Reklama

Reklama

Operace kolibřík

  • Kanada The Hummingbird Project (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratranci z New Yorku, Vincent (Jesse Eisenberg) a Anton (Alexander Skarsgård) jsou jedničkami na burze s cennými papíry. Jejich společný cíl? Vydělat miliony, aby si splnili společný sen. Mezi ně se ale postaví jejich nadřízená Eva Torres (Salma Hayek), která se nezastaví před ničím, jen aby tuto dvojici porazila v jejich vlastní hře. Nicméně Vincent ani Anton se nechtějí nechat porazit a tak se vydávají na cestu za vykoupením, které nenaleznou skrze peníze, ale díky rodinnému poutu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takový to, když mluví o něčem, čemu vůbec nerozumíte, ale víte, že to hýbe světem :D Tak přesně jsem vnímala prvních tak 20minut, než jsem tomu přišla na kloub. Zdá se mi, že Eisenberg hraje posledních 7let podobné typy postav - pošahaní týpci, kteří něco vymyslí a hodně horlivě si za tím jdou :) Přijde mi, že to má prostě vepsané v obličeji....Což je za mě super,ale zároveň působí hodně jako "psychopat" :) Film je super, je tam hodně akce ,hodně naschválu, silná ukázka toho, kam vás může dostat horlivost a touha po cílu a moci...Líbilo se mi to, i když téma pro mě bylo španělská vesnice,ale přišla jsem tomu na kloub ;) Jo a celou dobu jsem si říkala, zdali ten bratránek je Skarsgard či ne :D ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg, ako syn ruských prisťahovalcov Vinnie, príde s neskutočne pokrokovým nápadom, ktorý by mu v momente pár sekúnd vyniesol obrovské prachy a položil samotný Wall Street na kolená. Osloví sponzora, dá dokopy partu, všetkých ukecá a ide sa na to. Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že fim o nejakom kábli ťahajúcom sa cez pol Ameriky ma vtiahne do deja od samotného začiatku až po záverečné titulky. Avšak od piatej hviezdy ma bohužiaľ delí iba mdlý koniec, ktorý vyzerá, akoby bol celý film nakrútený podľa skutočných udalostí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ku koncu filmu je v lese jedna scéna, ktorá odhaľuje všetko, čo potrebujeme vedieť o Vincentovej ceste, kto je a ako celá táto operácia ovplyvnila jeho myslenie pomocou šikovných scén a jedinej opakovanej línií dialógu. Takže aj keď stimulácia filmu nemusí byť taká úhľadná, ako by mohla byť, stále to dokáže efektívne. Projekt Hummingbird zaujímavo kladie otázku o etike obchodovania a o tom, ako to ovplyvňuje robotnícku triedu v spodnej časti priečky. Neskôr sa pýta, či je zrýchlenie digitálneho sveta a našich spojení po celom svete krokom vpred pre ľudstvo, alebo nesprávnym skokom nesprávnym smerom. Otázky, ktoré sa kladú na publikum o tom, či by sa malo ľudstvu umožniť spracovať informácie tak rýchlo, zostupujú bratov Zaleskich do zúfalej paranoje, zatiaľ čo ich bývalý zamestnávateľ je stále chamtivejší. (Sexi Salma Hayek). Hoci sa Projekt Hummingbird snaží ísť ďalej, podarí sa mu chytiť publikum preskúmaním dvoch odhodlaných pracovníkov a zároveň im položí otázky, aby sa opýtali na technológiu, peniaze a rodinu. Vďaka dojímavej záverečnej scéne, ktorá všetko priťahuje späť k základom, je zrejmé, že tvorcovia filmu veria, že tráva nie je vždy zelenšia. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý scénář, nezajímavé postavy a nezajímavé rozuzlení. Tím vším pro mne byl snímek The Hummingbird Project, jenž poměrně zajímavě znějící látku přetvořil do zcela nudné a prázdné podívané, na kterou se pravděpodobně velmi rychle zapomene. Korunu tomuto koncertu podprůměrnosti nasazuje plešatý Alexander Skarsgård tancující v županu. Achjo. „I can make your life hell if I decide to.“ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film s velkou a pro mě osobně velmi důležitou myšlenkou: Svět se sice neustále více a více propojuje, všechno se zrychluje, ale co z toho vlastně má člověk? Vůbec jsem nevěděl, že něco jako Operace kolibřík vzniklo, a o to víc jsem překvapený. Zpočátku jsem se bál, že půjde o variaci na Fincherovu Social Network, ale zbytečně - je to něco úplně jiného, ovšem se stejně výborným Jessem Eisenbergem, překvapivým Alexanderem Skarsgårdem a božskou Salmou Hayek, která sice dostala nejméně zajímavou postavu, ale i tak byla radost ji vidět hrát v něčem, co není hloupá komedie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Vincent (Jesse Eisenberg) močí krev, neboť je stižen rakovinou žaludku. Krev v moči je příznakem mnoha jiných nádorových onemocnění, ale rakovina žaludku mezi ně nepatří. Může se tak stát jedině v posledním stadiu nemoci, kdy jsou již zasaženy další orgány. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama