Reklama

Reklama

Nedívej se

Trailer 1

Obsahy(1)

Pomoc môže prísť zovšadiaľ. Maria (India Eisley) je na škole neustále šikanovaná, jej jediná kamarátka si ju pomaly prestáva všímať a celý život má hore nohami. Jedného dňa k nej prehovorí jej odraz v zrkadle. Volá sa Airam a tvrdí, že všetko dokáže zmeniť. Otázka však znie, za akú cenu? (silentname)

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh se soustředí na rozkošnou teen Mariu, která to nemá ve škole lehké, je šikanována místním hokejistou, nemá kamarády ani sebedůvěru, ale vše se změní jakmile v zrcadle objeví svou identitckou Evil Twin sestru, která je velmi sexuchtivá a nedělá ji problém ublížit blízkým. Nápad je rozhodně super a proměna nevinné Marie v bezcitnou drzou mrchu je zvládnutý na jedničku. Celkem mě zaujalo, že Maria se ve filmu ukáže úplně nahá, což v Teen filmech není úplně obvyklé a odvahy si cením. Co zamrzí, že film není děsivý, napínavý jen místy a s násilím se poměrně také šetřilo, ale předpokládám, že tenhle film je určený především pro ženské publikum, které si klidně 10-15% navíc mohou přidat. Já se nenudil, ale úplně cílovka nejsem. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mirror mirror on the wall, who´s the insanest of them all? Klinicky studený dům, táta chladnokrevný magor, máma naivní hysterka (a už dávno ne mocná Afrodité) a dcera Maria, která je z neznámého důvodu nesebevědomý šikanovaný outsider a přitom by v reálu donutila celý školní hokejový tým ke hře vysokou holí. Stačí však trocha okeny a je tu Airam, co dá všechno do pořádku.. Snažit se o mrazivý thriller a přitom celou dobu tahat nohy z medu rádoby psychologické roviny? Bernstein si asi myslí, že jsem Toidi a ocením to.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednorázovo sledovateľný schyzo thriller o dievčine, ktorej prejebalo zo šikany, či nezáujmu spoločnosti, o jej holú existenciu. "Look Away" je pomalou záležitosťou, ktorá v rámci žánru neponúka nič svetoborné, no stále je to dostatočná "zábava", počas ktorej sa divák nijak extra nenudí. Ja osobne som nič neočakával, a asi aj z tohto dôvodu, nie som nijak mimoriadne sklamaný. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet snímky nie je prakticky v žiadnom ohľade originálny, a preto sa v prípade Look Away kvality filmu museli odraziť najmä na jeho spracovaní.To od začiatku zaváňalo zbytočným klišé (dievča, ktoré by boli v realite obdivované, je vo filme bezdôvodne šikanované), nelogickým konaním hlavnej postavy a nedoriešeným záverom. Na druhej strane tu máme výborne vedľajšie duo Jasona Isaacsa, Miru Sorvino plus sympatickú hlavnú herečku Indiu Eisley a miestami celkom temnú atmosféru. S prižmúrením očka dáva 3*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som absolútne zvedavý v momente ako som si mal možnosť prečítať anotáciu na to, o čom vlastne má byť tento film. "Look Away" má podľa mňa fantastický nápad. Absolútne skvelý nápad, ktorý sa v rukách dobrého scenáristu môže spracovať na vynikajúci film. Ten potenciál tam je. Len z nejakého dôvodu sme tu dostali len omrvinky z toho, čo by nám mal ponúkať celý koláč. Nemôžem povedať, že film by absolútne nevyužil svoj potenciál. Je tu pár momentov, ktoré sú skvelé, a ktoré fungujú. No niektoré absolútne nevie vysvetliť poriadne a iné absolútne ignoruje, čím vznikne celkový dojem veľmi slabý. Ale skúsim začať s pozitívnymi elementami filmu, lebo je pravda, že okrem toho nápadu je tu pár dobrých vecí, o ktorých sa dá hovoriť. V prvom rade musím pochváliť Miru Sorvino. Zvláda rolu mamy hlavnej hrdinky fantasticky a ak som mal pocit, že niekto dal do tohto filmu celé svoje srdce tak to bola ona. India Eisley je dobrá, keď je nešťastná a trpiaca Maria, no nemám pocit, že by bola veľmi zaujímavá, alebo že by podávala dobrý herecký výkon, keď sa z nej stane pomstychivá Airam. Tieto časti rozhodne niečo potrebovali a jej výkon je tu dosť chabý. Ako keby nevedela akým spôsobom má túto svoju časť hrať. Penelope Mitchell ako jej kamarátka Lily je okey. Myslím si, že pár scénok má dobrých, no najviac ma asi vo filme berie momentka, kde Lily a Airam sú na klzisku a zrazu si uvedomí, že niečo nie je v poriadku a je v nebezpečenstve. Ten strach v jej očiach som jej veril stopercentne a rovnako aj tú predtým úprimnú radosť z toho, že sa kamarátke niečo darí. No čo sa týka zvyšku filmu, tak akosi to tu jemne škrípe. Vzťah medzi Mariou a Airam je v pohode, no nedáva nám jednoznačnú odpoveď, kto vlastne je. Na jednej strane to robí film možno trošku zaujímavejším, no na druhej strane nám dáva asi 3 rôzne možnosti, čo môže byť skutočnosť. Berte, čo vám sedí najlepšie. Príbeh je podľa mňa neskutočné množstvo klišé. Vieme presne čo sa stane, ako to bude pokračovať a kto za svoje činy zaplatí. Najmä, keď musíme potom zabrániť tomu, aby pravda vyšla von. Jason Isaacs tu nehrá svoju rolu dobre a jeho postava ma vôbec nebaví. Pôsobí, ako keby bol vystrihnutý z úplne iného filmu. A záver je síce zaujímavý a dobre spracovaný, no mám pocit, že to mohlo byť desivejšie, silnejšie, atmosférickejšie a vôbec spracované lepšie, než tu. Nemôžem film odporúčať. Mám pocit, že nevyťažil zo svojich možností. Trvá hodinu, kým sa reálne niečo začne diať a veci, čo sa diali predtým sú často absolútne nudné, alebo sme ich v minulosti videli spracované inak a lepšie. Výsledný dojem je potom trošku slabý. Ak ste naozaj zvedaví na tento koncept, nebudem vám brániť, ale jednoznačne mám pocit, že sa to dalo spracovať oveľa oveľa lepšie. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Good morning!" Odpoveď: "Fuck you". Takto zaujímavo začína film, ktorý vás už názvom motivuje nepozerať ho. Nakoniec to ale nie je také zlé. Do hlavnej úlohy o šikanovanom dievčati vybrali 24-ročnú Indiu Eisley, ktorá vyzerá fakt na peknú trinástku a nejednému pedofilovi pri vyzliekacích a masturbačných scénach skáče srdce z hrude. Mimochodom, čo je to za nechutnosť, že hokejista o 50 kíl ťažší šikanuje dievča, to mu tam ostatní na čele s fotrom mali strčiť hokejku do análu, až by trčala len čepeľ. Inak ale prekvapujúce dobre zvládnutá dvojrola Indie, nie je to márna herečka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Masné děvče a zrcadlo, nuda a nuda, žádná akce, žádný masakr a do toho žádné napětí. Herečka hrozná a příběh hotovo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak především v reálu by tuhle holku sotva nějakej spolužák šikanoval, protože by z ní všichni kluci ze školy (kromě homoušů) permanentně ukapávali do slipů (a homouši nikoho nešikanujou, protože jsou rádi když nikdo nešikanuje je). A ukapávali by za normálních okolností i z její mámy, protože Mira Sorvino je pořád pěkná kočka (i když tu hraje přiblblou a labilní putičku). Jenže v týhle prapodivný alternativní realitě, kde velcí kluci šikanujou malý holky, je Maria ukázkový Prügelknabe, a tak si musí pomoct schízou a stvořit si alernativní alter ego (nebo se nechat posednout záštiplným duchem svýho nenarozenýho dvojčete, jak chcete). A jelikož nemá k ruce starou Pragovku, kterou by to natankovala do lidí někde na zastávce, bude muset postupovat postupně a likvidovat jednoho nežádoucího člověka za druhým. Mimochodem ty scény s alternativními odrazy v zrcadlech jsou už docela provařený, ale ještě pořád se na ně dobře kouká. A koukalo se mi dobře i na tenhle film, takže i přes nějaký moje výhrady, i přesto že to zdaleka není Carrie, jednou zase zaokrouhlím směrem nahoru. Solidní mysteriózně thrillerový béčko s hodně pěknou holčinou v hlaroli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že je Maria školním otloukánkem, to nemá díky dominantnímu otci jednoduché ani doma a tak když objeví v zrcadle své sebevědomé já, zdá se to jako dar z nebes. Další z variací na zlé dvojče, která sice nijak nevybočuje z normálu, ale pokud jste něco podobného dlouho neviděli, tak ta šablonovitost tolik nebije do očí. Co se mi líbilo byla studená atmosféra a potěšila i India Eisley, která tu proměnu zvládla na výbornou. Trošku mi vadila stopáž, díky které se film nevyhnul občasným hluchým místům, ale i tak se jedná o fajn jednohubku. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film má naozaj skvelú thrill atmosféru, len škoda tých hororových výkyvov, ktoré tomu vôbec nepomohli. Akoby sa nedalo pomstiť aj nejakým fundovanejším spôsobom, ale takto F2F zabíjať a ubližovať, to fakt nemusím! Zápletka a kompozícia filmu však boli celkom fajn, a vôbec by mi nevadil ten fantasy obrat, keby Airam nebola až tak psycho posadnuto naladená. Takže z tohto pohľadu bol môj celkový dojem značne oslabený, a to je veľká škoda, lebo takáto kompozícia mala určite na viac. India Eisley bola výborná, takže pre ňu palec hore. Celkovo však 2* (hlavne za tie hororové esencie). ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Holka má těžký život je nezajímavá, ve škole ji jakýsi maník šikanuje a její nejlepší kamarádka je kráva co myslí jen na sebe a má ji jako závaží. Její otec je plastický chirurg co spí s každou ženskou a její matka je troska,která to ví, ale dělá, že neví. Ona sama komunikuje prostřednictvím zrcadel s svojí sestrou, která umřela při porodu jednoho dne se naštve a převtělí se do ní a to je celý film. Na thriller je to slabé (jedna zlomená noha a jeden podříznutý krk) a je to spíše mysteriózní drama. 20 procent za hlavní herečku,která to zahrála parádně a 20 za poslední záběr jinak zde není o co stát. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já jsme asi čekal víc. Holka je šikanovaná a jednoho dne na ní promluví zrcadlo a teď nevíte jestli je to duch nebo jestli jste magor Vy nebo ta holka. Sem tam si pokecaj a pak když už holce dojdou nervi tak se rozhodne ducha nebo schizofrenii pustit ven a začne to. Jako thriller to ušlo a nemůžu říct, že bych se extra nudil ale chyběl tomu nějaký šmrnc ale na konci se to docela rozjelo. Hlavně jsem rád, že tu Malfoy už nemá dlouhé blond vlasy neslušeli mu. 55% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který tu zatím mnohokrát nebyl a je jen škoda, že to tak neuvěřitelně dokázalo promarnit potenciál. Vývoj si říkal o brutální, krvavou revenge, které se jak jinak nedočkáme. Pochopit by se to dalo, kdyby byli tvůrci limitováni ratingem, ale vzhledem k tomu, že žádné omezení neměli, tak si to vysvětluji jen tím, že to sami řadí mezi thriller a ne horor. Ale prostě.. když si měla hlavní představitelka odvahu střihnout ,,full naked'' scénu, mohl mít odvahu i pan Bernstein a naservírovat nám trochu krve. Příběh je jinak zpracován pěkně a zejména v první polovině z něj vyzařuje depresivní feeling. Bernstein vsadil pouze na jednu hlavní postavu a bylo to dobré rozhodnutí, vzhledem k tomu, s jakým zapálením se toho jeho ,,vyvolená'' zhostila. Skvělá proměna z uzavřené outsiderky, na bezcitnou mrchu. Prostě skvělý herecký výkon, kvůli kterému to stojí za shlédnutí. Ve finále mi tedy vadila jen již zmíněná absence gore, kterou však v tomhle námětu nemůžu tolerovat. ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Film je béčkojdní,ale ta holka,co hrála hlavní roli je vážně hezká. Navíc tam pořád ukazuje kozy a jednou i bubáka. Takže hvězdička navíc. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Film založený na bravurním.. hereckém výkonu pohledné a šikanované dívčiny.... musím uznat.. že se mi rozhodně líbila ta její zlá verze.. :) škoda že tomu chybělo trochu více odvahy při její vendetě.. takhle to bylo takové mírumilovné....55% dneska do zrcadla raději nekoukám ...:) .. jedině jestli v odrazu neuvidím tu slečnu v koupelně...:) Tam jí to dost šlo.... :) ()

megan017 

všechny recenze uživatele

India Eisley působí v pětadvaceti dojmem šestnáctky, což je dobré, at jsem se sebevíc snažila, nikde jsem nenašla ani náznak toho, že by byla starší než postava, co hraje. Její herecký výkon byl už pro mě slabší, prostě jaková utáplá holčička a potom rozvášněná lolitka, asi jí na to prostě chybí charisma a sex-appeal, za což jí neviním, každý nemůžeme mít všechno, ale má odvahu a to se cení. Většinou jsem se nudila, čekala jsem, že si to děvče a její řádění trochu víc užiju, ale nějaká satisfakce byla prostě v mžiku pryč a ani nevíme, co se stalo. Taky to, že dívka, co je bohatá, hezká, s otcem, co je plastický chirurg je šikanovaná lidmi ze stejný vrstvy, víme, že v reálu by to bylo naopak. Vzhledem k tomu, že to horor moc nebyl by se hodilo, aby všechny nějak společensky potopila stejně, jako to dělali oni jí, to mělo potenciál, ale bohužel. Samotný docela nevyřešený závěr, který jsem nepochopila tomu taky moc nepomohl, ale dá se to. Film se mi líbil, ale štve mě, že naplno nerozvinul svůj potenciál. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Tímto extrémně nudným filmem nás provází vyanorektěná schizofrenní pipinka, které hrábne v té její malé makovičce. 90% času tvoří prostoje vyplněné hloupým scénářem nebo zbytečnými záběry. Velmi je to zdlouhavé, nezáživné a ohrané. (12%) ()

Reklama

Reklama