Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA The Intruder (více)
Trailer

Mladí manželé (Michael Ealy a Meagan Goodová) si koupí vysněný dům v Napa Valley v domnění, že našli dokonalý domov pro založení rodiny. Když se k nim však muž, od kterého nemovitost koupili (Dennis Quaid), začne potajmu vkrádat a narušovat jim život, pojmou podezření, že se za rychlým prodejem skrývají temné úmysly. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $35,419,122Tržby Celosvetovo $36,599,361Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ošuntelí Dennis Quaid terorizuje nových obytníkov svojho bývalého sýdla. Úvod ešte v norme, rozbeh nie je zlý ale postupne to začne otravovať, postavy rovnako, začne to byť dosť tuctové, v konečnom výsledku skoro vyprchané. /50%/ ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tohle už jsme nejednou viděli, někdo se někam přestěhuje a tam začne mít problémy s nějakým "vetřelcem" nebo nezvaným hostem. Nic novýho a já se divím, že to vůbec někoho ještě baví točit. Tady je to navíc podle současných měřítek, tzn. stěhuje se mladej, bohatej, černošskej pár, kterej si koupí mega barák s kusem lesa (jako je to rezidence jako kráva, tu cenu si ani nechci představovat!) od bílýho, zapšklýho, starýho chlapa, kterej si libuje ve zbraních. Kdo je hodnej a kdo zlej je jasně daný od začátku. Ale pak přijdou zase ty nelogičnosti a nesmysly, já fakt nevím... Ona nevěří svýmu manželovi vůbec nic, cokoliv on řekne v prvních dvou třetinách filmu, tak je z jejího pohledu špatně. Nevadí jí ani to, že jim leze týpek do baráku, kdykoliv se mu zamane, to já bych byl teda pekelně nasranej. A to nemluvím o tom, že je to v USA, kde někomu vstoupíte na trávník a (zjednodušeně řečeno) ho můžete sejmout. Je to celý divný, nepochopil jsem ani motiv záporáka (kterýmu teda role sedla dobře) - prodá barák, přitom ho prodat nechtěl, vadí mu, co s tím noví majitelé dělají.. No, nebudu se v tom víc rýpat. Byla to snůška debilních myšlenek převedených na plátno. Nazdar.... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Metrosexuální senior, to zní celkem originálně, silně fixovaný na svůj dům, soustavně terorizuje černošský manželský pár, který jeho nemovitost koupil. Dennis Quaid se s přibývajícím věkem přehrál do patologické figurky, která se ocitla v naprosto neoriginálním a předvídatelném thrilleru, co je příslušně kvalitně natočen. Quaid samozřejmě ztratí řadu svých obdivovatelek, neb je výstavním psychoušem, fyzicky zachovalým, ale randit by s ním po tomhle filmu nechtěla žádná.. Jeho kreace je jasným tahounem, Michael Ealy a Megan Good v rolích manželů proti němu neměli nejmenší šanci zaujmout. Je tedy docela možné, že záporákovi Quaidovi se bude ve velké míře fandit. Jak je u podobných thrillerů zvykem, nikam se příliš zpočátku neženou. Chvíli trvá, než se psychopatie hlavní záporné postavy rozběhne v plné síle, což už je u scenáristy Davida Lougheryho známý jev. Jeho dvě předešlé scenáristické práce na obdobné téma také nedisponovaly závratným tempem a ani originálními postupy. Scénář dostal do rukou poměrně zručný režisér Deon Taylor, který s napětím a vypjatými situacemi umí schopně pracovat. Originálních nápadů je sice pomálu, o to víc si je lze užít a zafungují příjemně překvapivým dojmem. Finální střet je solidní. Nebál bych se Quaida v budoucnu obsazovat do podobně laděných rolí. Správně thrillerový večer je zaručen. 8/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Do dvou třetin, než se zvrhne příběh do dramatu, je film ukázkou kvalitního řemesla. Děj je klasicky a dobře vystavěný, Dennis Q. svého padoucha buduje systematicky a precizně. V těchto filmech, pokud jste jich už pár viděli, nedojde člověk žádného překvapení, kromě kdy a jakou formou se to celé rozuzlí. A právě v téhle chvíli film selhává. Dennis Q. je herec první třídy a nezasluhuje si hrát jen tak černobílého padoucha jako v závěru sehrál. Takže nakonec zklamání. Koukatelné to ovšem je úplně v pohodě. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bílý psychopat s červenou kšiltovkou terorizuje černý pár, který představuje mokrý sen všech liberálů. Proč? Režisér nám tvrdí, že je to kvůli domu, jenž byl Donaldův volič nucen prodat, ale všichni víme, že je za tím něco jiného. V tomto ohledu to bylo tak okatě blbé, až to bylo zábavné. A nejspíš to bylo to nejzábavnější na celém filmu, protože příběh je rutinní a tak zoufale neoriginální, že už to asi ani víc nejde. Nicméně Quaida to baví a celkem to odsýpá, takže se na to dá bez větších problémů dívat. Nicméně na víc jak průměr to nestačí. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama