Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Velká Británie The Aeronauts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (60)

Marze 

všechny recenze uživatele

V roce 1862 pilotka horkovzdušného balónu Amelia Wren (Felicity Jones) vyrazila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne) za posunutím vědomostí lidstva ohledně počasí a vystoupali výše než kdokoli v té době. Čelili fyzickým a emocionálním výzvám. Tématem filmu , který sám do velkých výšek nevystoupá je nezávislost. Ale už jen výstup dvou zajímavých a soucitných přátel je fascinující. Zvlášť když je to založeno na skutečné události. Ale milostná chemie mezi nima nějak moc nefungovala. Film nám sděluje , že máme být stateční a vytrvalí. Tento subžánr směr lidského dramatu a menšího dobrodružství někdy zafunguje a někdy ne. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film podla skutocnych udalosti o lete a vystupe balonom,v ktorom bol v roku 1862 prekonany svetovy rekord v nadmorskej vyske,aj ked s Jamesom Glaisherom neletela zena,ale dalsi chlap,cize v tomto je to trosku nepresne,ale i tak sa mi to velmi pacilo,tie sceny v balone boli vzrusujuce...:-) ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Výsměch horelezcům a jejich zálibě v péřových bundách, rukavicích nebo třeba kyslíkové láhvi... Balónové dobrodružství jako z pera Jula Verna a s vizuálním nadšením Kamila Lhotáka, ale také zcela ignorující fyzikální fakt, že v 11km nadmořské výšky je jedna sukénka a pláštík bez rukavic a ušanky pro vzdušnou akrobacii prostě málo... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A já se dycky divil, kam a na co vlastně padaj ty pytle s pískem, který vyhazujou piloti horkovzdušnejch balónů. Nemůžu tomu dát víc. Vypadá to sice krásně (scény pro IMAX!!) a není to žádnej televizní brak, ale je to hloupoučký až běda, nudný, a s předvídatelnejma scénama na odškrtávání ze seznamu "jak natočit dobrodružný film o střetu člověka s přírodou". ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Možná se o tomhle filmu tady rozžvanim víc, než by si to zasloužil, ale co už. Myslim, že mu nejvíc ublížilo to nelineární vyprávění, kdy už na začátku se vypravujem s balónem do nebes a postupně se dozvídáme, co se stalo před tím, pomocí prostřihů do minulosti, která je, ve srovnání s cestou balónem, bohužel docela nudná. Kdyby na to šli lineárně, možná by to bylo o trochu zábavnější. No a pak je to střih, kterej dočista zabil jeden z nejnapínavějších filmových momentů posledních měsíců, kdy je uprostřed týhle scény (pro zájemce čas: 1:14:57) střih na zemi, kde se dozvíme, že si lidi dělaj o aeronauty starosti. A střih zase zpátky. Bez takovýhle informace by film prostě nemohl pokračovat a muselo to být sděleno přesně v tuhle chvíli. Když jsem to včera viděl, tak jsem s hněvem tuhle kreténskou pasáž ze země, se slovy "No tak to nasrat!" přeskákal do chvíle, kdy se film zase věnoval balónu. Když to vezmu kolem a kolem - vizuál je nádhernej, kupodivu jsem měl i v některejch scénách trochu závratě a kdyby byl příběh vyprávěnej lineárně, možná bych uvažoval o čtvrtý hvězdě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 2019 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Aeronaut, který s Jamesem Glaisherem 5. 9. 1862 let absolvoval a měl svým hrdinským činem zásluhu na úspěchu měření, nebyl ve skutečnosti ženou a jmenoval se Henry Coxwell. Jeho filmové nahrazení fiktivní ženskou hrdinkou bylo ze strany britských vědců kritizováno. Nicméně průběh letu je ve filmu popsán poměrně přesně. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama