Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassianova zoufalá snaha uniknout zatčení ho přinutí spojit síly se záhadným cizincem. (Disney+)

Recenze (62)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finally, some good fucking Star Wars! Po dokumentu o tuskenech s dvěma epizodami Manda a fanfikci o Obiwanovi tu konečně máme pořádnou dávku předaleké galaxie. Andor se vykašlal na věčnou nostalgii, na sílu tlačený humor i na roztahaný koncept odněkudnikam a místo toho servíruje originální špionážní thriller v parádním hávu. Nápad s minifilmy vypadá velmi slibně, nové postavy, jednotky i planety jsou svěžím větrem, který SW potřebovalo. Celé to strašně šlape a je to stylový. Jestli to takhle půjde dál, tak ono se to Disney fakt možná z toho srabu aspoň trochu vyhrabe. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stellan S. a hudba jedou na 100% a my jsme při tom. Sice vím, že na 24.díl dojde až za dlooouho, ale už teď jsem odvařen z toho, že má prý končiti těsně před zač. Rogue One. To bude teprve něco. A teta Petunie je ta posl., kterou bych ve SW čekal.;-) A jelikož se tento projekt zatím nejvíce vymyká dosavadním SW sériím (což není rozhodně výtka proti dosud výbornému Mandalorianovi) prozatím mírně nadhodnocuji. Ale jako zač. velkého projektu, je to velmi slibné. Teď ještě naservírovat snad nadprůměrnu Ahsoku a bude. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fíha! Parádní gradace předchozích epizod. Velký útěk, zrod špióna a ve stejném okamžiku i jeho úhlavního nepřítele. Zpřetrhané svazky a současně nalezení rodiny. V jedné čtyřicetiminutové epizodě. V tomto seriálu všechno bolí, nic není snadné, ztráta každého života se počítá. A nikdo není hloupý, jen neopatrný, nebo na špatném místě. Ostrý kontrast k stromtrumpetům z předchozích seriálů i filmů, kde jsou koseni po desítkách, resp. působí, jakoby skákali do střel a umírali na zásah do ramene, nebo lýtka. Přičemž sami netrefí zeď ze dvou metrů. Možná nakonec vezmu na milost i postavu Cassiana, protože tentokrát to není jen nevyzpytatelná figurka. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tento díl upřímně považuji za začátek seriálu, protože zde teprve začíná ta pořádná emoční jízda. Charaktery si během tohoto jediného dílu u mě získaly mnohem více sympatií než za předchozí dva díly, a doplnila je postava, která už zde o sobě dává vědět, že zanechá ve Star Wars světě pořádnou stopu, ať už to s ní dopadne jakkoliv. Vážně skvělý díl, který sice postrádá onu "pohádkovost" SW, která je pro tento svět tak typická, ale rozhodně nešetří silnými momenty a emocemi. V žádném případě ale nehodlám tvrdit, že Andor je vyspělejší a lepší než jiné projekty. Ona rozmanitost ve filmech a seriálech, které ve Star Wars nyní vznikají (Book of Boba Fett se zaměřením na tradice a kmenové soužití, Kenobi jako vztahová, emocemi nabytá záležitost založená na vlně sentimentu, Andor jako špionážní thriller, Mandalorian jako rodinná westernově laděná podívaná a Ahsoka ve stylu samurajských filmů) mi upřímně hodně sedí a já jen potají doufám, že většině lidí, kteří už ve Star Wars světě jsou nějaký ten pátek, dojde, že žádný z žánrů není o nic víc nebo míň než jiný. Vždy je asi na místě soudit ten daný projekt sám o sobě, a nikoliv jej (za každou cenu) srovnávat s jiným. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predčasné Finále po dvoch priemerných epizódach. Najslabším článkom sú Flashbacky detí divochov z detstva a ich stret s high tech posádkou stroskotanej lode. Topkou je spackany záťah v pomere 1 rebel ku 12 členom security tímu. Toto sa nedalo pokaziť, až kým sa to nepokazilo celé. Tak trochu v štýle black hawk Down, kde sa celá jednotka ocitne v strede nepriateľov ktorí sa hneď aktivizujú proti prítomnosti neželaných jednotiek. Proste Učebnicový príklad zlyhania. Za to určite 5/5, tá atmosféra sa dala krájať. A potom utíchli údery kladiva o kov a začal lov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)
  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)

Reklama

Reklama