Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Výprava a temná atmosféra jsou v téhle hororové pohádce takřka dokonalé. Takže odpouštím trošku toho Vetchého příliš afektovaného Ferka. Celkově asi nejlepší slovenská pohádka, romantická, napínavá, dobrodružná a trochu strašidelná. Nápad s pohřebním vozem a zakletou princeznou doprovázející hrdinovy kroky je vynikající. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Keď som bola menšia tejto rozprávky som sa naozaj bála, rozprávka vytvorila to správne zimomravé chvenie. Rozprávka s nádychom temnej hororovej atmosféry, s vynikajúcim Jankom Kronerom a nádhernou Zuzankou Skopálovou, ehm priznám sa že aj ten gothic style jej pristal :) V prvom rade musím pochváliť hudbu ktorá sprevádzala celý príbeh a dodávala tomu tú správnu atmošku. ()

Reklama

SonG 

všechny recenze uživatele

Pohádka se mi jako taková líbí hlavně proto, že je tam netradičně více napínavých a temných pasáží, což u podobných pohádek není moc typické..Scéna u lesní chapouky, kde se stařenka mění na polo-princeznu mi fakt naháněla skoro husí kůži:-)...K negativním věcem v této pohádce podle mne patří postava Ondřeje Vetchého, který je svým fňukáním a neustálým stěžováním až protivný, a vychutnávál jsem si scény bez jeho přítomnoti...Jinak ale veskrze povedená pohádka, na kterou se rád podívám znovu... ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že scénárista příběh opsal z mnohem lepší pohádky "O statečném kováři" z roku 1983. Vás ještě nezarazila ta podoba? V dětství jsem si tyhle dvě dokonce pletla a těšila se vždycky na statečného kováře, ale když jsem potom při sledování zjistila, že se dívám na nebojsu, byla jsem zklamaná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zvláštna rozprávka s bizarnou zápletkou (mladík nepozná strach a tak ho otec pošle do sveta, aby sa naučil báť, wtf?), ktorú nevylepšuje ani nesympatické herecké obsadenie v čele s Jánom Kronerom a Ondřejom Vetchým, ktorý by možno bol fajn, ale hrá tu blbca dabovaného Mirom Nogom. Našťastie, akonáhle sa nesúrodá dvojica dostane do blízkosti zakliateho hradu, dostane Nebojsa predsa len lepší spád a dokonca hororovú atmosféru. Ničí ju však typicky nedostatočný slovenský rozpočet (primitívne efekty, lacná výprava). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Horko filmařům komplikovalo natáčení. Pohostinnost místních jim ale problémy kompenzovala. (TheSlezy)
  • Počas natáčania panovalo úmorné teplo. Ako je ale známe, ľudia z južnej Moravy sú mimoriadne pohostinní, a tak sa filmárom snažili útrapy spojené s horúčavou kompenzovať. Dobrá slivovica bola preto vždy k dispozícii. (Arsenal83)
  • Tentýž větrný mlýn, ve kterém se odehrává část filmu, je možné spatřit také v pohádce O statečném kováři (1983). (pfa)

Reklama

Reklama