filmu dost skeptický. Ukázalo se ale, že úplně zbytečně - ten film mě vážně bavil a upoutal mou pozornost od začátku do konce. V první řadě je to díky vynikajícímu námětu - s Hájíčkovou předlohou sice obeznámen nejsem (ostatně od tohoto autora jsem dosud nečetl nic), ale vše naznačuje tomu, že by to vůbec nemuselo být marné čtení, a nevybavuji si za poslední dobu jiný český film, který by mě po této stránce tak nadchnul (kolem námětu filmu - hledání vltavínů - se ostatně točila i většina otázek na tiskovce po novinářské projekci - zdá se, že většina lidí o tom v životě neslyšela, včetně samotných tvůrců filmu; osobně mi to téma přijde naprosto fascinující). Ten film mě dostal výbornými hereckými výkony (Pavel Liška naprosto famózní, Marek Adamczyk velmi dobrý, a z Jenovéfy Bokové jsem pravidelně upadal do mdlob - snad v žádné předchozí roli se mi nikdy nelíbila víc), dokonale zvolenými lokacemi (na kterých se v reálu skutečně kopou vltavíny), a celkovým technickým zpracováním, které mi velmi sedlo. Co by na tom filmu mohlo někomu vadit, je možná přemíra vulgarismů, jimiž se se to tam jen hemží - vybavuji si diskuzi jakýchsi dvou ženských za mnou, z nichž jedna se pohoršovala nad tím, jak vulgárně se v tom filmu mluví - je fakt, že i mě to trochu zarazilo, na druhou stranu uznávám, že spousta lidí tak v reálu prostě mluví, a ten film to prostě jen reflektuje, aby se svým postavám přiblížil. Ještě mě tam zarazilo to, že hlavní postava jezdí předpotopním favoritem, ale to režisér zdůvodňoval tím, že se film neodehrává v současnosti, ale blíže neurčité minulosti, řekněme někdy v devadesátkách (samotná předloha se prý odehrává ještě dřív a její děj je navíc roztažen na plochu kolem 10 let, od čehož se filmaři z mnoha důvodů odklonili). Do kina na ten film podle mě moc lidí nepřijde (můj odhad je 30 tisíc max.), ale až to půjde brzo v České televizi, mohl by ten film oslovit celkem slušnou hromadu lidí - osobně bych mu to přál. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Žádná komedie s dramatickými vsuvkami, jak poslední roky vypadá snad 90 procent české filmové produkce (ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, ale tahle žánrová změna je velmi osvěžující). Z Liškovy postavy jsem měla během celého filmu velmi nepříjemný pocit, a i když tvůrci postupně dávkují náznaky jeho skutečné povahy, ze "záchodové scény" mě až mrazilo. Potěšily ale výkony i ostatních, méně okoukaných herců. Námět je navíc opravdu zajímavý, o těžbě vltavínů jsem do té doby neslyšela. Škoda jen poněkud useknutého závěru, který s odhalenou pointou už dále nepracuje, pár minut navíc by filmu nemuselo uškodit. Přesto jsem velmi ráda, že jsem se ke "Zlodějům" dostala alespoň díky projekci na KVIFF. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Scénář je někdy největší podkopávka filmu. Některé části jsou přirozené jako anální sex mezi člověkem a koněm při skoku z letadla volným pádem. I přesto to působí tak americky, tak vyrovnaně a skvěle dramatické. Já když se nad tím tak zamyslím, tak vlastně ani nevím jaký je vlastně problém ohledně tohoto filmu. Určitě bych to neoznačil za úžasný film, skoro ani ne za nadprůměrný, ale stále jde o nějaký progress. Dle mého zbytečně opomíjený dobrý český film. Dokážu z toho cítit ojedinělé vibrace (a energii šambaly). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno