Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Velká Británie The Aeronauts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak snad jenom tolik, že kdo je schopnej psát tu o "horkovzdušným balónu", ztrácí tím právo cokoli filmu, jistě velmi nedokonalýmu, vytýkat. Film je dělanej příliš na efekt, pro pořádnou 3D zábavu s brejlema v kině a rezignuje nejen na historický fakta, ale i na fyziku a biologii. Potřeba zalíbit se feministicky laděný části publika je tady spíš ke škodě, postava Amélie do toho moc nevnesla (a její cirkusový vystoupení těsně před odletem je až odpudivý) a já bych si raději užil reálnější plavbu bez průletu cumulonimbem se dvouma chlapíkama, kteří tu cestu skutečně podnikli. A klidně víc tý plavby a míň flashbacků na nebožtíka manžela a jeho sebeobětování... Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se nudil, takže 3 hvězdy tomu dám s chutí.

djuri1976

djuri1976 (hodnocení, recenze)

V roce 1962 se pilotka horkovzdušného balónu....... ne nahodou 1862????  jinak ubohej produkt

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ten film je hodně nedoceněný.

Ano, změnili historickou postavu za smyšlenou. Jenže kdo by se na film jinak koukal? Navíc jsem ani nepostřehl, že by uváděli film "podle skutečné události". Ruku na srdce drtivá většina filmů s tímto označením se danou skutečnou událostí nechávají jen velice volně inspirovat.

Jinak je film lehce zdlouhavé přesto kvalitně zpracované dobrodružství se solidním hereckým výkonem a i zajímavým dějem. Když uvážíme, že jde jen o let balonem.

poklop252

poklop252 (hodnocení, recenze)

krasny romanticky horor, v titulcich i se psem je 16 herců. kdyz fredy z elm street rozsekaval decka, nebo vetrelec likvidoval posadku nostromo, to nic neni oproti tomuhle. ty pohledy z výšky bez padaku, kdyz vas nejisti ani vlasec a jste zavysli jen na bubline omotane provazkem

EricNor

EricNor (hodnocení, recenze)

Naprostý souhlas. Eddie, nemám tě rád a nevím proč. Ale i kdybych to věděl, tak tě stejně nebudu mít rád.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

collar

 U Černobylu alespoň tvůrci existenci hlavní soudružky komentovali. Tady k tomu těžko vydají nějaké prohlášení...

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

V čem je to životopisné drama, když je jeden z letců je nahrazen ženskou postavou a ještě k tomu vymyšlenou?

na příspěvěk reagoval collar

Uživatel Allien.9 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama