Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný cukrový film kdyby nebylo milované legendy Kurta Russela. Dětská fantasy, pro dospělé toto pokračování úspěšné jedničky moc určeno není. Proto je moc starý Teddy nahrazen mladším. Digitálních postaviček je zde hodně, ale vánoční kouzlo jsem neobjevil. Santa s manželkou sice srší enegií, přesto působí jako nudný důchodcovský pár. Choreografie muzikálového čísla je rychle sestříhaná s bohatou choreografií. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení suprová vánoční pohádka, která, nejenže je místy fakt vtipná a ráda si dělá srandu ze santovských klišé, také není ani na chvíli nevkusně kýčovitá. V poslední třetině ubyde humoru a trošku to díky tomu ztrácí dech, ale Kurt Rusell to s přehledem táhne. A i přes ono moderní pojetí to má stále své vánoční kouzlo. ()

Reklama

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Netflix šlápnul na plyn a na konec roku 2018 si pro nás přichystal nálož docela dost očekávaných filmů. U mě to začalo s "The Christmas Chronicles", o jehož existenci jsem až donedávna vůbec nevěděla. Musím ale říct, že tak milý a velice dobře natočený film jsem už dlouho neviděla. Úplně to naladí na vánoční atmosféru, navíc má poměrně originální příběh. Hodně se mi líbilo, že si do role Santy zvolili Kurta Russella, kterému to šlo nejen po herecké stránce, ale taky vážně dobře vypadal. Body dávám i za roztomilé a nově pojaté skřítky a rozhodně za finální scénu s paní Clausovou, jejíž herecké obsazení mě vážně moc potěšilo :). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál. 60% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení jsem objevil krásnou, příjemnou a pozitivní vánoční komedii, která má konečně poutavý a především kvalitní děj, plný nečekaných situací, humorných scén a zajímavých nápadů. Příběh od začátku započne neuvěřitelné tempo, díky které se film mění v nádhernou magickou jízdu a nedá prostor ani šanci k okoukanosti či nudě. Kurt Russell jako Santa Claus je neuvěřitelně charismatický, působí velmi přirozeně a jeho postava je plná hlášek a překvapení. Je až k nevíře, jak moc se tvůrcům povedla krásná vánoční atmosféra, jejíž odlehčenost a pohoda z filmu přímo číší a skvěle se tak přenáší na diváka. Vánoční kronika je živoucí úkaz toho, že lze natočit skvělou vánoční komedii, aniž by působila trapně, nezáživně a stereotypně. Snímku nejde prakticky nic vytknout. Na navození předvánoční atmosféry, na příjemně strávené večery je tato rodinná komedie ideální. 10/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama