Reklama

Reklama

Silný válečný příběh je připomínkou nedávné minulosti, války v Jugoslávii. Odehrává se v r. 1999, kdy se po bombardování Bělehradu NATO jugoslávská armáda stáhla z kosovské oblasti a zanechala tak srbské občany nechráněné před útoky, drancováním, znásilňováním a vražděním albánských banditů. Ruská speciální jednotka dostala příkaz převzít kontrolu nad kosovským letištěm Slatina a udržet ho, dokud nepřijdou posily. Vojáci si uvědomují, že musí využít veškeré své síly a odvahu. Není jisté, zda se dožijí dalšího rána. (TV JOJ)

(více)

Recenze (129)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak to tu máme, aj iný pohľad na vojnu na Balkáne. Zdá sa, že to neboli len tí zlí Srbi a nevinní Kosovčania či Albánci, zdá sa, že tá nenávisť bola aj z druhej strany. Aké to prekvapenie pre amerických nohsledov, ktorí samozrejme aj tak film označia len za propagandu a potom im ďalší mohamedánsky sympaťák vybuchne v obchodnom centre. Ale to bol isto len ďalší z inžinierov a atómových fyzikov, ktorí obohatili našu kultúru. Veď vlastne na tých výbuchoch sa človek čo to naučí z chémie, takže ich prínos je viac než edukatívny. Ale inak Kosovo je Srbija. To vedeli už tak pred 1500 rokmi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ta politické aromá je tady docela silné a patos tady taky vegetí ve velkým stylu, ale tohle mě nevadí u amíků, tak to nebudu řešit ani u rusáků. Začátek mě přišel takovej scénaristickej matlafous a někateré americké akční prvky mě k rusům moc nejdou, ale uznávám že ten hlavní dortík, tedy závěrečná skoro hodinová řežba je fakt luxusní trošku to připomínalo Bayovu Bangazí. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimave videt jugoslavsky konflikt i z te druhe strany. Myslim, ze kazdy slusny Cech musi byt na strane Srbu a stydet se za tehdejsiho prezidenta, ktery cosi mlel o humanitarnim bombardovani... Skoda, ze film vice nez na pribeh vsazi na akci a velkorysou stopaz.... Dobra atmosfera a presvedcive herecke vykony. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Válečné běsnění v tomto podání mě vcuclo, nadupaná akční řežba od začátku do konce a nebere si žádné servítky, bombardování nemocnice.. husí kůže.. Ze začátku jsem se trochu ztrácela v postavách, ale jakmile jsem si to poskládala, fungovalo to.. Šikovné ohýbání konfliktu v bývalé Jugoslávii jsem samozřejmě zaregistrovala (to Rusové umějí na výbornou), ale pro dnešek čert to vem.. Herecký ansámbl - mně naprosto neznámý - sympatický, zejména Milena Radulović je půvabné stvoření a Ravšana Kurkova jako odstřelovač úžasná.. Válka je svinstvo, já bych to zakázala.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rusom je jedno, aké obdobie. Hrstka gerojov, gulomety a AKčka, jednotky na hlavu, dramatická hudba a poloretardovaný nepriateľ, čo nevie nič trafiť. Takto si predstavujú bojové filmy, ktoré nadchnú dlhou a ohušujúcou streľbou, ale inak ani po príbehovej ani po realistickej stránke nemajú čo ponúknuť. Dobre sa na to pozerá, keď lietajú moslimáci vo flecktarnoch vzduchom, ale takto to točia aj amíci a zatracujeme ich pre to. Cením ale neprítomnosť zberačov bavlny a trefný kasting. Úsmevné 3 z 5 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Útok na letiště začíná přes den, ale v dalších záběrech je už noc. (Duoscop)
  • Gojko Mitič se odmítl nechat zaskakovat kaskadérem a i v 77 letech vše odehrál sám, jak byl zvyklý už od 60. let. (chamonix)
  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Coco Jambo“ od Mr. President. V 73. minutě hraje „Further We Will Operate“ od Kino and Viktor Coy. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno