Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celovečerní film,zakončující jeden z nejlepších seriálů všech dob.A to bez debaty.A čas ukázal,jaká je to pravda.Pořád a stále,i tolik let po jeho vzniku se na to koukáme pořád a znovu a pořád a znovu nás příběhy mobilní armádní chirurgické nemocnice číslo 4077 baví,dojímají a rozesmívají.Není to ani jinak u tohohle velkého finále,kde tvůrci pochopili,že v nejlepším je dobré přestat(kéž by tohle motto bylo akceptováno i dnes tvůrci seriálů).Ano,je tu trochu vidět nevyváženost v dějové přímce a tempu vyprávění,což je pochopitelně dáno jednak vyčerpáním látky,vztahů a vtipů,ale taky únavou všech zúčastněných.Dvanáct let se natáčelo a dvanáct let to bylo na vrcholu oblíbenosti a sledovanosti.Zdá se to až neuvěřitelné,ale je to tak.Právě proto je to takový fenomén.V porovnání s celým seriálem je tenhle zakončující film méně vtipný,nehýří tolika nápady a je samozřejmě a logicky smutný.Všechny postavy jsem si natolik oblíbil,že se s nim chci setkávat pořád a pravidelně a protože žiju v době,v jaké žiju,tak to naštěstí není problém.Dávám 90% a nashledanou!!! ()

CGP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale Pohrobku, za prvé se ten seriál stal legendou, za druhé myslíš si snad, že po X letech společně strávených ve válce si všichni řeknou jen:"Tak čau, dík a naneviděnou"? Ne, jakkoli se nám to mohlo zdát emotivně přemrštěné, myslím si, že to bylo adekvátní tomu, co očekávali diváci, a hlavně tomu, jak by to asi bylo v reálu. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení velkolepého seriálu MASH, velká srdcová záležitost. Jen mě mrzí ty odchody výborných postav, při každém odchodu jsem byl smutný, takový zásah do funkčního celku, to se nedělá:( třeba takový Henry opravdu chybí nebo Frank, když si z něho dělali prdel, to bylo to nejlepší a miláček publika Radar s jeho "Jovou", jeho chvilky nevinnosti a naivity byly taky moc pěkné. Nejedna slza mě ukápla při tomto závěrečném díle. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Se seriálem jsem skoro žila, viděla jsem snad každý díl a to nejen jednou a kdykoliv tento skvost opakují na nějakém televizním programu, ráda se na něj podívám. Proto mě poslední díl opravdu dojal a zanechal ve mě smutný pocit loučení a nejistoty. Naši hrdinové se rozcházejí, každý za svým štěstím. Všichni vědí, že se už asi nikdy navzájem neuvidí. Jediné mínus je dlouhá stopáž, která ze začátku působí trochu nudně. Vtipy jsou prokládány vatou, aby se ten děj nějak natáhnul. Ovšem posledních asi 20 minut filmu hrají na city a kdo neuroní slzu, ten nemá rád M*A*S*H. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Ani po třetím shlédnutí nemůžu změnit názor, že jde o nejlepší červenou třešničku na tom nejúžasnějším zeleném dortu satiry, humoru, pravdy, tragédie i komedie - dort, který nezvládli udělat pejsek s kočičkou, zvládl vytvořit Larry Gelbart spolu s Alanem Aldou, jenž s veškerou možnou grácií zakončil seriál, který se snad nikdy sitkomem ani nestal. Převelice děkuji Alanu Aldovi, že nakonec nebyl schopen z filmu vystříhat půl hodiny materiálu, aby dostál původně naplánované délce, protože dle mě není ve dvěstěpadesátšestce ani jedna minuta zbytečná či navíc. Seriál MASH nikdy nebyl pouze o humoru, vždy měl něco víc, jak může potvrdit každý, kdo sledoval více jak jeden díl. Humor byl vždycky prostředek, nikoliv cíl, proto ta dojemná a melancholická atmosféra na konci jedenáctileté práce je více než na místě. Jedna z nejdojemnějších věcí ve filmu bylo sledovat, jak Čínané hrají Mozarta na pozadí probíhajicího příjmu raněných, a Winchestrův pohled, který se v průběhu seriálu stal velmi osobitým a svým způsobem velmi citlivým člověkem. ("Jsi taky hluchý?" ptá se otec Mulcahy Boha. ;"Vždyt víte, jaké jsou armády, kdy se jím snažíte sebrat jejich válku..." říká B.J. ; Víte, jak zní mír?-tichem. ) Blázinec, Hawkey, rozhlas, mír, tank, Sidney Freedman, oheň, stěhování, otec Mulcahy, B.J., Margaret a Charles, ... - všechno na svém místě i dlouhé závěrečné loučení, koneckonců Goodbye, Farewell and Amen! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Když Hawkeye (Alan Alda) vystoupí z tanku, vystoupí z kupole velitele, nikoli z trupu, což znamená, že nemohl řídit. (sator)
  • Loretta Swit (Margaret) uvedla, že si často dobírala Davida Ogdena Stierse (Charles Winchester), že je samotář a že nezná ani jeho telefonní číslo. V epizodě Winchester dává Margaret knihu poezie. Když Swit během natáčení knihu otevřela, byl na ní papírek se Stiersovým telefonním číslem. Emoce herečky, které následovaly, byly opravdové. (sator)

Reklama

Reklama