Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva američtí lovci zabloudí ve Skotsku a naleznou vesnici Brigadoon, která ožívá jednou za sto let. Jeden z lovců. Tommy, se zde zamiluje do krásné Fiony, ale nechce opustit svůj dosavadní život. A Fiona nemůže z města odejít, pokud z něj někdo nesejme prokletí. Po návratu do New Yorku nedokáže Tomy na Fionu zapomenout a tak se vrací do Skotska, kde mu síla jeho lásky pomůže nalézt Brigadoon a milovanou Fionu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Warning: Some accents were harmed in the making of this picture. Ve Skotsku je Brigadoon populární asi tak, že se vám při poznámce: "Cyd Charisse tvrdila, že toto je její nejoblíbenější film z těch, které natočila s Genem Kellym," dostane odpovědi: "Alespoň někomu se tedy ten film líbil," a že při znínění Oscarové nominace za kostýmy propukne obecenstvo v záchvat smíchu. A zcela upřímně: První polovinu filmu jsem tomu rozčarování rozuměla. Možná je mým problémem, že vše zákonitě porovnávám se Zpíváním v dešti, nicméně unylost písní v úvodu jen tak některý muzikál nepřekoná. Na druhou stranu druhá polovina začínající útěkem jedné postav ze svatby je výborná, na rozjařenost typické produkce MGM až nezvykle temná a dramatická. A právě onen moment, kdy postavy běhají lesem, kdy se hlavní hrdina rozhoduje, zda vymění Skotsko za Ameriku, jsou to, čím tento film ve vzpomínkách dokážu odlišit od desítek podobných. [Glasgow Film Festival 2012] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála klasických muzikálů, který mě dost uchvátil. Gene Kelly je vpodstatě stále stejný (dobrý tanečník a zpěvák), ale na rozdíl od jiných muzikálů tento využívá působivý příběh a také zajímavé kulisy, a právě tyto prvky v kombinaci s dobře padnoucíma písničkama mě opravdu přesvědčily, že tenhle film je špička. ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Film obecně považovaný za Minnelliho přehmat. Jako muzikál se utápí v namyšlené vážnosti jak kvaziexistenciálního příběhu, tak Kellyho baletem inspirované choreografie. Obojí z filmu "vysává" veškerý půvab muzikálů: barvitost, hravost, poetickou nadsázku a lehkost. Praktický celý film je navíc hermeticky uzavřený v jediné náladě, lokaci (a její výstředně fantastické fabuli), takže nutně trpí monotónností a, no ano, nudou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pohádka na kterou se dá dívat. Lepších 70% (nezávisle na hodnocení ČSFD). Hodnocení vyplývá z faktu, že jsem jako první muzikál této doby viděl Zpívání v dešti a od té doby mi vše ostatní (byť s Gene Kellym) připadá být slabší. ■ P.S. Uvažoval jsem, jaké by to bylo, kdyby místo kulis použili skutečný exteriér, nakonec však musím přiznat, že se jedná o kulisy velmi vydařené. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Netypický fantasy muzikál s nádhernými kulisami. Bohužel tu je na muzikál dost málo písniček, které si zapamatujete - u mě to bylo "Go home with bonnie Jean" a "Go and stop him (Or ye'll never get anosther morning)". A Gene Kelly se neobtěžuje nějak rozlišovat své role, takže jeho Tommy Albright je úplně stejný jako Jerry Mulligan nebo Don Lockwood. Přesto skvělý film! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama