Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

VyViteKdo 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat? Tímhle filmem končí jeden z nejlepších (pro mě nejlepší) seriálů všech dob. Tempo sice zezačátku trošku pokulhává, ale já jako veterán, který seriál viděl opravdu celý musím říct, že poslední díl (film) je tak nabitý emocemi, že jsem to až nečekal. Po dokoukání celého seriálu jsem se na film díval trochu jinak, hlavně kvůli emotivnímu loučení, a musím říct, že pět hvězd za celek a humorný přínos několika generacím je opravdu málo. Legenda, která nestárne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je ťažké a smutné rozlúčiť sa s niečím, čo prirástlo ku srdcu. "M*A*S*H" bol seriál, ktorý som si vskutku obľúbil. Rád som sledoval osudy členov posádky mobilnej vojenskej nemocnice 4077. Budú mi chýbať kapitáni Benjamin Pierce, B.J.Hunnicut, John McIntyre, ale aj protivný major Frank Burns, aristokrat Charles Winchester, vrchná sestra Margaret Houlihanová, spojári Radar O´Reilly a Max Klinger, otec Francis Mulcahy, veliaci dôstojníci Henry Blake a Sherman Potter. Bola to skvelá jednotka. Tento celovečerný film je dôstojnou bodkou za výborným seriálom. "M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen". ***** ()

Reklama

Barghest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál M*A*S*H mám moc ráda, takže jsem tušila, že filmové rozloučení nebude lehké. A taky nebylo. Ze začátku má trochu nevyrovnané tempo, ale jak děj nabírá na obrátkách a atmosféra houstne, člověk se snadno nechá polapit do pasti, která se kolem něj jedenáct sezón stahovala. Já jsem půlku filmu brečela jak malá a tu druhou jsem se smála. Alan Alda odvedl vážně skvělou práci. M*A*S*H je totiž jeden z nejsilnějších (proti)válečných filmů, které jsem (dosud) viděla. Teď tu emoční nálož půjdu rozchodit, tak moc mě to dostalo. P.S.: Kuře v autobuse? Vůbec se nedivím, že si pak Hawkeye musel odpočinout. Taky bych musela. ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak v diskusi, tak zde v komentářích čtu o tom, jak jsme si na tento seriál zkrátka jen "navykli" (ať už jde o humor, nebo asi seriál samotný). No, já si rozhodně nepřipadám jako že jsem si na něj nějak "navykla" (chápu to ve smyslu "tolerance všeho, co tam stojí za prd"). Nemluvím samozřejmě o tom, že pokaždé, když se u nás rozhrčí počítač, otevírá se první Mash :) M.A.S.H. byla jednoznačně láska na první pohled! Nevzpomínám si už kdy a kde, je to dávno, ale tohle vím jistě. Celý seriál se může pochlubit velkou náloží smutku i úžasného humoru zároveň(největší údiv u mě vždy budou mít nesestřelitelné scénáře, které provázely každý díl, ať už je napsal kdokoli a jak bravurně to dokázal skombinovat! Mnozí soudobí scénáristi si nemůžou čichnout ani k jednomu z nich). Co čekat v posledním díle, který tento seriálový kolos uzavírá? (No tak lidi, hergot- je to o válce :D) Samozřejmě více smutku. Seriál se loučí se svými fanoušky. Muselo to stát za to. Ano, asi to šlo lépe, ale to je právě to, na co jsme si během celého seriálu navykli. Rozhýčkal nás svou dokonalostí a tak člověk prostě chyby hledá. Možná to na mě bylo smutné víc, než bylo zapotřebí, ale dokonalosti se hvězdičky neberou :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl jedné velké dekády je vlastně jedna velká depresivní historka, kterou si napsal sám Alan Alda a která už mi nepřišla tak suprácká, jako celý seriál. I když na druhou stranu to chápu. Nejde stále dokola se bavit o válce s vtipem....hlavně jde o ty následky a ty následky zrovna moc hezký nejsou. Náshledanou, sbohem a ámen je ale nádherné zakončení celého příběhu, kde mi prostě jenom chyběl vtip, ale nejen Hawkeye, ale celého seriálu. Né že by se jim to už ohrálo, spíše prostě chtěli zvážnit, což bylo dost potřeba, ale já od seriálu čekám přecijen něco jiného než od filmu a tak tomu dám o hvězdičku méně. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Pred záverom filmu sa v takom krátkom zhrnutí uvádza, že vojna v Kórei stála v rokoch 1950-53 Spojené štáty približne 22 miliárd amerických dolárov. V prepočte na doláre v roku 2014 to bolo takmer 194 miliárd dolárov, čo zodpovedá výdavkom USA za 70 dní vojny v Iraku. (andykanadan)
  • Když Hawkeye (Alan Alda) vystoupí z tanku, vystoupí z kupole velitele, nikoli z trupu, což znamená, že nemohl řídit. (sator)

Reklama

Reklama