Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Musel som na konci utierať slzy. Nie snáď len preto, že seriál skončil ale predovšetkým pre fakt, že tým skončila jedna obrovská a nenapodobiteľná originalita, za ktorú som vďačný a rád, že som žil v dobe kedy bola pre nás dostupná. Každá z hlavných postáv my od seriálu prirástla natoľko ku srdcu, že poznám všetky dôležité repliky a dokonca, som sa pristihol, že parafrázujem Aldu v dosť častých rozhovoroch na humornej vlne. Natoľko ma kult M.A.S.H zasiahol a v takej istej miere aj zničil, pri odlete vážky nad nápisom z kamenia na konci. Nechcem vedieť koľko hercov už zomrelo, pre mňa sú večný!!! ()

Hawkeyep 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po skončení tohoto dílu jsem ještě dobrých patnáct minut zíral na obrazovku se slzou v oku. Tohle je prostě brilantní ukončení celého seriálu. Ten co vydržel nejdéle s čistou hlavou je rázem v psychiatrii a zpovídá se z hrůzného zážitku. Po té co se vrátí zpět do tábora, stále to v sobě nese, ale už s tím umí žít. Scéna, kde všichni na sále poslouchají, jak ztichly děla je jedna z nejlepších v celém seriálu a nakonec jak Hawkeye odlétá ve vrtulníku a uvidí vzkaz od B.J. Koho by nechal tento díl chladným bych snad ani nechtěl znát. Už jen při psaní tohoto komentáře mě zamrazí. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekonečné seriály majú sklon k postupnému poklesu kvality. Nevyhlo sa to ani M.A.S.H. a to píšem o seriáli, nie o tomto prílepku, ktorý okrem osvedčených postupov, obľúbených hercov a nekonečného lúčenia nepriniesol nič iné. Ale nadpriemerné hodnotenie mu dám, ako výraz vďaky a uznania za všetko, čo v seriáli dokázali. Nakoniec ani pri ďakovačkách nových vlastníkov Oscara nemôžeme očakávať zážitok porovnateľný s filmom alebo výkonom v ňom. ()

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celovečerní film,zakončující jeden z nejlepších seriálů všech dob.A to bez debaty.A čas ukázal,jaká je to pravda.Pořád a stále,i tolik let po jeho vzniku se na to koukáme pořád a znovu a pořád a znovu nás příběhy mobilní armádní chirurgické nemocnice číslo 4077 baví,dojímají a rozesmívají.Není to ani jinak u tohohle velkého finále,kde tvůrci pochopili,že v nejlepším je dobré přestat(kéž by tohle motto bylo akceptováno i dnes tvůrci seriálů).Ano,je tu trochu vidět nevyváženost v dějové přímce a tempu vyprávění,což je pochopitelně dáno jednak vyčerpáním látky,vztahů a vtipů,ale taky únavou všech zúčastněných.Dvanáct let se natáčelo a dvanáct let to bylo na vrcholu oblíbenosti a sledovanosti.Zdá se to až neuvěřitelné,ale je to tak.Právě proto je to takový fenomén.V porovnání s celým seriálem je tenhle zakončující film méně vtipný,nehýří tolika nápady a je samozřejmě a logicky smutný.Všechny postavy jsem si natolik oblíbil,že se s nim chci setkávat pořád a pravidelně a protože žiju v době,v jaké žiju,tak to naštěstí není problém.Dávám 90% a nashledanou!!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně to shrnul plukovník Sherman Potter: „It would be hard to call what we´ve been through FUN, but I´m sure glad we went through it TOGETHER..“ Důstojné sbohem a proplakaný šáteček v závěrečném dílu, s kterým jsem se jen těžce smiřoval, i proto, že mi kapitán Pierce spadl z božského Olympu proti všemu humorem obrněného člověka, ale jak už padlo v Shawshanku, každý chlap má v životě chvíli, kdy se zlomí a tahle by myslím zlomila každého.. Takže méně legrace a více hrůzy a smutku, neboť taková je pravá tvář jakékoliv války. Posledních 15 minut sentimentálního loučení by člověk za normálních okolností označil za patetické, kdyby všechny postavy už takřka osobně neznal. Tak to bylo dojemné, uvěřitelné a absolutně lidské. A teď mi řekni, Sidney, nebyli nakonec všichni zralí na paragraf 8, včetně Tebe..? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Jediný díl, v němž se neobjeví název epizody. (HappySmile)
  • Pred záverom filmu sa v takom krátkom zhrnutí uvádza, že vojna v Kórei stála v rokoch 1950-53 Spojené štáty približne 22 miliárd amerických dolárov. V prepočte na doláre v roku 2014 to bolo takmer 194 miliárd dolárov, čo zodpovedá výdavkom USA za 70 dní vojny v Iraku. (andykanadan)
  • Když Hawkeye (Alan Alda) vystoupí z tanku, vystoupí z kupole velitele, nikoli z trupu, což znamená, že nemohl řídit. (sator)

Reklama

Reklama