Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 6

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (412)

castor 

všechny recenze uživatele

Když přimhouříme obě oči, má to něco do sebe. Pravidla žánru tady lehce nakopeme do zadku, protože něco neotřelého tahle story o jedné panence a jedné panence-chůvě přeci jenom nabídne. To Američanka Gerta vezme práci u starého britského páru. Osamělé anglické panství, dlouhé chodby, vrzající interiér domu, strnulé chování manželů. A pak představení jejich potomka. Porcelánové loutky. Nejprve pořádné ušklíbnutí, pak pochopení, že zřejmě takhle se pár vyrovnává se smrtí syna, který kdysi dávno zahynul při požáru: po nevysvětleném úmrtí jisté dívky. Každý by se zřejmě otočil na podpatku a pelášil pryč, ale scénárista má jiné plány. Je to práce, navrch honosně placená, tak proč ne. Manželé následující den odjíždějí, dívka otevře víno a svou roli začne ignorovat. Sarkasmus ale vystřídá strach poté, co se začnou dít podivné věci. A co se dozvídá další střípky z minulosti znepokojivé loutky. Tvůrci nejednou netriviálně otočí divácká očekávání, variant, kam můžou příběh posunout, je hned několik. A tu, kterou vybrali, nepovažuju nakonec za nějak urážející. A NAŠTĚSTÍ to není klasická duchařina. Takže ty tři hvězdy jsou nakonec docela fajn!! Jen těch hororových momentů mělo být víc.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Objektivně spíše 3*, ale za konec musím jednu přihodit. Měl jsem obavy, že půjde o plagiát Chuckyho, naštěstí se ukázalo, že vše je trochu jinak. Jo, zpětně viděno, až tak originální námět není, ale skutečně jsem byl rád, že se nejednalo o klasický duchařský bubufilm. U těch se totiž člověk zkrátka nebojí. Takhle jsem měl nakonec pocit, že jsem v odlehlých končinách Midsomeru...a to se mi líbilo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér na nás nijako netlačil a pozvoľna, až príliš pozvoľna nás vťahoval do deja a zoznamuje nás s postavami. Väčšinou necháva pracovať našu fantáziu a domýšľať, čo sa to vlastne deje. Bábika Brahms s porcelánovou tváričkou síce nepôsobí na prvý pohľad hrôzostrašne, ale skôr znepokojujúco. Jej uprený nehybný pohľad v spojení s prázdnym domom by na pokoji nepridal asi nikomu. The Boy je takým hororom pre začiatočníkov, ktorý ponúka od všetkého kúsok. Slabšie povahy sa budú báť, tí ostrieľanejší sa dvakrát zľaknú a budú predýchavať záver. Nie je nutné všetko polopate vysvetliť a otvorené konce bývajú mnohokrát na prospech celkového vyznenia. Trochu zmysluplnejšie rozuzlenie, než tvorcovia ponúkajú, by však neurazilo. Lauren Cohan horúca ešte aj v hororovej tématike a je radosť ju sledovať. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale špatný horor. Moc sem se těšil a mrzelo mě, že sme nestihli film v kině, ale nakonec dobře, protože doma, v noci a za deště to aspoň trochu mělo atmosféru. To je největší problém tohohle filmu. Atmosféra se mu moc nedaří a pár lekaček to nezachraní. Na druhou stránku je v hlavní roli sympatická a inteligentní slečna, což je velké plus. The Boy měl určitě velký potenciál, bohužel se režisér přiklonil spíš k thrilleru než k hororu a tahle pointa tu už bohužel byla mockrát a kdo sleduje novinky z Nového Zélandu tak dokonce hodně nedávno. Proto nakonec má největší potenciál sám režisér, kterému v jeho filmech chybí už jen malinko k velké spokojenosti diváka. Např. jeho Wer mít lepší střih a kameru, bylo by to nadupané a dynamické vlkodlačí béčko a být The Boy horor a opravdu ho tak natočit, mohl klidně Bell strčit do kapsy i Wanovu panenku Annabelle. Jenže s hororovými prvky šetřil a tak má ve filmografii zase jen lehce nadprůměrný film, který měl navíc. Ale před následujícím nášupem (Before I Wake, Lights Out a Conjuring 2) je The Boy dobrým krokem v před. Letos to zase s kinohororem vypadá nadějně.65%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem čekal klasickou duchařinu, podpořenou lacinými lekačkami, gradovanými hudbou ohulenou na maximum. To taky přišlo :-). Jenže The Boy dokázal v průběhu ještě třikrát zajímavě změnit žánr, čímž mi mimoděk připomněl pár novějších kousků znovuzrozeného studia Hammer. A nakonec, i přes vyloženě nepovedený strašidelný dům, nabídl zajímavý zážitek se sympatickou Lauren Cohan v hlavní roli. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama