M*A*S*H - Série 1 (1972) (série)
Tvůrci:
Larry GelbartRežie:
Jackie CooperScénář:
Jerry MayerKamera:
William K. JurgensenHrají:
Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Leslie Nielsen, Linda Meiklejohn, Todd SusmanVOD (1)
Hawkeye ošetřuje lehké zranění plukovníkovi (Leslie Nielsen), o kterém se dozví, že je rekordman v počtu padlých vojáků pod jeho velením. Frank a Margaret jej obdivují. Hawkeye, Trapper a Radar opijí Henryho a pak zajistí, aby byl plukovník poslán domů, než zase někoho zabije. (TV Nova)
"I got a feeling he wouldn't be so tall if he weren't standing on so many bodies." ()
"Pokaždé, když vydáte nějaký povel, na operačním sále zbydou jen místa k stání." Mám rád vojevůdce, kteří obětují nejprve levé křídlo, pak to pravé a nakonec si vyžádají nový pluk. A přesně takový je plukovník Buzz Brighton a tak mu škodolibě přeju vše, co mu "dobráčtí" doktoři z Bažiny připravili. Je to totiž skvělá zábava a vévodí jí opilý plukovník Blake při nočních střelbách. Toho chlapa okamžitě povýšit a svěřit mu větší jednotku s nejméně dvěma Radary. ()
Super díl proti válce. A navíc Leslie Nielsen v M*A*S*H! ()
Ahoj Frenku. Do toho vám nic není... Jsem vám vděčný pane, mohu pro vás něco udělat? Ano odejděte... ()
Kdysi hrával Leslie Nielsen samé drsňáky. ()
- První z 13 epizod režírovaných Jackiem Cooperem, který si v seriálu také dvakrát zahrál vedlejší roli. (formelin)
- Termín „ringbanger“ je zkomolením amerického vojenského termínu „ringknocker“. Jedná se o pejorativní termín používaný v americké armádě, často důstojníky, kteří nejsou absolventy akademií federálních služeb, k popisu absolventů West Point, Annapolis a Colorado Springs. (sator)