Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (496)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Shutter Island", len bez ostrova a na Bojnickom zámku. Áno, je to sčasti kopírka iných, uz mnohými spomínaných filmov, no skutočne premýšľam nad tým, komu sa čo zas nepáči. Obzvlášť keď sa samotný tvorca, uberá vlastnou cestou, preukazuje vlastný pohľad na mysteriózno a tajomno, ktoré je navyše obohatené o pomerne originálne vsuvky a nápady. Síce sa nikto nedočká mimoriadneho násilia či gore, no tá záhadnosť v novom šate v obdobne spracovanej story, v ktorej exceloval Di Caprio, mňa osobne veľmi potešila - 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film má být poctou 70kovým gore hororům. Jeho délka tomu ale neodpovídá. Opravdu se to táhne. Atmosféra je ale místy dobrá. Ani bych neřekl, že to dělal Gore Verbinski, je to dost komorní na jeho poměry. Celé to táhne Dane DeHaan jako pacient této pochybné léčebny. Postupně odhaluje jejich nekalé praktiky a snaží se odtamtud dostat. Děj je místy předvídatelný, ale je tam pár zajímavých zvratů. Rozhodně to ale mohlo být kratší. "Baron si vzal vlastní sestru." ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo úchvatně natočená podivnost - po Purpurovém vrchu další pro současného diváka ne zrovna obvyklý horor (ani zdejší žánrové zařazení si s ním neví moc rady :)), který si mě ale dokonale omotal kolem prstu. Především mě tedy každou chvíli dokázal něčím překvapit, což bylo asi ze všeho nejlepší. Priessnitzovi se o takové vodoléčbě nesnilo, a mně, kterého Prokletý ostrov tolik nudil, o takovém bijáku asi také ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I přes přehršel více či méně zdařilých nápaditostí Lék na život plyne líně a nevzrušeně až do překvapivě akčního grande finale, leckterými tu označovaného za béčkové a prý až příliš. Chápu, že po té zdánlivě intelektuální smršti před ním, mohl ony leckteré čistokrevný horor v závěru skutečně zklamat. Mně však díky němu vše zaklaplo jako víko od rakve. A já si konečně uvědomil, že nekoukám na variaci Prokletého ostrova, ale na gothický horor. Možná je to však proto, že pořádný průzkum tohoto skvělého žánru pořád dost flákám a vše mi mohlo dojít mnohem dřív. Ale možná taky ne, protože to Verbinski s těmi nápady, záměrně nepíšu s kreativitou, trošku přehnal. Digitální jelen, úhoři, kam se podíváš či neopodstatněná masturbační vložka působí totiž minimálně nepatřičně. Ostatně masturbace tak působí velmi často. Vzhledem k oněm podivnostem, přece jen o něco vyššímu letargizačnímu účinku než dokážu snést a taky pro příliš výraznou nekrásu toho anorektického Gothovic děvčete, za tři. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Viděno v kině. Velmi často chodím do kina, na toto jsem se dostal spíše náhodou (lístek zdarma jsem chtěl využít). Narychlo jsem si k tomuto pustil trailer, který mě moc nezaujal. Film byl teda daleko lepší, než jsem čekal. Oceňuji, že jsem dostal, co se týče filmového světa něco snad nového, netypického atd. Gore Verbinsky u mě doposud žádný bombastický rejža nebyl. Piráti z Karibiku je série, která mě nikdy moc nebavila, ani původní Kruh. Jen Osamělý jezdec mi sedl. No, nyní k tomuhle dílku, abych se moc nerozkecal. Stopáž je dlouhá, toho jsem se obával, ale nakonec jsem s tím neměl nejmenší problém. Rozjíždí se to pomalejším tempem, což mi nevadí, seznamujeme se tu s postavami, prostředím a i různými prvky filmu (postupem času tíživá až depresivní atmosféra atd). Celé to působí moc tajemně, depresivně – podobnou atmosféru jsem dlouho nezažil. Nevím, jak to mám dále popisovat, abych určité scény nevyzradil. Musí se to vidět. Zvláštní jak se občas divák těší na film, ke kterému viděl tak 30x trailer a nakonec ho třeba snímek zklamal. Zde jsem viděl narychlo jednou trailer a vůbec se mi na to nechtělo. Herecké obsazení je výborné, včetně hlavního mladého herce. Mě ale nejvíce zaujal a snad i doslova nadchnul Jason Isaccs. Toho jsem většinou znal jako postavu Luciuse Malfoye z Harryho Pottera. Zde sehrál opravdu zajímavou a zápornou roli. Co bych vytknul? Nevím, možná bych více obohatil scénář, ale trochu bych pozměnil úplné finále. Bylo tu pár prvků, které mi spíš napovědělo, že by měl mít film žánrovou vsuvku sci-fi s nádechem fantasy. Ale rozhodně to nebyla chyba. Jen mi to tak připadalo. Plný počet hvězd nedávám, ale daleko jsem k tomu neměl – toto se vážně nedá moc kritizovat. I bych řekl, že záleží na jednotlivém divákovi, jak se k filmu postaví, nebo jak mu výsledně sedne. Nechápu některé komentáře lidí, kteří tvrdí, že konec nepochopili – nic složitého v celém filmu není. Rko je zde určitě nezbytné a dobře podané. Pár mrazivých scén se tu najde. Hudba krásně ladí tíživou atmosféru. Takže se určitě těším na další shlédnutí. Velký palec nahoru. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Při vstupu do hospody ve vesnici hraje na pozadí písnička „Augen auf“ od skupiny Oomph! (Kokosak91)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama