Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která sice občas uklouzává do nějakých klišé, ale odpustitelných. Celý námět je neotřelý a dobře rozehraný do celých 2 hodin a vlastně tam celkem funguje i ono "morální poselství," na které u komedií bývám spíše alergický. Dost tomu pomáhají oba kluci, který jsou fakt mega sympaťáci a jeden z nich zdatný zřejmě i za kamerou. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku často jsem slyšel, že Němci neumí točit dobré filmy a komedie už vůbec ne. Občas jsem ten názor zastával taky. Postupem času si ho ale sám vyvracím. Bez věcí nad věcí je jedním z důvodů proč. Je to současná, originální a hlavně dobrá německá komedie, která mě pobavila a dokonce měla i zajímavý přesah. Už úvod a první minuta je geniální. Srovnávání naší generace s generací našich rodičů a prarodičů vzhledem k majetku, vlastnictví a osobního štěstí, se povedlo skvěle a výtečně navnadilo na pokračování, i když už odlehčenější. Ještě po pár dnech si pro sebe přemýšlím, jak bych to dal já sám. Každý den jen jednu věc a to zdaleka nejsem závislý na vlastnictví věcí jako hlavní hrdinové. Pokud si často stěžujete, že nemůžete mít vše, co chcete, pusťte si Bez věcí nad věcí. Třeba vám to trochu otevře oči. A když ne, aspoň vás to pobaví. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Originálny námet v slušivom prevedení, kde sa snúbia komické prvky s vážnymi vecami. Nie je to len prostoduchá komédia, hoci sa tak na prvý pohľad môže zdať, Florian David Fitz ( scenár, réžia, hlavná postava ) skutočne rozohral nevídanú myšlienku o konzumnej spoločnosti a jeho príspevok sa rozhodne oplatí vidieť. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že když může vidět v kině Spidermana a nebo německou komedii, bude zákonitě zklamaný, pokud padne volba na druhou možnost. Jenže musí se téhle srandě s hodně slušnou ústřední dvojici nechat, že překvapit umí. Vtipy nejsou hnané na hranu trapnosti, což je u mě vždycky velké plus. Hlavní dvojka šlape fakt poměrně slušně. Jistě občas by místo blbých reakcí stačila jedna věta, aby konflikt nevznikl. Jenže to by pak ke konci nemohlo dojít na omluvy a šťastný konec. Pointa je podaná v pohodě a nenásilně a to je dobře. Být chycený za krk a dotáhnutý na komedii může dopadnout i fakt dobře. 70 procent za pohodový film a odpoledne. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Špatnej film to není,to ani náhodou.Ale v ústřední dvojici mi na nervy lezl mathias,a trochu mi kazil dojem z filmu.Navíc slibnej začátek,a to,k čemu se hlavní postavy rozhodly,nakonec jakoby vyšumélo do ztracena,a přitom to slibovalo pecku,při který se doslova budeme válet smíchy.nakonec mírně nad průměrem.60%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno