Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 5

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (293)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Kdyby studio nesvázalo Øvredalovi ruce ratingem PG-13 a zejména prioritním zacílením na teen diváky, tak bychom nyní bezesporu pěli ódy na jeden z nejlepších hororů roku. Jakožto zdejší žánrový expert si tedy musím položit otázku, proč Øvredal dobrovolně zamezuje rozletu svého ducha, toužícího po hororových výšinách, a upřednostňuje finanční stránku věci před tvůrčí nezávislostí? Je mi z toho smutno. Zadání bylo nicméně splněno téměř na jedničku a hororová omladina tak odejde z projekce spokojena. Já osobně jsem však chtěl odejít již po půlhodině, jelikož míra verbální pohotovosti přerůstá únosnou míru a znemožňuje efektivně budovat atmosféru. I proto se s dětskými postavami nikterak neztotožníme a naopak jim popřejeme brzkou smrt. Postupem času naštěstí snímek opouští komediální rovinu a ke slovu konečně přichází i limitované strašení, které dosahuje největší intenzity za červeného světla. Ve výsledku mi však nezbyde nic jiného, než horor Scary Stories to Tell in the Dark označit za zklamání sezony a udělit mu tři slabší hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia snímka, ktorej by som najradšej dal 3 a pol hviezdy. Na tú štvrtú to tesne nebolo. Predovšetkým za to, že nemám chuť si to pozrieť znova. Vlastne sa tam dosť kecalo a strachu bolo pomenej. Aj keď chválim zaujímavú scénu hneď prvého strašenia v skrini. Presne také scény oceňujem a baví ma pri hororoch, keď sa bojím z toho čo vidím a nie debilných lakačiek, keď na vás niečo vyskočí a do toho zaznie hlasný tón. Musím pochváliť aj postavu Gila Bellowsa známeho z väznice Shawshank, ktorý snáď v každom poslednom snímku hrá policajta (nedávno som ho v rovnakej uniforme videl vo filme House at the End of the Street (2012)). Podľa mňa hrá sympatické postavy, len škoda že tu sa zachoval ako hlupák. A ten záver neviem či bol nábeh na druhý diel, alebo to tak malo byť. Pochybujem že by robili druhý diel kvôli tomu. Ale vážne to tak skončilo. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Scary Stories To Tell In The Dark" ma nakoniec ako hororového diváka celkom príjemne potešili. Možno tomu predsa len niečo chýbalo na to, aby sa to posunulo medzi výborné filmy, no som spokojný s tým, čo som tu dostal. V prvom rade si povieme čo na filme funguje. Atmosféra je veľmi dobrá. V úvode sme mali nejakú falošnú ľakačku, no som vďačný, že sa tu potom tento element už neaplikoval a zvyšok filmu išiel už len so skutočným strašením. Tam dávam bod hore. Čo sa týka jednotlivých častí, keď vidíme príbehy v priamom prenose, tak to má skutočne pár silných momentiek. Osobne by som povedal, že všetky fungujú veľmi dobre. Možno s výnimkou Ramonovho, ktorý je trošku hlúpy, no ostatné sú podľa mňa vynikajúce. Tommyho stretnutie s jeho nenávideným strašiakom, večerné ragú, bradavica a aj časť v červenej miestnosti sú podľa mňa vynikajúco zvládnuté. A rovnako aj záverečná časť, kde sa dozvieme trošku viac o autorke príbehov Sarah. Osobne by som povedal, že najsilnejšia bola pre mňa asi práve časť s červenou miestnosťou. Je to silne klaustrofobické a okrem toho mi to veľmi pripomenulo horor "It Follows". A tu to ozaj pôsobí, že sa tomu utiecť nedá. Okrem toho tie príšery vyzerajú často veľmi dobre. Dávam kredit aj v tomto smere. Okrem toho sa priznám, že som bol aj zvedavý na to, ako to celé dopadne a k čomu na konci dospejeme. A či sa to všetko dá nejako vôbec zastaviť. Čo sa dá spraviť? Mínusy sú trošku pre mňa postavy. Nie sú podľa mňa zlé a dokonca si myslím, že Stella je pre mňa v pohode, no nemajú nejakú zaujímavú charakteristickú črtu a pôsobia jednoducho. A potom si ťažko k nim človek vybuduje nejaký vzťah. Obzvlášť naši chalani. O Ruth toho tiež dokopy moc nevieme. Stelle sa trošku venujeme, no tiež by si zaslúžila viac času. Zase si ale na druhú stranu hovorím, že by sa film mal sústrediť na tie príbehy. A snaží sa ako najlepšie v tomto smere vie. Takže aspoň v tom ho oceňujem. Som rovnako rád, že sme nedostali jednoznačnú odpoveď na to, čo sa vlastne všetkým, ktorí si prežili strašidelné momentky reálne stalo. Koniec je trošku možno viac rozprávkovejší, no pre mňa to funguje celkom dobre. Áno, je to pritiahnuté za vlasy, ale som s tým celkovo spokojný. Film ma príjemne potešil a splnil všetko, čo som od neho očakával. A ak plánujú pokračovanie (koniec to trošku naznačuje), tak som zvedavý. Otázkou je pre mňa len, ako budeme pokračovať. Hodnotenie: B+ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož byl tenhle snímek přístupnej od 13ti, tak sem jednou mohla nechat občanku doma a odpadla mi práce s prokazováním věku. Následně mi došlo, že je to vlastně úplně u prdele, jelikož nejsem v kině, ale doma a čumím na to online. Jop tráva je někdy svinstvo a když začnete mluvit s vlastním noťasem, jestli je volná třetí řada a chcete lístek, je s váma něco špatně. Nakonec se mi ale povedlo si film pustit (přišel totiž přítel) a mohli jsme tak koukat. Poslední dobou je zas čím dál víc módní mít v hlavní roli puberťáky a tak naše čtveřice bojuje hlavně s uhrama a polucí až do dne, kdy se to všechno zesere a holčina si domů přitáhne prokletou knížku, která si sama píše příběhy, který se pak dějou. Psát to já, je to ukázkový porno, no tenhle duch je větší svině, takže co příběh, to průser se zubatou. Musím uznat, že strašák se mi tuze líbil a tlustá bába v červeným světle byla taky efektivně bubu. Bezpalčák, rozsekanej gumák a pavoučci mě zrovna moc nenadchli, ale tak jako dalo se. Co mě rozsekalo byl konec, kdy vlastně hrdinka na slečnu Duchovou vybalila - Sorry pyčo, já o Tobě napíšu a ty se na to psaní už vyser. Jestli tahle promluva duchovi do duše opravdu zabrala, nebo ne, to si zjistěte sami, každopádně dost originální nápad, jak zkusit vyřešit problém. Jinak je tento film jako sex s kurvou z ulice. Přijdete si na svý, někdy si to třeba zopáknete ale časem si ani nevzpomenete jaký to bylo. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Slibuji, že si příště přečtu poněkud důkladněji obsah a prošmejdím galerii, než se rozhodnu pustit si pořádný děsivý dušičkový horor. Tohle byl jen a pouze děsný dušičkový "horor", a ty úvozovky pořádně zdůrazňuji. Zřejmě mě mělo varovat už to, že je tento snímek přístupný už od 13 let. Od toho se ostatně všechno odvíjí. Jednotlivé pohádkové příběhy jsou těžce debilní a jednotlivé příšerky působí těžce směšným dojmem. Vždy se nějakým obřím zázrakem tvůrcům podaří načrtnout potenciálně zajímavou atmosféru, kterou ovšem následně úplně zbytečně pohřbí a nikdy nedotánou alespoň do lehce strašidelného konce. I když stopáž není nepřátelská, tak pocitově máte dojem, že tahle píčovina nikdy nenabere konce. Herecké obsazení tvoří naprosté dno herecké společnosti, nebýt zúčastnění pod zákonem, tak by nejeden nabral dojmu, že se do svých rolí museli zákonitě prokouřit, a to včetně té mužské poloviny. Vůbec se mi nechce věřit, že stejný režisér má na kontě naprosto dokonalý atmosférický horor The Autopsy of Jane Doe. Naprostá ztráta času a tohle záměrné strašení na půl plynu si nenajde své diváky ani mezi retardovanou omladinou. Závěrečné rozuzlení spojené s totálně kreténskou promluvou do duše od 15letého parchanta a následné zbavení se hlavního nasraného ducha napsáním několika řádků píčovin do knížky plné píčovin, poté shledávám jedním z nejzpičenějších momentů, jaké jsem za svůj filmově košatý život doposud viděl. A to jsem viděl i takové "perly" jako třeba kompletně celé Stmívání. Něco tak debilního mohla vymyslet jen scénáristická ultra píča bez jakéhokoli náznaku talentu, čímž se v mých očích registrovaní partneři Hagemani zařadili na přední místa mého filmového blacklistu, kam si zaznamenávám čuráky, od nichž už si nepřeji za žádných okolností nikdy nic vidět. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Michael Garza sa vo filme predstavuje pod dvomi rôznymi menami. Raz sa predstavil ako Ramón Rodriguez, druhýkrát ako Ramón Moráles. (CroSsicek)
  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno