Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svého přítele přestává poručík Brad Johnson věřit ve schopnosti amerických politiků dovést válku do vítězného konce. Proto se spolu s parťákem rozhodne pro riskantní akci na vlastní pěst. Od režiséra filmů "Barbar Conan" a "Vítr a lev". (oficiální text distributora)

Recenze (42)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto ničím nezajímavý akčňák, který vypráví o stíhacích námořních pilotech za dob kruté války ve Vietnamu. Jejich radosti a strasti však vidíme dosti nezáživným a jednotvárným způsobem s naprostou plochostí a bez jakékoli snahy zabrousit do detailů, potažmo dát charakterům trochu větší hloubku. Akční scény jsou špatné, takže ani tam pozitivum nenajdeme. Nejvíce šokující jsou šíleně okaté miniatury. Kdepak, toto ne. Zlatý Top Gun. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 pro amerického diváka rozhodně dobrý film. V roce 2009 pro českého diváka, podprůměrná válečná podívaná která měla v době vzniku jistě velkou šanci na úspěch, ale s odstupem času vyznívá dost komicky a nevěrohodně. Výkony jinak skvělých herců jako jsou Williem Dafoe nebo Danny Glover, jsou v tomto filmu naprosto nepřesvědčivé a jejich "hrdinsky" stylizované dialogy působí poněkud podivně. Vizuálně si však tento snímek jistě zaslouží pozornost, protože to je dle mého soudu jediné pozitivum tohoto filmu. Tento dnes již prakticky zapomenutý filmový počin, nemůže v žádném případě konkurovat filmům jako je například Četa nebo Olověná Vesta, ale i tak si určitě najde svého diváka. Já však bez sebemenších rozpaků dávám dvě hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vietnam. Námořní loď. Bojoví piloti každý den podnikají výpady na území nepřítele, bohužel ale díky rozkazům zezhora bombardují jen nevýznamné cíle (lesy, křižovatky). Když při jedné této nevýznamné misi je zabit jeden z pilotů, vojáci se rozhodnou pro opravdovou misi - na vlastní pěst... Tak vám nějak nevím - když jsem viděl herecké obsazení a námět filmu, mé srdce zaplesalo - Dannyho Glovera můžu kdykoliv, pokud ho podpoří ještě Willem Dafoe nebo Tom Sizemore, není co řešit. Ale abych pravdu řekl - kromě Dannyho Glovera jsou ostatní hodně nevýrazní (a Danny Glover je výrazný převážně díky barvě své pleti a barvě námořní uniformy). U filmu jsem se nehorázně nudil, a zájem ve mne vzbudilo jen těch pár leteckých útoků - ty byly naopak zase skvělé. Ale kdybych chtěl vidět jen letecké útoky, tak si pustím nějaký dokument nebo simulátor na počítači... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to o pět let mladší než Top Gun. Let vetřelce působí jako o dekádu starší film, a z nějakého záhadného důvodu je ještě víc jednorozměrný, než ona prvoplánová agitka sponzorovaná US Air Force. Aby toho nebylo málo, tak vypadá naivně nejen vedle deziluzivních filmů jako je Četa, nebo Narozen 4. července, ale v realističnosti si ho natře na chleba i Rambo II. Těch několik málo pokusů dodat mu hloubku režisér nevyužil, a vztahovou dynamiku mezi postavami vesměs promrhal. Kooperace režiséra Barbara Conana a skladatele hudby pro Barbara Conana tentokrát dopadla přinejlepším rozpačitě. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Film mám dlouho-s radostí jsem se na něho podíval znovu.A znovu říkám-slabé hodnocení pochází ze zbrklosti uživatelů.Už už tam naházet těch požadovaných 200 hodnocení,film přitom vůbec vidět nemusím-hlavně že mě bude povoleno komentování a psaní pitomostí do volné diskuse-následné zviditelnění.Což přinese kýžený efekt-Body,Body a Body.A o tom to přeci je.Nezáleží na tom proč se mi film líbil-mě třeba pro tohle:Velmi efektní bojové scény,velmi uváženě a dle historie použitá bojová technika-žádné patlaniny z A1na F16 apod.Také porušení rozkazu pro dobrou věc,přátelství v boji atd.A kdo toto cítí a hlavně viděl-nemůže dát **.Prostě nemůže!!!! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama