Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (945)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný to film. Nápaditý případ s pořádnou hrstí zajímavých postav, z nichž některé si zahráli velké herecké osobnosti. Nutno dodat, že i ty méně známé nebo pro mě naprosto neznámé jim s přehledem stačí a ladí s nimi. Celé to diriguje Daniel Craig, který nechal Bonda kompletně doma a rozjíždí to jako velmi charismatický detektiv. Takový ten s opravdovým nadhledem, kterému věříte, že to nakonec rozlouskne, přesto musíte vidět jak to udělá. Pro mě v podstatě dokonalá podívaná. 5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Že mě bude Craig bavit jako málomluvný, ujetý detektiv jsem nečekal. Celý film je lehce praštěný a bláznivý, byť jasně odkazuje na tradici detektivek ve stylu Agathy Christie, co se sakra stalo v tom zavřeném pokoji. Každý měl přece z povedené rodiny excentriků motiv, toho bohatého staříka odpravit. Film má perfektně promyšlený scénář a twisty, navíc nabírá ještě větší tempo i napětí v druhé polovině. Film má několik hlavních postav, Ana de Armas jako posluhvačka starého spisovatele je pouze jedna z nich. Moc elefantně vymyšlená a provedená detektivka starého střihu. Kromě Craiga, Any, mě nejvíce svým výkonem dostal Chris Evans. Musíte se povznést nad trochu ospalý úvod, protože poté jízda začíná... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je příběh s dírou, něco jako donut '' ---- Knives Out má pomalejší rozjezd, ale vydržíte-li od poloviny to chytne tempo. Bystřejší sice celkem záhy napadne jak by to s tou dírkou v donutu mohlo být, ale Rian Johnson diváka celkem důvtipně vodí za nos až do samého konce. Je to borec, napsat scénář a ještě to zručně režírovat, klobouk dolů. Rodinka zbohatlíků byla super vykreslená a sympatická Kubánka Ana de Amas s níž jsem doposud neměl tu čest se mi také moc líbila! V roli nejhlavnější můj oblíbenec pan Plummer. Oproti tomu Bond očividně zestárl a zprvu mi ve filmu dokonce vadil. Celé to byla taková dobře vypointovaná detektivka z tradičního prostředí starého panského sídla, kde bych se bydlet tam sám jako jediný dědic asi za zimních večerů bál. Dávám za 4 ťápoty do bahna. * * * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Restaurace, do které v polovině filmu Ransom (Chris Evans) odveze Martu (Ana de Armas), nese název „The Flat Penny“ a lze ji najít ve státě Massachusetts. (MartinS96)
  • Kruh nožů umístěný za křeslem během úvodních rozhovorů a závěrečného odhalení má tvar koblihy s otvorem uprostřed. Je to narážka na metaforu záhady detektiva Blanca (Daniel Craig). Všechny nože směřují do středu, což značí, že jsou všechny postavy "na nože" a bojují o odhalení díry v záhadě. Rian Johnson přiznal, že si chtěl tuto rekvizitu po natáčení nechat, ale nebylo mu to umožněno, jelikož značná část použitých nožů byla vypůjčená. (MartinS96)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama