Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (945)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že film bude ještě víc komediální a bůhví proč jsem očekával i parodii. Nechápal jsem, proč by měl být snímek satirický, jen proto, že v některých situacích popisuje současnou Ameriku? Tohle je zkrátka pořádná pocta Agátě Christie, kterou miluju. Pocta, jež si pohrává s žánrem a klišé, dokáže dost rozesmát i napnout a člověk vidí rád v jednom filmu jak současné hvězdy (netypický Chris Evans) i staré bardy (Christopher Plummer). Nový Poirot i Kenneth Branagh se bohužel můžou jít zahrabat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je příběh s dírou, něco jako donut '' ---- Knives Out má pomalejší rozjezd, ale vydržíte-li od poloviny to chytne tempo. Bystřejší sice celkem záhy napadne jak by to s tou dírkou v donutu mohlo být, ale Rian Johnson diváka celkem důvtipně vodí za nos až do samého konce. Je to borec, napsat scénář a ještě to zručně režírovat, klobouk dolů. Rodinka zbohatlíků byla super vykreslená a sympatická Kubánka Ana de Amas s níž jsem doposud neměl tu čest se mi také moc líbila! V roli nejhlavnější můj oblíbenec pan Plummer. Oproti tomu Bond očividně zestárl a zprvu mi ve filmu dokonce vadil. Celé to byla taková dobře vypointovaná detektivka z tradičního prostředí starého panského sídla, kde bych se bydlet tam sám jako jediný dědic asi za zimních večerů bál. Dávám za 4 ťápoty do bahna. * * * * ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Svěží, nápaditý a hlavně děsně cool. Johnson dokazuje, že pokud jde o originální námět, tak si plave jak ryba ve vodě. Scénář hraje s diváky hru kočky s myší, přetáčí a kombinuje zvraty, které ale nikdy nepůsobí z ranku WTF, nýbrž vás těší a umí strhnout. Pořád to odsýpá a neustále překvapuje - a to přesto, že vám jsou postupně odhalovány karty. Casting je dokonalý a neexistuje tu slabší článek. Naopak u většiny vnímáte, jak neskutečným způsobem si svou roli užívají. Připočítejte si precizní řemeslo a máme tu jednu z nejlepších věcí, kterou si z kraje roku můžete dát v kině. Velká pecka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nejsem typ člověka, který by si užíval detektivky a také se mi za život doopravdy líbil snad jen ten Sherlock Holmes Guye Ritchieho. Tam je však spousta akční výplně. V druhé řadě mám ještě v oblibě seriál Columbo. Nicméně mohu s jistotou říci, že toto byla asi nejlepší detektivka, jako taková, kterou jsem kdy v životě viděl. Spletitý příběh, sympatické postavy, zajímavá hudba a hlavně ten konec, který byl ve všech směrech překvapivý i originální. 90% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Stylová moderní detektivka, která přistupuje k řešení záhady z trochu jiného úhlu než je zvykem a nikdy nezapomíná na nadsázku. Není to ani náhodou dokonalý film (jak tvrdí mnozí diváci a kritici v Americe), ale je určitě nápaditý, promyšlený a odlehčený a hlavně nikdy nezačne nudit (ačkoliv někde po polovině tempo zpomalí trochu výrazněji než bych si přál). Navíc má skvělé postavy, počínaje celou povedenou rodinkou (každý člen má čas zazářit a téměř každý toho naplno využije) přes charismatického detektiva Daniele Craiga, který si roli užívá přímo neuvěřitelně a scénář mu do úst dal opravdu vtipně a chytře napsané repliky, která ze sebe sype s ještě zábavnějším jižanským přízvukem. A nakonec je tu sestřička v podaní sladké Any de Armas. Ta je stále neuvěřitelně roztomilá a definitivně potvrzuje svůj herecký talent (kdyby někdo ještě po BR2049 pochyboval). Škoda jen, že na otázku whodunit i přes různé falešné (nebo taky pravé) stopy a chytré příběhové zvraty a zákruty šlo odpovědět docela lehce. Ale je pravda, že určitou dobu mě scénář díky svému podvratnému průběhu (Rian prostě rád experimentuje, někde to funguje lépe než jinde) a přístupu k žánrovým pravidlům za nos tahat dokázal a finále bylo i přes chybějící faktor překvapení velmi uspokojivé, protože všechny v příběhu představené koncepty a detaily do sebe perfektně zapadly. A detektiv Benoit Blanc přišel s nejoriginálnější letošní hláškou. 8/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Toni Collette (Joni Thrombey) si sama vybrala píseň „Roxy Music More Than This“, na kterou její postava na začátku filmu tančí. (lyukassza)
  • Severoamerické tržby dosáhly 165,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 312,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama