Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svého přítele přestává poručík Brad Johnson věřit ve schopnosti amerických politiků dovést válku do vítězného konce. Proto se spolu s parťákem rozhodne pro riskantní akci na vlastní pěst. Od režiséra filmů "Barbar Conan" a "Vítr a lev". (oficiální text distributora)

Recenze (42)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný snímek o pilotech stíhaček ve válce ve Vietnamu. Zajímalo by mě, jestli film má kritizovat americkou politiku během této války nebo oslavovat americké stíhače. To ví asi jen tvůrci. Mě se to ale líbilo, alespoň co se týče obsazení a nasnímání bitev. I ten příběh měl docela hlavu a patu. 3* ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Film mám dlouho-s radostí jsem se na něho podíval znovu.A znovu říkám-slabé hodnocení pochází ze zbrklosti uživatelů.Už už tam naházet těch požadovaných 200 hodnocení,film přitom vůbec vidět nemusím-hlavně že mě bude povoleno komentování a psaní pitomostí do volné diskuse-následné zviditelnění.Což přinese kýžený efekt-Body,Body a Body.A o tom to přeci je.Nezáleží na tom proč se mi film líbil-mě třeba pro tohle:Velmi efektní bojové scény,velmi uváženě a dle historie použitá bojová technika-žádné patlaniny z A1na F16 apod.Také porušení rozkazu pro dobrou věc,přátelství v boji atd.A kdo toto cítí a hlavně viděl-nemůže dát **.Prostě nemůže!!!! ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Je to takové... Pamatuji si, že když jsem to před lety viděl na VHS ve skoro dokonalé kvalitě (byv odchován v osmdesátkách stokrát zkopírovanými šumícími filmy), připadalo mi to dokonalé. Méně známá letadla vietnamské války, atraktivní prostředí letadlové lodi, slušná akce. To mi v paměti uktvělo. Co jsem zřejmě vypustil: spousta keců, morálně problematické porušení subordinace se zvláštním řešením, skutečnost, že nikdo vlastně nemá co hrát... Plejáda slušných až vynikajících herců se tímto filmem potácí bez jakékoli možnosti cokoli předvést. Škoda, promarněná šance. ()

DeTomaso 

všechny recenze uživatele

Akční film na pozadí války ve Vietnamu, který je zajímavý asi jen díky netradičním bojovým scénám, které nás zavedou mezi piloty lehkých bombardérů. Atmosféru 60tých let jsem tomu nevěřil ani na okamžik, film působí příliš současně. Závěr filmu - happy end po akci, kdy to hlavní hrdinové Vietnamčíkům pořádně nandali, s pohledem na vítězoslavně plující letadlovou loď pak svádí k dojmu, že tuhle válku amíci vyhráli. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto ničím nezajímavý akčňák, který vypráví o stíhacích námořních pilotech za dob kruté války ve Vietnamu. Jejich radosti a strasti však vidíme dosti nezáživným a jednotvárným způsobem s naprostou plochostí a bez jakékoli snahy zabrousit do detailů, potažmo dát charakterům trochu větší hloubku. Akční scény jsou špatné, takže ani tam pozitivum nenajdeme. Nejvíce šokující jsou šíleně okaté miniatury. Kdepak, toto ne. Zlatý Top Gun. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama