Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vilémovi se společně s Adsonem podařilo projít skoro až do středu labyrintu knihovny, zastavilo je ale tajemné zrcadlo a také svolávání k ranním modlitbám. Znovu se sejdou až u večeře, která je zároveň oslavou v předvečer zahájení všemi očekávané disputace. A ještě téže noci se oba hlavní řečníci snaží získat informace o tajemstvích mezi zdmi opatství. Vilém se obrátí na Remigia a vyslechne jeho příběh o setkání s Dulcinem až do úplného konce. Bernard Gui si naproti tomu nechá přivést svého tajného spojence, který dění v klášteře po celou dobu sledoval. Adso naproti tomu objevuje hluboko v lese tajemství, která stránky knih zachytit nedokáží. Všichni pak následujícího dne zamíří na debatu o Kristově chudobě, ale síň plná učenců se záhy promění v ohlušující vřavu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Pedro72 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex, lži a pár facek. Díl, ve kterém konečně dochází na to podstatné z děje. A zároveň díl, ve kterém se dějové linie propletou a ve vší nahotě se ukáže, jak je to celé slátané. Adson Juantorena seběhne dolů do lesů, aby se pomiloval se svojí elfkou, potká se s rozčilenou amazonkou a jak tam na sebe všichni tři hledí, je to jako crossover tří komiksů. Mezitím začne disputace a do dvou minut padne první facka. Už to není postmoderna, jenom eintopf. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl minisérie. Kdo by nevěděl, snadno by mohl dospět k závěru, že autorem předlohy je Jirásek. Disputace, ve které je hranice mezi "dobrými chudými" a "špatnými bohatými" má spíše charakter politicko-satirického pořadu než cokoliv jiného. Na druhou stranu mám lepší pocit z Viléma, jako by postupem času dostával charisma, které u něj předpokládám. Je to koukatelné, ale ne oslňující. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je vyloženě nechtěná tragikomedie a užije si ji myslím jen zavilý odpůrce církve (a rozhádaných církví obecně). V ději se neposuneme nikam, do knihovny se nepodíváme ani jednou, opět se vzpomíná na Dulcina a Annu zachrání ona tajemná divoženka, která v tom prosluněném lese pod zasněženým klášterem žije pravděpodobně z prány. A mezitím si najde konečně čas i na ten sex s mladým mnichem. Jen Bernard Gui si řeže kříže do ruky a vše zpovzdálí zamyšleně sleduje... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj na tu jednu hviezdičku som ťažko hľadal dôvod. Podstata ženy putujúcej lesom, ktorá v knihe vôbec nebola sa ozrejmila, je lesbička - liberáli, poitická korektnosť a tento bullshit. Pri rozprave spomína mních že nižšia pokuta hrozí členom cirkvi za sodomiu s dieťaťom ako so ženou a to som už mal chuť túto jednostrannú záležitosť plnú nenávisti voči cirkvi vypnúť, ale stále dúfam. Umberto Eco v knihe nešíril nenávisť ale poukázal na chyby v cirkvi, tvorcom sa však náramne hodilo príbeh pošpiniť a zmeniť ho na nenávistnú agendu. A chudák divák trpel, pretože sa nedočkal ničoho zaujímavého, snáď iba toho že si Salvatore ružu ktorej meno Adso nepozná chytil ako králika Obrovské sklamanie. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama