Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (51)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakomplexovná liberálna americká nula menom Lindolof vytvorila svet, v ktorej sa spájajú všetký úvahy liberálneho fašistického odpadu z USA do jedného. Čierna policajná šéfke rozkope bieleho muža v policajnej cele, na stene je historická snímka bejzbalového týmu zloženého z hráčov čiernej farby pleti a aby bol kontext zmýšľania tohto úbohého rasistického odpadu spoločnosti dokreslený, vo filme sú rasistami iba belosi. Nehovoriac o fakte, koniec patrarchátu, čierna mamba policajtka rozmláti ktoréhokoľvek belocha. Traumu zo svojho dvojmilimetrového liberálneho chvostíka si americký liberálny fašista rieši ešte v momente, keď sa komunistický Vietnam uvádza ako členský štát Spojených štátov neoliberálnonacistických. Úbohé, bez možnosti obľúbiť si či zapamätať jedinú postavu, uviazlo to na hranici medzi pokusom o steampunk a tým, že úbožiak Damon Lindelof vlastne nevie, či viac neznáša to že je amík alebo beloch. Strašná fraška. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OK... film znám, komiks ne. Takže úvod do “nového světa” mi přišel celkem odfláknutý. Proč prší kreveto-medůzy? Jako ono jsou dva tábory? Proč je tam Adrian Veidt? Proč vypadá policejní vznášedlo jako vznášedlo Nite Owla? Nebo vysvětlit co je “redfordovné”. Ani prd. To mi vadí. Vyvažuje to hromada známých tváří (až mě to prekvapilo) a odpovídajíci PG zařazení. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Vizuální orgie Zacka Snydera jsou ta tam, teď nastupuje éra chytrých odkazů a nastavování zrcadel současné společnosti od Damona Lindelofa. Je to jiný, neméně tak boží, má to luxusní obsazení, návykovej soundtrack dvojce Reznor / Ross a jak už je u HBO standard, prvotřídní režii. Hlavně mi ale konečně nemusí být líto, že Pozůstalí skončili. Noví Watchmeni totiž jako by jim z oka vypadli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedělám to, ale z Watchmen se stane výjimka - protože se zdá, že seriál budou tvořit propojené povídky (a taky abych trochu vyvážil hejtování), budu hodnotit díl po dílu. Tenhle první je... Skvělý. Alternativní rok 2019, generace po událostech ze Snyderova filmu (na knihu upomínají pršící olihně), USA, ve kterých se prezidentem nestal Ronald Reagan, ale úplně jiný herec, obávaní anarchisté v Rorschachových maskách. Celý ten svět vypadá velmi slibně a promyšleně, ačkoliv se toho o něm vlastně moc nedozvíme a odhalujeme to z různých náznaků. Příběh se mi líbil moc - samozřejmě když začíná obrovským KKK lynčováním, věnuje se pak logicky tématu rasismu, a pokud to někoho překvapuje nebo pobuřuje, má zřejmě nějaký svůj osobní problém a dívat se nemusí. My ostatní jsme si mohli užít perfektně vypointovanou povídku s velkým příslibem do budoucna. Vážně mě zajímá, co bude dál, protože otázek mám hodně a dělá mi to docela radost. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Watchmen: Legacy. Lindelof jde logicky jedinou možnou cestou, takže na původní Watchmeny i Minutemeny pouze vzpomíná a buduje svůj vlastní svět, který zákonitě spouští ideologická stavidla současnosti, přičemž stíhá být plně moderní, i přísně retro. Že to koncepčně působí jako nová řada Leftovers, nepřekvapí, překvapí ten okolní hejt, který je ve své argumentaci takový… roztomilý. PS: Hudba to posouvá minimálně o dva levely nahoru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama