Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (498)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je tento film naprostá a čirá lahůdka. Příběhově už je to trošku slabší. Problém je, že začátek se rozjíždí naprosto parádně. Podobnost s Prokletým ostrovem mi vůbec nevadí. Naopak jsem ze švýcarské vesničky a zámkem nad ní vysloveně nadšený. Atmosféru to vytváří naprosto dokonalou a konečně se taky někdo nebojí ze Švýcarů udělat onuce, které byste přirovnat k přivandrovalcům v té nejzapadlejší ulici v Bukurešti. Celou hodinu a půl to tu skvělou atmosféru drží, herci se také snaží a celé to spěje k závěru, u kterého je jasné, že se to rozlomí. Jenže tady je jasné, že to bude buď hodně dobré a nebo hodně špatné. No a tady se z toho stala čirá fantasmagorie. Nicméně po shlédnutí jsem měl asi půl hodinové okno, abych přemýšlel, jestli mi to ve výsledku vadilo nebo ne a nakonec jsem usoudil, že kvůli té skutečnosti, že se Gore Verbinski nebál pustit do mysteriozního thrilleru si to tu čtyř hvězdu zaslouží. Takových filmů moc není a přitom neuvěřitelně táhnou. A za to vizuálno co vykouzlil? To bych byl blbej, kdybych šel níž. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si Lék na život projistotu dvakrát za sebou, protože se mě zprvu zdálo že se mě někdo snaží pěkně opít rohlíkem. Snímku se musí nechat krásné kulisy, budovaná atmosféra "něco není v pořádku", navíc i Dane DeHaan se snaží seč mu síly stačí a člověk lituje že Jason Isaacs nehraje ve velkých produkcích záporáky zase o něco častěji. Jenže, když on je ten film trošku zbytečně dlouhý a při druhé projekci toho nabízí o něco méně než prvně. V době kdy jsem viděl Prokletý ostrov bych možná hýkal větším nadšením. Tedy solidní kousek a alespoň po delší době jeden z těch zajímavějších Verbinskiho kousků. 60% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I přes přehršel více či méně zdařilých nápaditostí Lék na život plyne líně a nevzrušeně až do překvapivě akčního grande finale, leckterými tu označovaného za béčkové a prý až příliš. Chápu, že po té zdánlivě intelektuální smršti před ním, mohl ony leckteré čistokrevný horor v závěru skutečně zklamat. Mně však díky němu vše zaklaplo jako víko od rakve. A já si konečně uvědomil, že nekoukám na variaci Prokletého ostrova, ale na gothický horor. Možná je to však proto, že pořádný průzkum tohoto skvělého žánru pořád dost flákám a vše mi mohlo dojít mnohem dřív. Ale možná taky ne, protože to Verbinski s těmi nápady, záměrně nepíšu s kreativitou, trošku přehnal. Digitální jelen, úhoři, kam se podíváš či neopodstatněná masturbační vložka působí totiž minimálně nepatřičně. Ostatně masturbace tak působí velmi často. Vzhledem k oněm podivnostem, přece jen o něco vyššímu letargizačnímu účinku než dokážu snést a taky pro příliš výraznou nekrásu toho anorektického Gothovic děvčete, za tři. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu zábavně konspirační film o super luxusní klinice, kde je něco shnilého. Graduje to velice mírně, což jen umocňuje pocit z přestřeleného finále, které naopak působí dost urychleně. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli, jak z toho ven, tak zvolili šestákovou variantu. Ale co, mě to náhodou pobavilo. Dane DeHaan zahrál výborně a je škoda, že Gore Verbinski dál nic netočí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem buď kolosální průšvih, nebo zlatej důl nedocenitelné retro atmošky a suverénní režie. Že jsem dostal něco mezi, to je tak trochu zatracenou záhadou. Verbinski má podobně jako v The Ring jistou řemeslnou ručičku a kameraman Bazelli by si za tuhle výstavu úžasných a efektivních obrazů z fleku zasloužil smlouvu s největšími režijními velikány, ale Lék na život přece není nijak originální ani soběstačná filmařina, které chybí přesně to, čím disponuje například Kubrickovo Shining - nepředvídatelnost, žánrová čistokrevnost, odvaha jít ještě dále za rámec toho, co je aktuálně divácky žádané a očekávané. Některé scény se zaryjí do paměti a celkovému vzhledu není moc co vytknout, stejně jako hercům a chvályhodným záměrům, ale pořád je to málo, tempo začne po nějaké hodince kolísat a závěr je dopředu bohužel odhadnutelný. Zachovat si scénář unikátnější charakter, bylo by zadělána na solidní hororovou šlehu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně s deprivační nádrží čte zřízenec román Thomase Manna „Kouzelný Vrch“ („Der Zauberberg“) z roku 1924, jehož děj se odehrává v léčebně nemocných tuberkulózou poblíž Davosu ve Švýcarsku. (GigaPudding)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno