Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Z astronautky Lucy sa po návrate na Zem stane totálny magor, aby napokon skončila ako chovateľka včiel. Wow, úžasný scenár. Rádoby artová (dáme tam variabilné aspect ratio, nech to vyzerá aspoň trochu "umelecky") psycho nudná zbytočnosť. (PS: z EndCredits sa dozviete, že všetky vesmírne zábery - ktoré vo filme celkovo vydajú na zhruba 3min a zrejme majú byť "SCI-FI" (tak to ani očuhom), sú vystrihnuté zo starších IMAX filmov... toľko na margo originality a použitia budgetu).Celkovo to vyznieva ako LSD sprznenie už aj tak mariškovej "Lucy In The Sky With Diamonds" od Serdžanta (odznie remix) od The Beatles a za to sa chodí do pekla a nie do vesmíru! Nedám ani tú pojebanú jednu hvezdu, lebo Natálka bola lepšia už aj v Leonovi... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Lucy Cola (že by produkt placement?) v podání Natalie Portman vyletí do vesmíru , kde je hluboce pohnutá překračujícím zážitkem vidět život z dálky. Když se vrátí domů, její život se jí zdá moc malý a její spojení s realitou se pomalu rozpadá. Jako fanoušek sci-fi žánru jsem byl natěšen, ale již v úvodu padají banality jako "znám chlapy co se po příletu z vesmíru nepostavili na nohy". Film sděluje banalitu, že výstup do vesmírného prostoru změní osobnost. A že vaše svaly atrofují. Tvůrci si možná někde přečetli hlášení NASA , že ve vesmíru se může změnit DNA. A všechny penisy astronautů změknou. Film je kontemplativní a meditativní, ale neřekne vůbec nic. Lucy in the Sky nespojuje se Zemí, ale je ztracen někde ve vesmíru. Film může fungovat jen jako charakterová studie, ale přechází do melodramatické únavnosti. Film ve mě vyvolával nechtěný smích a poté smutek. Je to jedno z největších zklamání roku 2019. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Minimálně v první čtvrtině filmu sledování velmi znepříjemňuje zjištění, že se vám z ničeho nic rozbila obrazovka. Poté už i pomalejším dojde, že problém skutečně není na jejich přijímači, ale jen režisér je dement. Hawley si celou dobu vystačí s tím, že ulétává na změnách formátu obrazu. Bohužel nepřidá nic dalšího a výsledek tomu také odpovídá. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Spíš než o vesmírnou sci-fi jde o niterné psychologické drama jedné astronautky a jako takové funguje docela obstojně. Nehledě na to, že Natalie Portman hraje Lucy Colovou opravdu velmi přesvědčivě. Nicméně na můj vkus by film mohl být kratší. Příběh není natolik obsáhlý, aby snímek musel nutně mít více než dvouhodinovou stopáž. (60%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako, natočiť dvojhodinový film o narušenej astronautke, je seriozne umenie. Žiaľ, nie pre mňa. Nedokázal som sa do nej nacítiť. Bolo to strašne rozťahané a pritom sa tam dokopy nič nedeje. Jej hrabe, nevie či to je z vesmíru, či je len paknutá, a blúdi niekde medzi realnym životom a snom. Ozaj sme toto potrebovali? 1 z 5 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Skutečná mise Lucy (v reálu Lisa Nowak) ve vesmíru odstartovala 4. července 2006, kde jako členka posádky STS-121 sloužila jako letecký inženýr mise. Na starost měla robotickou paži raketoplánu a během téměř 13 dní na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) několikrát vystoupila do volného vesmíru. (Merlinousek)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama