Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Escape Room udržel mou pozornost až do finálních (krásně provedených!) titulků. Já jsem tohle rozuzlení nečekala, i když ano, jisté nápovědy tu byly. Úplně nevím, co si myslet o úplně poslední scéně, ale nechám to být. Líbila se mi první místnost s knihou, která celou hru pěkně rozehrála. Escape Room je rozhodně fajn žánrovka a naprosto mi vyhovovalo utlumení horrorového žánru a vyzvednutí principu her samotných. Jo, tahle hra dopadla dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film je napínavý od začiatku do konca, napriek tomu som na jeho konci iba pokrčil ramenami, čo by sa pri filme, kde som sa celý čas bavil a určite ani minútu nenudil, nemalo stávať. Záver totiž akože nastavuje zrkadlo súčasnej médiami zblbnutej spoločnosti, čo sme tu už mali mnohokrát a ten úplný záver sa snaží nechať otvorené dvierka pre pokračovanie a všetko ešte zbytočne komplikuje. Čo ale stále neznamená, že platí to, čo som napísal v prvej vete. Béčkové obsadenie mi v takýchto prípadoch nevadí, dokonca ani občas fakt priblblé dialógy komentujúce to, čo každý vidí. Dokonca mi ani nevadí, že podobný koncept priniesli série Kocka a Saw, predsa len sa tu rozdiely nájdu a je to zábavné samo o sebe, pričom je to lepšie ako Kocky 2 a 3 a asi aj ako minimálne polovica dielov Saw. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je Escape room perfektní film? Sotva, ale dodává to co má být v dobrém thrilleru akci a adrenalin. Zatímco trajektorii příběhu je snadné předvídat, není jasné co může být ukrytého za specifickými zamčenými dveřmi. Firmy, které se na toto téma soustředí, nabízejí různé tematicky stylizované varianty od středověkého žaláře přes hotelové pokoje a strašidelné domy až po vesmírné stanice. Hlavními hrdiny amerického thrilleru Úniková hra je šest lidí, kteří se navzájem neznají a poprvé se potkají jako spoluhráči únikové hry, která je známá svou náročností, neb se ještě nikdy nikomu nepodařilo úspěšně ji dohrát. Komu se to povede jako prvnímu, vyhraje nemalou peněžitou odměnu. Záhy se však ukáže, že ta hra je nejen extrémní zatěžkávací zkouškou, ale že kdo si nedá pozor, může v ní i snadno zemřít. Vzdát se, nebo vrátit se není možné, tudíž nezbývá než hrát hru dál. Velká výhoda spočívá v tom, že tvůrci filmu sice pracovali s malým rozpočtem, ale protože se ho většina odehrává jen v několika málo herních místnostech, tak vrazili spoustu peněz do toho, aby ty místnosti byly v rámci možností co nejefektnější. Pokud vyvinete alespoň minimální mozkovou aktivitu, tak vám bude muset být od začátku jasné, že ta úniková hra nemůže být úplně standardní, protože by se ji pro její vysoké provozní náklady nikomu nevyplatilo provozovat. Většinu filmu tudíž můžete klidně strávit uvažováním nad tím, jaký výstřední miliardář za tím vším stojí, z jakého důvodu pořádá takovéto smrtící povyražení pro nic netušící oběti a jestli se to na konci filmu dozvíte. Úplný závěr je navíc mimořádně překombinovaný ve snaze neustále vršit jeden zvrat na druhý. Film je zábavným thrillerem s atraktivním námětem, svižným tempem a technicky adekvátním zpracováním, které ani na vteřinu nenudí, ale zároveň ničím příliš nepřekvapí a emocionálně také nezasáhne ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Escape Room sice není tak brutální jako filmy ze série Saw, není tak velkofilmově výpravný jako Douglasova The Game, není tak scénáristicky nápaditý jako Final Destination nebo tak mysteriózně scifistický jako The Cube, ale jeho relaxační účinek po těžkém pracovním dni na divákovu psýchu je převeliký. Není nad to ležet pohodlně před bednou s kusem žvance a sledovat, jak někdo bojuje o kejhák v záludném, smrtonosném, rafinovaně vytuněném hlavolamu. Ten závěr mi sice přišel až moc překombinovaný, ale jestli to znamená, že bude dvojka, tak fajn, budu se těšit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Escape Room narozdíl od podobně laděných záležitostí nesází na prvoplánové násilí či krvavé detaily, ale spíš na charakteristiku jednotlivých místností a únikové postupy. A to se mu docela daří. Svou troškou do mlýna přispívají i postavy, které sice nejsou kdovíjak vykreslené, ale tvůrci měli během castingu šťastnou ruku, což případné nedostatky vyrovnalo. Problém jsem neměl ani s odůvodněním výběru soutěžících. Samozřejmě nějaké mouchy by se našly, ale pro jejich hledání nevidím větší opodsatnění. Spokojenost. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama