Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc zaujal rozhovor o polykání. Nevim, jestli to tvůrci mysleli tak, jak to myslim já, ale rozhovor, kdy se Vladyka ptá Janžurový, jestli Bydžovská (ve filmu její dcera) polyká, je fakt takovej masakr, že mě to naprosto odrovnalo. Kam se na tohle hrabe rozhovor Jima se svym fotrem z Prciček... Jinak jeden z mála filmů, kde mě nesral Krampol. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

4* jsou možná až moc, ale tu jednu navíc dávám za P. Nárožnýho, protože hlášky jako "formuluj přesně" a "Žatecká, tam je Žatecká" jsou pro mě opravdovej skvost, kterej tenhle snímek řadí trochu někam jinam. Ano, máme z této doby lepší komedie (navíc s podobnou hereckou skvadrou), ale i tak si tohle hodnocení neodpustím. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená oddechovka s lehce nahořklou pachutí v podobě dokonale odporné  "maminky" Zázvorkové. "Já ti to teda nechtěla říkat, ale ty seš celá nuselská bába!"  Zapamatovatelných hlášek  pak celá přehršel a Nárožný  se svým "formuluj přesně"  pak zcela nezapomenutelný.  Je to sice srovnatelné se všemi  těmi dnešními loveními, matkami, muži v říjích a dalšími "vtipparádami",  ale v dobách , kdy TV rozhodně nebyla mozkožerem, prostě  fajnová sváteční komedie, které rád  něco přihodím.  "Vaše dcera neumí polykat..." ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři hvězdičky. Dal bych vyšší hodnocení, kdyby namísto Zuzany Bydžovské, proti které osobně nic nemám, hrála o trošku přitažlivější herečka. Film ze života a o životě. Žádné intriky, klebety, bizarnosti a úchylky. Rodinka se dusí v malé garsonce, dceruška čeká dítě, její kluk pro ně není lumen a ke všemu manželství skřípe. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Mám normalizační komedie celkem rád, většinou bývají takový prostý, až je to hezký. Bohužel zápletka s mylně doručeným dopisem, zatímco je tatínek v lázních, je zpracovaná poměrně bídně. Film je nudný, Bydžovská - Zázvorková - Janžurová není dostatečně silnou sestavou pro zabavení filmu, a tatínek Nárožný tam hraje spíš vedlejší housle. A když tam v úvodu je, tak ta jeho akurátnost mi příliš nesedla. "Formujte přesně" mě prostě nepobavilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v Praze v Letenských sadech a Františkových lázních. (M.B)
  • Na začátku filmu, ještě před titulky, jedou Míša (Z. Bydžovská) s Tomášem (M. Vladyka) po jezdících schodech a ze schodů jedoucích opačným směrem je pozoruje babička (S. Zázvorková). Přitom ale oboje schody mají vedle sebe na stejné straně zeď. (DžejPý)
  • Iva Janžurová (matka), Zuzana Bydžovská (babička) a Karolina Slunéčková (Alena) hrály své role už v divadelním představení „Domov v havárii“, které mělo premiéru v sezóně 1978–1979 v Divadle na Vinohradech. Jednalo se o první uvedení této hry na českém jevišti. (sator)

Reklama

Reklama