Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

haluska11 

všechny recenze uživatele

pan florián si bere na paškál populární koncepci minimalismu. pan florián si nasadí brejličky humoru na úrovni podprůměrné české komedie, zarýpe si do Zuckerberga a Facebooku... a větší hloubku to vlastně nemá. naštěstí se tak aspoň netváří. 100 věcí je fajn oddechovka vedoucí k zajímavým debatám, ale premisa má rozhodně větší potenciál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Originálny námet v slušivom prevedení, kde sa snúbia komické prvky s vážnymi vecami. Nie je to len prostoduchá komédia, hoci sa tak na prvý pohľad môže zdať, Florian David Fitz ( scenár, réžia, hlavná postava ) skutočne rozohral nevídanú myšlienku o konzumnej spoločnosti a jeho príspevok sa rozhodne oplatí vidieť. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Téma nestoudného civilizačního nadbytku a závislosti na materiálním štěstí, zejména západoevropského světa, o Americe není potřeba psát, to už je předpeklí lidské rozmařilosti a skutečné zhmotnění hesla "Konzumuji, tedy jsem...", by si zasloužilo daleko radikálnější obraz, než je tato komedie se zoufalým humorem, naivní romancí či síle přátelství. Toto může pobavit, jak je vidno, ale ke změně životního stylu, či dokonce k snížení životního standardu, film nikoho nedotlačí. Tři za snahu toto téma otevřít, i když, co se lidstva týká, je již půl hodiny po dvanácté. [Kino Citadela - Litvínov] ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som bola nemeckou kinematografiou milo prekvapena, ale tento film sa mi nijako zvlast nepacil. Na komediu to bolo slabe, malo vtipne. Posobilo to cele tak nerealne. Herecka dvojica sympaticka, ale na dobry film to nestaci. Velmi ma sklamal aj dabing v kine! Keby som bola vedela...to ho nemohli nechat v nemcine? Asi som mala ist radsej na Spidermana. Nevyslo to, skoda...55%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vsadil bych boty, že když jsem v březnu strávil týden v Německu, že na mě ze všech plakátů k tomuto filmu zářila číslovka 99. Na druhou stranu je možné, že jsem si něco vyfabuloval. Námět se zasazením do dnešní doby více než aktuální, realizace se úplně nezdařila, protože se Florianovi rozběhlo ve scénáři příliš mnoho témat, z nichž ve finále nestačil uchopit ani jedno. Je obtížné napsat scénář, natočit film a ještě k tomu střihnout hlavní roli. Je to velká škoda, protože film měl nakročeno tuze dobře. Nu což, pokud nefabuluji i s čísly, v Německu slavil úspěch v návštěvnosti, a to se počítá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama