Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zničující rodinná tragédie vyvolává vzpomínky na strašné ztráty, připomíná Shirley její první setkání se smrtí a probouzí dlouho skryté běsi. (Netflix)

Recenze (25)

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ráda stupidní horory, takže tento seriál jsem odkládala právě proto , že mě v upoutávce odrazovalo to označení horor. Je to trochu duchařina, ale i není. Jde spíš o psychologické drama jedné rodiny. A fakt nemůžu souhlasit s komentáři,že je to nuda. Bude to nuda, pokud čekáte bafací scény, krvavé hnáty, chodící mrtvoly v rozkladu, jekot, strašidelné plyšáky,sadistické klauny apod. Napjatá atmosféra této epizody mi v podstatě nedala ani vydechnout. Vůbec netušíte, co můžete čekat v následující vteřině a vždy je to překvapení. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechna duchařká a Kingovská klišé hezky po kupě, ale je to prostě dobrý. Všechny dialogy, všechny drobné střípky a scénky utváří strašidelnou a melancholickou atmosféru, ale to nejlepší jsou opět postavy, jejich osudy, jejich démoni. PS: je mi líto lidí, kteří to zde hodnotí dle (asi nedostatečné) míry děsivosti. Filmové umění není o míře adrenalinu. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaký je nejlepší dárek pro mrtvé děvčátko? Mrtvé koťátko. Časové linky příběhu zatím dost zašmodrchané (původně jsem se překlepl a napsal zašmordchané:-), ale už se začínám chytat. Pilot byl takový teaser - všehochuť. V druhém díle se už více věnujeme jedné ze sester, balzamovačce a ostatním postavám jen útržkově. Začíná se mi líbit, že je děj předvídatelný. Vím, kdy se začít bát a kdy si naopak oddechnout. Jako není to nějak děsivé, ale jen tak příjemně plíživé a hodně se to věnuje postavám. Vliv klasického románu od jedné z královen znepokojivé prózy Shirley Jackson se nezapře. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, myslím, že to distributor s těmi žánry omylem přehodil. Správně by to mělo znít: drama/ horor, alespoň by to u většiny diváků utlumilo přebujelá očekávání, která ovšem nevznikla jejich vinou. Mně tento způsob vyprávění každopádně vyhovuje, příběh dysfunkční rodiny na mě funguje mnohem lépe než typické americké rádobyhorory. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl a opět pecka. Strašeního opět o něco méně než v minulém díle, ale jinak atmosféra opravdu výborná a styl vyprávění i přes pomalé temto a možná právě proto dokonalé. Děj opět ve dvou liniích a ta horrorovější je opět linka z minulosti, ale ani pohled na distribuční rodinu není vůbec špatný, navíc příprava nebožtíka k pohřbu je docela zajímavé téma a vizuálně solidní podívaná. Jinak dlouhé záběry v prostorách domu opět neskutečně atmosférické. Tenhle projekt se mi zatím opravdu zamlouvá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama